Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć jak w łatwy sposób znaleźć panel administracyjny jakiejś strony www. Skoro ta strona nie posiada systemu logowania na stronie(głównej?).

Próbowałem:

www.xxxxxxx.pl/admin.php - ale akurat nie działa. Myślałem, że jest taki plik w bazie, który odpowiada za logowanie się, ale o innej nazwie. Gdybym wiedział jaki, ale nie wiem xD

P.s.

Jestem trochę cienki w tych sprawach.

GrottyCracker22.png
Opublikowano

Zależy od silnika.

Podaj przykład. Ja najczęściej robię systemy admina w strona.pl/admin

Oferuję moje usługi webdeveloperskie (HTML, CSS, JavaScript (jQuery, AJAX!), PHP, MySQL, PERL).

Więcej pod PM.

Opublikowano (edytowane)

Strona nie jest moja więc nie wiem jak jest zbudowana :P. Ściągnąłem stronę, żeby ją oglądać off-line. Wtedy miałem wszystkie pliki. Niestety, żaden nie miał systemu logowania się jako admin/użytkownik.

Wygląda to tak:

asd.php

xcv.php

lol.jpg

Więc gdzie admin ma dostęp do strony ?

Druga sprawa. Pobrałem sobie Vertrigoserv, aby mieć na nim różne pliki itp..

I co mam zrobić, aby z innego komputera mógł wejść poprzez ip np.

123.45.67.8.90/moja_strona.php - i czy da się zmienić ip na nazwę.

EDIT:

Jak coś głupiego napisałem to wybaczcie :D

Edytowane przez Prime_Bull
GrottyCracker22.png
Opublikowano

Zobacz w stopce strony z jakiego CMSa korzysta strona.

I co teraz zrobisz? Spuścisz psy? Albo pszczoły? Albo psy z pszczołami w ustach, tak że kiedy szczekają, strzelają nimi w ciebie?

Opublikowano

Sprawdziłem na stronie głównej, podstronach nic nie pisze. Dodam, że to nie jest forum tylko taka luźna stronka.

Czy jest inny sposób na sprawdzenie CMS'a ?

GrottyCracker22.png
Opublikowano

Da rady, ale to już wyższa szkoła jazdy ... Daj link to sam sprawdzę i stwierdzę fakty.

I co teraz zrobisz? Spuścisz psy? Albo pszczoły? Albo psy z pszczołami w ustach, tak że kiedy szczekają, strzelają nimi w ciebie?

Opublikowano

Autorski CMS.

W autorskich CMS'ach najczęściej podstrony są podpinane do indexu.

Np. site.com/index.php?page=admin lub site.com/index.php?action=admin. Trzeba kombinować :)

Opublikowano

Co ma edytować w ftp? Skoro nie masz pojęcia to nie mów człowieku. To admin panel, a nie pliki. A tak wogólę, oni korzystają z własnego szablonu strony ;).

• Dodaj nową pozycję...