Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich którzy to czytają.

Chciałem zaprezętować TuT dotyczący expienia do 50lv.

Czasami każdy może się zastanawiać gdzie lepiej iść prawda?

Pokażę wam gdzie najopłacalnie iść na jakim lv.

Spis:

1-8 lv= Questy.

8-10 lv= P8.

10-11/12 lv=Questy.

11/12-14= P12

14-17/18= P14

17/18-19= P17

19-21= P19

21-22/23= TD20- Pająki z 21-22lv.(1. Teleport w portalu ) Zalecana broń 2h +12 od 16lv(Jeśli nie wydajesz na byle co to powinieneś już na taką mieć od 16lv.)

22/23-25=P22

25-28= TD21- (2 teleport w portalu) Zalecana broń 2h +12 od 25lv. lub +13 od 16. Jeśli owej nie masz spróboj sprzedać obecną (Powinna być +11/12)i skombinuj lepszą. Jeśli jednak naprawde nie ma żadnego sposobu. Próbój dobijać na pająkach (1. TP) o których jużwspominałem.

28-29= TD21 (2. TP) lub P28, jeśli wolisz szybciej wbić lv i nie stracić nerwów na Valo/Derio którzy cię dedaja wybierz TD, a jeśli wolisz więcej zarobić wybierz P28 (dropią tam itemy od 34 a na TD od 25)

29=Czasoprzestrzeń.

30-31= TD30 Nazwa spota: Baraha, znajduje się na prawo od jeziora w którym się respimy. To najbardziej opłacalny spot nawet do 38lv ponieważ w nezaku (nie TD) są tam moby 40, a na TD 31-33, a exp leci jakbyście dedali 40. Udało mi się tam wbić lv (od 30 do 31) w 54 min bez bonusu expa.

31=questy po-czasowe.

31/32-35/36= TD31, Baraha. Jeśli expisz tam do 35 do resztę dobijasz na P, akurat to nie ma zbyt dużej różnicy.

36-38/39= Obojętnie, TD (Harpie na td.) lub P36. Na harpiach owiele szybciej wbijesz, ale więcej nadropisz na P36.

39= Czaso

39/40=Questy po-czasowe.

40-41=P36

41-42= P41

42-43= TD40 (Krogery)

43-44= P43

44-46= TD40 (Krogery)

46-47= P46

47-49= TD (Krogery:D)

49=Czaso

50=P49

Porady dotyczące expa:

1.Nie daj się oszukać ponieważ będziesz musiał zaczynać od początku.

2.Dobrze znaleźć sobię kolegę do expa, lub znajomego który pomoże w queście czasem lub w czaso.

3.Ważne jest by nie wydawać kasy na byle jakie graty, jak już na coś zbierasz, to uzbieraj to.

4.Czasami nie zaszkodzi sobie znaleźć miłą i dobrą gildiię która może pożyczy troche kasy albo... hmm pomoże expić.

5.Nigdy nie daj się wykorzystywać

6.Exp systematycznie, ale czasami można poszukać w markut czegoś taniego co selniesz drożej.

7.Jeśli szukasz do kupienia broni to systematycznie sprawdzaj bankiera.

8.Jeśli jakaś cena jest za wysoka ale zależy ci na jakimś itemie, licytuj się, negocuj żebyś wyszedł jak najlepiej.

To by było na tyle, dzięki za przeczytanie. Cześć

sygnadawid1996.png
Opublikowano

Mógłbys mi wytłumaczyć co to znaczy 8-10 lv= P8,P12,TD? Nowy jestem w 4Story?

Rozdaje Plusy ! Wyślij SMS o treści ,,Chcę Plusa'' na numer ,,8257''.Koszt SMS to 10000PLN z groszami.Oddzwonimy

Opublikowano

Był już podobny poradnik. Ale tu jest dokładnie wyjaśnione oraz dodatkowe informacje. +

s112.csrv.pl:47514 - [1.5.2][NP][sG][sB] !!!

200 postów [V]

Opublikowano

up@

A te pieczątki np poziomu 8 to są itemy na ten 8 poziom?

Rozdaje Plusy ! Wyślij SMS o treści ,,Chcę Plusa'' na numer ,,8257''.Koszt SMS to 10000PLN z groszami.Oddzwonimy

Opublikowano

Ja spróbuje wytłumaczyć to trochę inaczej. P - Pieczątki. P8 - Pieczątki na poziom 8. Można je wykonywać jako misje. Czyli idziesz do takiego gościa w mieście i on ci daje tą misje. Mówi do kogo masz iść aby ją wykonać. Np. musisz zdobyć kilka pieczęci korala to idziesz do tego gdzie miałeś iść on ci wyznacza misje wykonujesz je dostajesz nagrode (pieczęcie) i oddajesz. CZAISZ ?

s112.csrv.pl:47514 - [1.5.2][NP][sG][sB] !!!

200 postów [V]

Opublikowano (edytowane)

Ten poradnik chyba jest dla niskich lvli którzy mażą że kiedyś będą miały wysoki lvl

Pewne jest że alepiej expić na pieczątkach z gorszym eq a na TD z lepszym

Trochę w tym prawy jest ale i troche kłamstwa. Nawet jeśli masz slabsze eq, to możesz z kolegą iść na td i razem puszczacie aoe no nie?. Mój kolega który ma 2x90 i robił sobie postać 45 expiłtylko na P chociarz miał eq +18/20. Więc to naprawde nie jest tak, jak to woli tak expi i tyle.

Edytowane przez PlacekX
sygnadawid1996.png
Opublikowano

Tutek fajny miło się czyta,przydatny na mały lv jak i wysoki.

Wszystko jasno opisane,wyjustowany text ;)

Exp na dwie strony czyli derion i volarin ;)

Ladnie to opisałeś.

Muj tut tez jest podobny ale troche dłuższy i brzydszy;)

Napracowałeś sie +

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Dzięki mi się napewno przyda, gram od niedawna i mało co się orientuję jak narazie mam 28 lev. thx

sygnaturka6kh.jpg
Opublikowano

Ramzes'ie, czekałem aż poznam opinie użytkowników. Czy mógłbyś dodać ten TuT do spisu tematów który stworzyłeś?

sygnadawid1996.png
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Tak, już dodany.

Mam prośbę dot. poradnika - pisz "pieczątki' zamiast 'P*", ponieważ nowi gracze nie znają naszych skrótów. Tak samo z TD. (ofc. jeżeli uznasz to za konieczne).

Nie żebym był wymagający, ale przydało by się też, gdzie dane moby występują - czyli nazwy rejonu ich występowania.

Nic.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...