Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

konto do Combat Arms

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Siema ,chciałem sie was zapytać czy poniosę jakiekolwiek koszty lub konsekwencje w tej sytuacji??

Tzn. kupiłem przypadkiem konto na allegro do combat arms wiem ze przypadkiem to dziwnie brzmi ale to był mój pierwszy zakup na allegro

wcisnąłem kup teraz i nie sadziłem ze to już koniec że mam cos kupionego .

Dzis zadzwonił do mnie koleś i pyta o kase a ja nie wiem o co kaman jakie konto jaka kasa nie bralem od niego zadnych danych nic mu kasy nie dałem jeszcze .

I TU SIE ZACZYNA MOJE PYTANIE CZY DOSTANE JAKOMS KARE JEŻLI NIE ZAPŁACE MU ZA TO KONTO MAM 18 LAT I NIE MAM SWOICH DOCHODÓW WIEC CHYBA NIC MI NIE MOGA ZROBIC CO O TYM MYSLICIE???? prosze o normalne odpowiedzie dam + i 5 proszę nie zamykać moda każdy ma prawo do błędu a ja nie mam sie do kogo zwrocic pzdr :unsure:

@edit down sorki ale jak widzisz nie za bardzo ogarniam forum a tu jest combat arms wiec sobie pomyslalem ze napisze tu a co do tego kolesia to on sam zadzwonił i zażądał zapłaty i powiedział ze jezeli nie zapłaceto odbedzie sie to drogą komorniczą przez allegro czy cos takiego .... o.O

Edytowane przez fajfer930517
Opublikowano

Ten temat lepiej pasuje do pogaduszek bo z CA ma to niewiele wspólnego...

Dogadaj się z gościem nie będzie najłatwiej ?..

sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

Opublikowano

Zaraz zaraz jeśli wejdziesz na strone i naciśniesz kup teraz to potem jest jeszcze jedna strona na której potwierdzasz zakup podając ewentualne dane do wysyłki

Wybacz ale on cie chyba w huja robi być może sie myle ale zawsze jak kupuje przez allegro to troche sie musze naklikać żeby kupić produkt

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

Opublikowano

Zaraz zaraz jeśli wejdziesz na strone i naciśniesz kup teraz to potem jest jeszcze jedna strona na której potwierdzasz zakup podając ewentualne dane do wysyłki

Wybacz ale on cie chyba w huja robi być może sie myle ale zawsze jak kupuje przez allegro to troche sie musze naklikać żeby kupić produkt

Już daaaawno nie kupowałem nic z allegro, ale na pewno nie możesz czegoś zakupić bez danych...

sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

Opublikowano

dokładnie nie ma takiej opcji, po na kliknięciu "Kup Teraz" jest jeszcze sporo klikania... wiec to jest raczej niemożliwe ;p chyba ze z kontami do gry jest inaczej ?? o.O

Opublikowano

Troche dziwny ten twoj temat...masz ty wogole konto na allegro?I nie ma tak ze klikasz tylko kup teraz i juz, cos tam jeszcze trzeba akceptowac.

A niby co ci ten koles zrobi rozmysliles sie i tyle xD Jakbys dostal konto a nie zrobil przelewu to wtedy jak najbardziej...

Opublikowano (edytowane)

Ja poprostu mam już konto ale gdy kliknałem kup teraz nie mialem go jeszcze aktywowanego jemu wyswietlilo ze zakupione zadzwonił do mnie i mowi ze mam kupic lub rozwiąże to drogą przez allegro...(komorniczą)

Ale przeciez jeżeli konto kosztowało 350 zł ja nie musze mu tego płacić skoro nic od niego nie wziąłem jedynie kumpel mi mowił cos o jakiejś prowizji czyli kwota za którą on wystawił konto ...

PS. wszyscy maja 5 i + :)

Opublikowano

chłopaki ... jak klikacie kup teraz macie dany produkt już praktycznie zakupiony, kolejna strona to podsumowanie rachunku czyli np. konto kosztowało 100zł, on wysyła Ci dane na kartce więc jeszcze płacisz powiedzmy te 10zł na pocztę itp. i allegro podsumowuje łączną kwotę czyli 110zł oraz możesz dopisać że chcesz aby wysłał na inny adres itp. kolejna strona to już jest strona płatności gdzie wybieramy daną płatność i dokonujemy jej.

Co do samego problemu.

To on może napisać do allegro, a oni coś z tym zrobią, on już zapłacił za aukcje i przez Ciebie stracił kasę za wystawienie.

To tak jakbyś się do kogoś wprowadził, podpisał wszystkie papiery, a mu nie zapłacił bez np. zameldowania. Wtedy gostek może Cię wyprosić razem z policją.

Jedyne wyjście to wytłumaczenie mu o co chodzi, że się pomyliłeś i bardzo przepraszasz. Jeśli będzie to człowiek a nie jakiś dzieciak to ustąpi.

polecam Ci skorzystanie z forum prawnego, tam dokładnie się dowiesz co i jak.

@btw. to że nie masz dochodów nie znaczy że jesteś "nietykalny"

Opublikowano

Ja poprostu mam już konto ale gdy kliknałem kup teraz nie mialem go jeszcze aktywowanego

Nawet jak nie dokonales aktywacji konta kupowac mozesz(nie mozesz tylko sprzedawac).

I tak jak napisal Lenart zadzwon do goscia i wytlumacz, ze zakupu dokonales przez przypadek moze zrozumie.A, ze straszy cie komornikiem to sie nie przejmuj no bo niby za co?Pewnie gosc da sobie spokoj.

Opublikowano (edytowane)

dzieki wszystkim za odpowiedzi :)

Szczerze to koles sam do mnie zadzwonił i powiedział że nic go to nie obchodzi że to moa 1 aukcja i że to był mój błąd jedyna rzecz jaką chciał to wpłata na jego konto bankowe tego 30 zl co wydał za wystawienie i tyle .

Koleś mogł sie wkurzyć gdyz czekał tydzień ja byłem tak zielony nie odzywałem sie do niego gdyż byłem zdziwiony że cokolwiek kupiłem jak mówiłem wcześniej na allegro mogę sie nazwać poczatkującym. Byłem idiotom przez chwile gdyz po założeniu konta chciałem cos poprzegladać a wyszło że coś kupiłem <_< . TEN TYP JEST DOROSŁY I JAK MÓWIŁEM WCZEŚNIEJ WYSTAWIŁ KONTO BO KASA MU POTRZEBNA CZY COŚ TAKIEGO I NIE POTRAFIŁ MNIE ZROZUMIEĆ .

Niektorzy są normalni zaś inni nie potrafią zrozumiec błedu drugiej osoby Powiem tyle jeżeli nie bede musiał zaplacić tych 350 zl to mam w to wylane co postraszy mnie tymi 30 zl za ktore wystawił swoja transakcje i tyle a ja zapłace za 3-5 lat jak bd miał stały dochód B)

@edit mozna zamknąć temat sadzę że nc mi nie zrobia :]

Opublikowano (edytowane)

jesteś idiotą... koleś proponuje Ci kompromis czyli płacisz mu tylko za wystawienie aukcji, a Ty kombinujesz jak koń pod górę...

skończyłeś 18 lat, więc już musisz myśleć, rodzicie Ci dupy nie uratują, teraz za wszystkie swoje czyny odpowiadasz tylko i wyłącznie Ty.

gdybym był tym typem i przeczytał ten temat bym się nie pierdolił z jakimiś ugodami, tylko pozwolił sobie jeszcze dorobić...

@edit mozna zamknąć temat sadzę że nc mi nie zrobia :]

nie myśl ...

nawet za niedokładny opis aukcji (ktoś napisze że nie ma żadnej ryski a Ty się jej dopatrzysz i możesz gadać z typem o obniżenie ceny, albo iść do allegro iż przedmiot był nie zgodny z opisem i masz kase za darmo tzw. odszkodowanie) może Ci "coś " zrobić.

Edytowane przez Lenart
Opublikowano

W ostatecznosci zaplac mu te 30zl i po problemie.Zawsze tez mozesz napisac do administracji allegro i wyjasnij im cala sprawe.Jak ci odpisza to bedziesz wiedzial na czym stoisz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...