Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Soldier pytania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej!

Mam 2 pytania co do SOLDIERA...

1. Jaką bronią lepiej grać? Na daleki dystans czy na bliski? Jaką się wam lepiej gra?

2. Mógłby ktoś na szybko zrobic rospiskę w jakie skille warto dawać pkt? (Narazie mam 3 w Combat Medicine)

ps: W nagrodę lecą +/-

Zbieram -

Opublikowano

Po 1 zależy ile masz bf. Ja mam broń na bliski dystans m16 i harry super hand cannon (pistolet) na daleki zadaje jakies 15-20 dmg.

Jeżeli masz mało bf to np. Tommy Typewriter, Greg Greasy Gun to standardowe bronie. Tommy zadaje wieksze dmg na bliskim dystansie natomiast greg na dalekim.

Opublikowano

Aha... i Mam pytanie jeszcze jedno... czym różni się broń za 150vp a 450 vp? Wiem że tańsza ma mniej amunicji a co z dmg? Jest różnica? Licze na odpowiedzi ;d

Zbieram -

Opublikowano

Broń za 450vp jest bronią uber.

Zadaje kilka obrażeń więcej lecz częściej wchodzą krytyki.

Nie do końca. Broń Uber/Super (za 450 VP) NIE ZADAJE większego DMG od zwykłej broni (za 150VP). Różnica polega na tym, że Uber/Super ma troszkę więcej amunicji i częściej zadaje krytyczne DMG (wartość krytycznego DMG jest taka sama jak u zwykłej broni). Dlatego może się wydawać, że ma większy DMG.

Topic:

1.Ja lubiłem zawsze biegać z dwoma pistoletami maszynowymi (NIE PISTOLETAMI), jeden na daleki dystans, drugi na bliski. Ewentualnie: zamiast tego na bliski dystans strzelba na bliski dystans/zamiast tego na daleki dystans pistolet na daleki dystans. Jeśli ci się nie spodoba, spróbuj wymyśleć sobie odpowiednią kombinację :D

2.Hmm.... Combat Medicine raczej na maxa, rzadko kiedy ktoś z niego rezygnuje. Blasting też czasami potrafi sporo nabroić, gdy jest na maxa. Tutaj musisz sam wybrać skille, bo tak na dobrą sprawę każdy jest potrzebny/przydatny.

Opublikowano

Tommy`s Super Typewriter - Super maszyna do pisania Tomka

Harry`s Hand Cannon - Ręczna Armata Harrego

Drobne poprawki, żeby się nikt nie pomylił.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy ładnie wszystko wytłumaczyli wiec nie będę dużo pisał pisał a tak pyzatym najlepiej gdybyś miał bron na daleki dystans i na krotki.Na bliskie ataki najlepiej moim zdaniem M16 a na daleki nie wiem do końca , ale można spróbować pistoletem Ręczna Armata Harrego(jeżeli jest jakiś błąd w nazwie przepraszam) na daleki dystans zadaje jakieś 23 DMG.