Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Serwer OSS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Otóż chciałem spróbować założyć serwer OSS (dla jednej osoby, mnie) na karcie loopback i nie mogę uruchomić serwera.

Proszę mnie nie brać za jakiegoś dzieciaka z podstawówki który się rozpłacze że nie może sobie serwa postawić, mam 18 lat, 1993.

Swój serwer próbuję uruchomić na plikach by Rain, client do wyboru, 2008, 2010, client zzyt2.

Moje podzespoły to :

Procesor : Celeron o zegarze 2Ghz 1 rdzeniowy

Ram : 768 Mb DDR1

HDD : 40 GB

Karta Graficzna : Radeon 9000 series, 64 MB

System : Windows XP SP3 (Poprawka)

Robię wszystko według tutoriali na forum, lecz za każdą próbą nie mogę połączyć się z serwerem, na początku w maszynie pojawia się kilka razy Connection Refused, po czym 7x Network Unchearable.

Łączę się z IP : 192.168.95.100, IP karty loopback to 192.168.95.1 Brama sieciowa 255.255.255.0.

Przez launcher MC z zmienionym ip na końcówkę .100 się nie łączy

Przez clienta 2008 również nie.

Chciałbym na tym PC postawić serwer, i mieć uruchomionego clienta tak, abym mógł sobie na własnym serwerze pograć, wiem że to troszkę ponad podzespoły ale jakoś się musi dać :D

Niewiem jakie porty dokładnie odblokować, może to przez porty, nie wiem, ale wydaje mi się że tak, ponieważ client nie może nawiązać połączenia z VPS.

Dziękuje, Pozdrawiam, Dhil.

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

ja mam uruchomione te porty i działało:

11002

13000

13002

80

22

3306 czy jakoś tak.

chociaż wątpię żeby twój komp wyrobił serwer i clienta. Co prawda ja mam minimalnie wyższe dane sprzętowe ale długo sobie nie pograłem bo ciągle wywalało..

"Jeżeli za­bałaga­nione biur­ko jest oz­naką za­bałaga­nione­go umysłu, oz­naką cze­go jest pus­te biur­ko?"  

-  A.Einstein

Opublikowano

Pisze się "launchera"

Tak, napewno wpisuję dobre.

Ze wszystkich no-hamachi :(

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

zobacz na spolszczeniu kamera, pong się zgadza? nie znam się perfect ale wydaje mi się ze brama powinna wyglądać tak: 255.0.0.0

"Jeżeli za­bałaga­nione biur­ko jest oz­naką za­bałaga­nione­go umysłu, oz­naką cze­go jest pus­te biur­ko?"  

-  A.Einstein