Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[MOD][1.7.3] Convenient Inventory 1.9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[1.7.3] Convenient Inventory 1.9

Convenient Inventory 1.9 to wygodna inwentaryzacja ma na celu przyspieszenie zarządzanie zapasami, dając graczowi wiele dodatkowych funkcji:

1). Przesuń | Podnieś | Zrób - pojedyncze przedmioty, stosy przedmiotów, wszystkie elementy tego samego typu - za pomocą jednego kliknięcia myszy.

2). Sortowanie inwentarza i skrzyni na podstawie pkt identyfikatory.

3). Klawisz + kombinacja przycisków myszy (prawie) wszystkie te działania mogą być zmienione, co pasuje do Twojego stylu gry.

4). Wszystko działa w trybie multiplayer.

Instalacja modu

Pobierz plik zip, rozpakuj zawartość. Przesuń pliki ".Class" do ".minecraft/bin/minecraft.jar" ( polecam otworzyć minecraft.jar za pomocą WinRAR ) i usuń "META.INF" - folder, który jest wewnątrz "minecraft.jar". Następnie należy skopiować "mod_convenientInventory.txt" plik do folderu ".minecraft". Przypominam, że folder ".minecraft" znajduję się w %appdata%.

Konfiguracja

Standardowe kombinacje: ( bez zmieniania pliku mod_ConvenientInventory.txt )

stack - stos np. stos kamienia, czyli w przypadku minecraft'a to 64 np. cobblestone'a.

Lewy przycisk myszy: Podnieś stack.

Prawy przycisk myszy: Podział stack'u.

CTRL + Lewy przycisk myszy: Ruch 1 pkt.

CTRL + Prawy przycisk myszy: Ruch 1 pkt do pustego gniazda.

SHIFT + Lewy przycisk myszy: Przenieś 1 stack.

SHIFT + Prawy przycisk myszy: Przenieś 1 stack do pustego gniazda.

ALT + Lewy przycisk myszy: Przenieś wszystkie elementy tego samego typu.

ALT + Prawy przycisk myszy: Przenieś wszystkie elementy tego samego typu do pustych slotów/miejsc.

Q + Lewy przycisk myszy: Spadek 1 pkt.

Q + Prawy przycisk myszy: Upuszczenie stacku danego przedmiotu.

SHIFT + Q + Lewy przycisk myszy: Usuń wszystkie elementy tego samego typu.

Środkowy klawisz myszy: Sortuj inwentarz.

( "Przenieś x" działania również pracy dla rzemiosła, np. jeśli chcesz, by stworzyć pełny stos.)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 + lewy przycisk mysz: Przenieś element do odpowiedniego gniazda na pasku akcji

0 + lewy przycisk myszy: przenieść element na puste miejsce na pasku akcji

(te kombinacje nie mogą zostać zmienione)

Aby zmienić kombinacje, otwórz plik "mod_ConvenientInventory.txt" , przeczytaj tekst wewnątrz, a następnie edytuj odpowiednie linie. Jeśli chcesz usunąć linię, że działanie po prostu nie będzie już dostępne ( w związku z tym można bezpiecznie usunąć wszystko, czego nie będziemy używać w każdym razie ).

Nie rozumiesz zbytnio opisu? Coś Ci nie jaśnie opisane? Tutaj masz filmik!

Download

http://www.mediafire.com/?di511dfb16o2vfd

Skan

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=beb78fce1ab9ed930bd80fef2cc864e8cecdf73a91f0321f30bce4c3a33c0ccd-1310153533

Opublikowano

Aleś się rozpisał!

Czytać mi się nie chciało :P

Dodaj jakieś screeny, kolorowe napisy żeby tak bardziej kolorowo było:D

75217085885568519449.png

Opublikowano

@Marras

jak on ma dodac SS skoro to sie przestawia klawiatura? :D

@topic

ciekawy ale raczej nie potrzebny mod chyba ze ktos robi gigantyczna budowle

Opublikowano

Aleś się rozpisał!

Czytać mi się nie chciało :P

Dodaj jakieś screeny, kolorowe napisy żeby tak bardziej kolorowo było:D

Marras, to jest jeszcze mało w porównaniu do tego co było na minecraftforum.net, po cóż kolory jak są? SS'y niezbędne ponieważ jest filmik. A to co napisałem, wszystko jest bardzo istotne.

Opublikowano
Kurde za dużo opcji :( Ja kiedyś miałem taki mod który po JEDNYM naciśnięciu R sortował wszystkie przedmioty stakował je :) A nie ponad 8 kombinacji :(

Tu jest też za jednym kliknięciem, że sortuje. Później za drugim jest coś innego, ale przecież nie musisz wszystkiego używać, więc o co chodzi?

Opublikowano

ten mod jest dobry ale koliduje z innymi modami i trzeba się zdecydować co się chce mieć :D

• 1 miesiąc temu...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Mi nie wszystko działa... albo mam inaczej skonfigurowane. Bo nie chce mi całego stacka na raz zrobić ;/ W ogóle nie rozumiem tych kombinacji... trzeba ten + wciskać gdy sie coś robi?

Ps. Sorki za Odkop ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...