Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Problem z usuwaniem questów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam mały problem z usuwaniem questów. Chodzi o to że wywalam je z english_list, usuwam je z serwer, usuwam je wszędzie a te questy i tak nadal są i nie mam pojęcia dlaczego to się dzieje. Jeżeli chodzi o komendę sh make to działa ale usuwa cały folder object i nie ma żadnych rozmów z npc itp. questów oczywiście też nie ma, ale jak po tym znowu dogrywam folder object to questy których nie ma nigdzie na liście pojawiają się na serwerze. Jeżeli ktoś może proszę o pomoc. Oczywiście będą + i 5.

Opublikowano

wrzuć object gdzieś np na pulpit.

Skasuj questy z english_list które chcesz skasować

Zrób sh make

wrzuć object od nowa

reboot

i Gitara :D

Opublikowano

A co mu da usunięcie sh make folderu object i usunięcie niepotrzebnych questów (nie będzie ich po sh make) jeżeli wrzuci je znowu z folderem object? Nonsens :x

@Autor

usun z list, zrób sh make, później restart serwera i musi działać.

Opublikowano

usun main quest i zrob sh make i nie powinno byc.

ale sprawdz rowniez na nowej postaci bo ja tak mam ze przed usunieciem otrzymalem zadanie potem usunolem questy ja zadania posiadam do wykonania

ale na postaci nowej wbijasz max lvl i nie ma ani 1 questa :D.

bez YT

Opublikowano

Jest pewien problem bo nic nie działa właśnie. Chodzi o to, że jeżeli mam questy to okej wywaliłem je z english_list. Zrobiłem sh make i usunęło object, po usunięciu object nie ma nic, czyli żadnych rozmów z npc, niczego. A po wrzuceniu na nowo object, żeby były dalej rozmowy itp. To wrzucają się questy których tak naprawdę nie ma w ogóle na liście questów i nie powinny się wgrać w żadnym wypadku, a jednak się w grze pojawiają.

Opublikowano

nie usuwaj z listy

wystarczy ze usunie z folderu quest ja tak zrobilem

potem

sh make.sh

restart i smiga

bez YT

Opublikowano

@Sparow

Ja usunąłem je z folderu quest i z listy, robiłem sh make, usuwałem main quest. I dalej jak wgrywam folder object to misje wracają.

Opublikowano

@Sparow

Ja usunąłem je z folderu quest i z listy, robiłem sh make, usuwałem main quest. I dalej jak wgrywam folder object to misje wracają.

a jakie misje ci wracaja?

zajrzyj do folderu notarget w object moze to ci psuje.

bez YT

Opublikowano

Właśnie tak przeglądałem foldery w object i natrafiłem na ten i to co chciałem to niektóre usunąłem, ale jeszcze nie wszystkie.

Opublikowano

Właśnie tak przeglądałem foldery w object i natrafiłem na ten i to co chciałem to niektóre usunąłem, ale jeszcze nie wszystkie.

tylko nie usuwaj tych co ci sie wydadzą zbędne bo możesz potem zobaczyć ze czegoś ci brakuje:P

zrób kopie.

bez YT

Opublikowano

Wiem, wiem mam wszystkie kopie, ale potrzebuję jeszcze usunąć quest z poziomami, z zabijaniem psów itp. Te misje na każdy lvl i tą misje z miksturką od strażnika wsi. Jeżeli mógłbyś podać mi nazwy tych misji, będę wdzięczny.

Opublikowano (edytowane)

Wiem, wiem mam wszystkie kopie, ale potrzebuję jeszcze usunąć quest z poziomami, z zabijaniem psów itp. Te misje na każdy lvl i tą misje z miksturką od strażnika wsi. Jeżeli mógłbyś podać mi nazwy tych misji, będę wdzięczny.

Mikstorki zostawilem bo to raczej zabawne bedzie jak ci sie pojawi 1 misja z mikstorami a potem niemasz questow :xD

A co do polowan to mainquestlvl1 jakos tak z glownego folderu usun i usun te do danego lvl co tobie odpowiada.

i tak jak wyzej pisalem zrob i niema misji juz.

Edytowane przez Sparow

bez YT

Opublikowano

Jeszcze jedna sprawa bo na konto GMa, cały czas jak się zaloguje to dodaje kawałek kryształu (ID: 30204), jeżeli nie ma go w eq. To była misja z online, offline itp. Misji nie ma, ale jak usunąć to żeby tego kryształu nie dodawała?