Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Instruktorzy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam pliki serverowe 2010 i mam buga u instruktorów a mianowicie u intruktorów szamana

bo inst. leczenia to smoka a smok to leczenie jak to naprawić ???

Opublikowano

a nie będę robił nowe tematu bo po co jak robię nową mapkę to gdzie są te kordy co trzeba podać w settings.lua

Opublikowano

stąd mam jakieś kordy wziąć zęby dać do settings.lua

ScriptType MapSetting

CellScale 200

HeightScale 0.500000

ViewRadius 128

MapSize 1 1

BasePosition 83200 0

TextureSet textureset\metin2_A3.txt

Environment A1.msenv

Opublikowano

kurde odpal mob_proto i każdemu npc o ID 20307/20327/20347 nazwę Instr. Mocy Błyskawicy

Opublikowano

już to zrobiłem ale niechce nowego tematu robić i chcem sie zapytać jakie mam wpisać warpy do tego add_goto_info("new", 0, 71, 2999, 2999) a w settings.txt jest to

To jest ukryta treść, proszę

Opublikowano

to dodajesz to tak: add_goto_info("nazwa tego gdzie ma cię przenieść czyli np. dupa i po wpisaniu w grze /go dupa tam Cie przeniesie", 0, 71(liczba która jest w folderze map w pliku index), kordy1, kordy2) i tyle jak użyjesz brain.exe to Ci się uda jak nie to nie..

Opublikowano

to dodajesz to tak: add_goto_info("nazwa tego gdzie ma cię przenieść czyli np. dupa i po wpisaniu w grze /go dupa tam Cie przeniesie", 0, 71(liczba która jest w folderze map w pliku index), kordy1, kordy2) i tyle jak użyjesz brain.exe to Ci się uda jak nie to nie..

Ale nie musisz robić tego... Wystarczy dodać mapę do folderu map, później jej id do index i na końcu jej id do config...

Opublikowano

@up co ty gadasz jeżeli chce się przenieść komendą /goto to musi to zrobić.. to co ty opisałeś to jest dodanie jej na serwa <facepalm>