Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

+9/10/11/12/13 Bez Lucka

BooBi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo często spotykam się z przykładami itemów bez lucka od +9 nawet po +13. W wypadku +9 rozumiem, że ktoś tam może próbować zrobić taki item w sposób "normalny", ale nie sądzę, aby ktoś nie znając jakiegoś tricku ( nazwijmy to dość ogólnie ) ryzykowałbym tworzenie itemu na +13 ( często wartościowe )... strata itemu oraz jeweli w wypadku dobrego itemu bez lucka nie wchodzi raczej w gre... wątpie więc, by ktoś podejmował ryzyko jeśli nie wiedziałby, że wyjdzie. Zresztą nie oszukujmy się, zrobić item na +13 bez lucka jest ogromnie ciężko. W każdym razie... spotykam się z tym i na globalu, i na prywatnych serverach ( nie widziałem gdzie napisać, mam nadzieję, że dobry dział ). Wie ktoś jak to zrobić ?

Opublikowano

:blink:

chcesz powiedziec ze kazdy kto ma item +13 no luck uzywa trickow?

dla niektorych pralka to sens tej gry, wiec ludzie podejmuja ryzyko

na gmo swego czasu uzywali czegos w rodzaju mini rollbackow do odzyskiwania spalonych itemow, ale nie wiem na czym to polegalo

Opublikowano

gralem na kilku serwach, i ludzie wykorzystywalli pewien bug z pralka aby ta miala 100%. zeby uprac jakis itemek na 10 czy na +13 wczesniej ktos piaracy musial spalic 2 albo 3 razy zapy do ds6 po 2 albo 3 krotnym spaleniu wkladali obojetnie jaki item i go prali. Nic wiecej dokladnie na ten temat nie wiem, ale pamietam ze pewne ally latalo w setach +13 i chetnie kupowali chaosy ;]

Opublikowano
na gmo swego czasu uzywali czegos w rodzaju mini rollbackow do odzyskiwania spalonych itemow, ale nie wiem na czym to polegalo

na szybkim restarcie systemu operacyjnego.

a jak sie fastem restaruje to sam pomyśl.

ccbf50d2a7465fac059dc0b123f4425a,5,1.jpg
Opublikowano

@up

co ty za bzdury opowiadasz

mini rollback polegał na crashowaniu servera globala, crash działał na globie przez krótki czas, obecnie już nie działa (testowałem), teraz te metody na wyłączanie serva dobre są tylko na privy (ale i tak kiedyś znajdzie sie nowa dziura, nigdy nie mów nigdy ;))

2006-2010

Opublikowano
gralem na kilku serwach, i ludzie wykorzystywalli pewien bug z pralka aby ta miala 100%. zeby uprac jakis itemek na 10 czy na +13 wczesniej ktos piaracy musial spalic 2 albo 3 razy zapy do ds6 po 2 albo 3 krotnym spaleniu wkladali obojetnie jaki item i go prali. Nic wiecej dokladnie na ten temat nie wiem, ale pamietam ze pewne ally latalo w setach +13 i chetnie kupowali chaosy ;]

tez myslalem ze ta metoda dziala tylko z sd poatmi zamiast zapow, upralem w ten sposob 2 badziewne sety na 13 bez faila, kupilem za to 2 hyony, wsadzilem do pralki i ch*j bombki strzelil, ani jeden item nie wszedl na 13 :blink:

nawet jak ktos znajdzie buga to i tak go nie poda na forum, trza szukac samemu

Opublikowano
masz racje bo tu same sempy siedzą, zamiast opublikować to przez nich człowiek sei meczy jak jakis pro lelgit

co Ty czlowieku mowisz... np jak byla motoda na dupe.. zeby tu ktos ja udostepnil i kazdy mogl sobie jevele kopiowac to rynku wcale by nie bylo za jevele... szczeze to i tak nie bylo ;p i jeszcze jedna rzecz ktos napisze a drugi ziomek skopiuje i podesle do webzenu i po 1 dniu bedzie po bugu ^^ pozdro i sorki za bledy ;p

95a062c8256b792f.jpg

Jeżeli Komuś pomogłem to nie obrażę się jak ktoś oceni mój post pozytywnie ;] (da mi punkt)!

Opublikowano
:blink:

chcesz powiedziec ze kazdy kto ma item +13 no luck uzywa trickow?

dla niektorych pralka to sens tej gry, wiec ludzie podejmuja ryzyko

Nie, nie chciałem powiedzieć, że każdy z setem+13 bez lucka używa tricku. Po prostu jakoś wątpie, żeby znalazły się osoby, które ryzykowałyby np. taki hyon set+9 ( który i tka jest dużo wart - mowa tu o starym globalu) robić na +13... strata setu i jeweli = kto by ryzykował. Set może i można jeszcze zrozumieć, bo jak wyjdzie na +13 to wartość ogromnie rośnie i może się zrekompensować, ale bronie ? Broń robić bez lucka na +13 ... dla mnie BARDZO podejrzane.

Kiedyś na globalu była taka era, że nagle pojawiło się trochę ludzi z setami xbrass+11+16 bez lucka. W tedy exc brass były to najwyższe itemy exc dla DK. Jak wiemy, exc dropią nie za często z luckiem, więc ludzie mieli te sety bez lucka. Były to czasy, kiedy jeszcze nie było tak źle z wartością jeweli. Wątpie by wtedy ktokolwiek ryzykował, powiem więcej. Wątpie, by ktokolwiek mógł sobie pozwolić na takie ryzyko. Wiem również, od posiadacza takiego setu, że taki bug ISTNIAŁ. Przypuszczam, że coś podobnego istnieje po dziś dzień ( w nieco inne formie ).

Opublikowano
Nie, nie chciałem powiedzieć, że każdy z setem+13 bez lucka używa tricku. Po prostu jakoś wątpie, żeby znalazły się osoby, które ryzykowałyby np. taki hyon set+9 ( który i tka jest dużo wart - mowa tu o starym globalu) robić na +13... strata setu i jeweli = kto by ryzykował. Set może i można jeszcze zrozumieć, bo jak wyjdzie na +13 to wartość ogromnie rośnie i może się zrekompensować, ale bronie ? Broń robić bez lucka na +13 ... dla mnie BARDZO podejrzane.

Kiedyś na globalu była taka era, że nagle pojawiło się trochę ludzi z setami xbrass+11+16 bez lucka. W tedy exc brass były to najwyższe itemy exc dla DK. Jak wiemy, exc dropią nie za często z luckiem, więc ludzie mieli te sety bez lucka. Były to czasy, kiedy jeszcze nie było tak źle z wartością jeweli. Wątpie by wtedy ktokolwiek ryzykował, powiem więcej. Wątpie, by ktokolwiek mógł sobie pozwolić na takie ryzyko. Wiem również, od posiadacza takiego setu, że taki bug ISTNIAŁ. Przypuszczam, że coś podobnego istnieje po dziś dzień ( w nieco inne formie ).

pojawianie sie xbrassow 11 16 bylo po prostu konsekwencja dzialajacego dupe w tych czsaach

ludzie robili XX setow i XXX jeweli i prali do skutku

dla kogos znajacego sposob na dupe wartosc itemow nie miala wiekszego znaczenia

Opublikowano

hm... nie wiem czy to szczęście czy co... ale powiem tak.. na 10wypranych dk armorów na +13 bez L (global) wyprałem 8... i szczerze mówiąc prałem na byle jakich serverach wkładałem byle jak jevele... i wychodziło (no 2 poszły z dymem;p) także nie wydaje mi się żeby był jakiś sposób na to pranie... no tak jeden jest a może nawet 2

1. głupota(chciwość:D)

2. szczęście :P

Opublikowano

lolz jakie tricki na +13... Może talisman of luck ke? Osobiscie sam wypralem sobie hyona bz lucka na +11 i dragon armor dd+11 i panty poszly do goblina, ale robilem tak jak pisaliscie wsadzalem crap+9 bez luck i pralem ale trza wiedziec kiedy prac pr0 item pozdro ;]

omgnv.jpg

Pwned xD

Opublikowano

prałem albatrosa bez L ofc

do +12 doszedł:)

failed w ostatnim podejsciu

zadne tricki nie sa wymagane

troszke szczescia trzeba

ten Luck to dosłownie tłumaczone szczęście z angielskiego^^

Opublikowano

a g1 za granicą maja kase na take duperele a w secie +13 bez lucka każdy by chciał sie pokazać przecież były te konieczynki co zwjeksza szanse xD

Opublikowano

Po prostu trzeba "troche" pograc w to Mu i sie czegos dorobic zeby zrozumiec czemu ludzie ryzykuja praniem itemow na +13

Opublikowano
a g1 za granicą maja kase na take duperele a w secie +13 bez lucka każdy by chciał sie pokazać przecież były te konieczynki co zwjeksza szanse xD

wolał bym z Luckiem bo jakby nie patrzeć to dodaje Critical DMG ;]

--- a co do Sposobów na pranie to nie ma takiego czegoś ^^ ktoś wam chyba bzdury naopowiadał tak jak pan "UPUPUPUPUPUP" napisał , że wyprał coś tam + kupił 2 Hyony i spalił ^^ każdy tak może napisać a czy to prawda ? wątpię

a np taki dragon armor + 13 + dd jest owiele więcej wart niż + 9 +dd .. dlatego ludzie ryzykują pranie o.O jak masz Armor + 9 +dd i spodnie + 9 +dd i robisz na + 13 | spodnie się spalą a armor zostanie | to sprzedaż go + kupisz znowu armor i spodnie + 9 +dd i jeszcze ci zostanie kupa jewleli więc zapomnisz o tych spalonych spodenkach

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

jak na ZhyperMU dzialaly pakiety na 3rd wingi to zauwazylem ze (ustawiajac np 1000ms) w ciagu minuty udawalo sie stworzyc skrzydla w 50% przypadkow przy czym sukcesy nastepowaly po sobie, tak jakby seed funkcji random na serwerze zalezal od jakiegos wiekszego wymiaru czasu. lapalem stoperem odpowiedni przedzial ktory pozniej wykorzystywalem w czasie prania, niestety poza tym ze odczulem zwiekszenie ilosci sukcesow wzgledem failow to nie byla to motoda niezawodna i sprawdzalo sie to tylko na tym jednym serwerze(na innych np 3rd wingi wychodzily na zmiane itp). byc moze to wlasnie roblili ludzie na tym serwerze, ustalali odpowiedni przedzial czasu.

jezeli masz szybki internet i dobry refleks to mozesz pokombinowac (np robiac sd poty), generowane przez serwer wyniki sa tylko pseudolosowe

SERWER PVP PCM, Gash, Troj i cale Fantasy = http://img158.imageshack.us/img158/8991/tripgj9.swf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...