Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] 2 problemy z npc i itemkiem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pewien problem z usuwaniem npc oraz usunięcie pewnego itemku, który za każdym razem się pojawia.

Co do npc to mam problem z usunięciem handlarza zbrojami (ID: 9008) to jest jakiś dodany npc na mapie Jinoo C1, którego nie mogę usunąć nie wiadomo czemu. To nie jest ten podstawowy handlarz zbrojami. Wchodzę w .../share/locale/germany... i tak dalej potem w mapy i C1. Zgrywam plik npc.txt. Usuwam tam linijkę z tym npc i wyskakuje mi błąd w VM, a jeżeli wstawie znak // przed tym npc w list to nic nie daje, a chyba powinno go wyłączyć.

A druga sprawa to za każdym razem jak się zaloguje do gry dostaje kawałek kryształu (jeżeli nie mam go w eq) to było od misji online, offline i zaraz wracam, ale tej misji nie ma na serwerze już a kawałek kryształu GM dostaje zawsze jak go nie ma. Jak to usunąć?

Jeżeli możecie pomóc będę bardzo wdzięczny. +'iki oczywiście będą.

Opublikowano

To ja wiem, ale chodzi mi o to, że za każdym razem jak wchodzę do gry dostaje kawałek kryształu, nie wiadomo z jakiego powodu... A usunięte są wszystkie pliki związane z tym questem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@Refrash

Nadal mam problem jak bezpiecznie usunąć NPC. Jeżeli jest jakiś poradnik jak usunąć NPC całkowicie z mapy lub ktoś potrafi pomóc to proszę ;) Będzie max limit + lub - jak kto woli.

Co do kawałka kryształu też nadal jest problem.