Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ciekawostka Temat Z Forum Silkroadonline.net

raziel165

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
This is the whole thread of email trying to talk to nProtect (Maker of GameGuard).

ENJOY!!!

Hope this will make you all happy! ^_^

Category : nProtect GameGuard

Subject : JoyMax is using GameGuard logo

Contents :

Joymax is using GameGuard logo but failed to use it. It seems that your company's products works well since you have an impressive clientel and good reputation. But JoyMax is using GameGuard

but doesn't seem to make it work. Since hacking programs already invaded the game and JoyMax failed to respond accordingly. Pls look into this because GameGuard's reputation is at stake. Thank you!

Date : 2009-05-26 10:00:02

From: ??? [email protected]

To:

Cc: [email protected]

Sent: Tuesday, May 26, 2009 10:04:11 AM

Subject: Re: JoyMax is using GameGuard logo

Dear ,

Thank you for your concern and information.

This is Jay from INCA Internet, providing GameGuard.

Could you please tell me which game you are playing since we are providing our solutions to many different games that Joymax services?

Is it Silkroad or DarkEden?

I hope to hear from you soon.

Best,

Sent: Wednesday, May 27, 2009 5:05 PM

Dear Mr. Jay

It is SilkRoad Online. As i stated in my e-mail...i would like to clarify if SilkRoad really uses GameGuard. Since GameGuard still pops-up in the game's startup. Massive use of Bot programs are inside the game.

Thank you for your reply, hope to hear from you soon, and more power!

Truthfully yours,

Sent: Thursday, May 28, 2009 9:26:33 AM

?

Dear,

Thank you very much for fast response.

I would like to thank you for your assistance in advance.

Lately, we got few notification from different users regarding same issue and we are invesigating on that.

May I ask you another big favor?

Is it possible for you to take a screenshot of GameGuard running on Silkroad and send it to me?

I will be looking foraward to hear from you.

Best,

Jay

Sent: Monday, June 01, 2009 11:21 AM

Dear Mr. Jay

Attached are the screen shots of GameGuard logo on SilkRoad Online as you requested

I hope this helps and sorry for my delayed response.

Thank you very much

From: ??? [email protected]

To:

Sent: Monday, June 1, 2009 12:59:08 PM

?

Dear ,

Thank you so much for your cooperation on this matter.

Your help is very much appreciated from all our team members.

The game itself has blocked us from getting connected to their games.

So I would like to ask you for the final help.

Could you please send us ERL file from Gameguard folder?

By analysing that, we can find out right away.

Also are you residing in USA?

Hope to hear from you soon.

Best,

Jay

Sent: Monday, June 01, 2009 5:25 PM

Dear Mr. Jay,

I Dont reside in the USA...I'm from the Philippines. About the ERL...I do not know what ERL is. And there is no GameGuard folder in the Game directory. But there is a "GameGuard.des" file in the game directory. I attached it to this email if this helps.

If you can teach me how to get the "ERL" I would gladly help more!

Thanks and More power

Sent: Monday, June 1, 2009 4:37:48 PM

?

Dear ,

Thank you for the fast response.

Since there is no ERL file, can you zip the whole GameGuard folder and send it to us?

Best,

Jay

To: ???

Sent: Monday, June 01, 2009 6:02 PM

Dear Mr. Jay

Like I said earlier...There is no GameGuard folder in Silkroad game directory. I tried to search for *.erl file in the whole Silkroad folder and the search did not give any result. I also tried to follow the steps mentioned in your mail on "how to get ERL". and i didnt fnd any. Also made hidden files and folders visible. But GameGuard folder didnt show. The only file i found with gameguard is the one i attached on my email.

Dear Will Zenetra,

If there is no GameGuard folder in the game directory, it seems like they are not using our solution.

We will definitely contact Game publisher and find out the detailed information on this matter.

Once again, thank you very much for your concern and I will let you know of the result as soon as I find out.

Best,

Jay

W skrócie wynika z tego że joymax nie stosuje żadnych zabezpieczeń przeciwko cheatom,botom lub są bardzo słabe.Prawdopodobnie zabezpieczenie firmy nProtect w silkroad zostało wyłączone, joymax nie wykorzystuje oprogramowania GameGuard , obrazek pokazujący się podczas włączania silkroad to tylko logo firmy nProtect a nie jej zabezpieczenie.Jeśli to prawda to joymax chyba złamał prawo wykorzystując logo firmy nProtect które jest częścią oprogramowanie GameGuard.

83416dfa001f9912.jpg
Opublikowano

Ja mysle ze jakby mieli byc ukarani to juz dawno by tak sie stalo. Nie wierze ze dopiero po tylu latach nProtect dowiedzial sie o tym.

Opublikowano

Aha chce dodac ze :

Kod weryfikacyjny zostanie usuniety... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

a to z silkroadonline.net ;p

[Patch]

- Massive bot punishment will be done.

- Change in login system

(Image code verification system will be removed)

- Improvement in chatting system

(Blocking inappropriate use of in Turkish and Arabic)

Opublikowano

Szczerze ? Silkroad składa sie z około 70-80% samych boterów, pozostałe 20-30% to zwykli gracze, którzy graja i mają nadzieje, że wkońcu joymax ich wyzwoli i zbanuje wszystkich gold farmerów... Osobiście gram po to by kosić Turasów . xD pozdro & poćwicz

PS. Ja bym se już odpuścił gdybym pracował przy tym całym silkroadzie ;D

Wiem, że moja wypowiedź nie ma wiele wspólnego z tematem, ale w ten sposób widać jak działa ten ich nProtect :]

Opublikowano

hm nie używają ale ja reklamuje czy to nie jest prawda wiec zabezpieczenie nie musi być ważnie dla nProtect ważne że mają reklamę i pewnie JM jeszcze za to sare dostaje taka jest moja opinia na ten temat :D

Opublikowano

Nie było by zle jak gejmaxy zrobili by TureckiSRO i przeniesli tureckie chary do tego TrSro :P nasze servery byly by czysciutkie i fajniutke a gold farmy? nazekamy no ale kto z nas kiedys nie kupil gold albo nie ma zamairu kupic... ;] gdyby nie oni polowa sro by biegala w itemach +3 / 7 max :P

Opublikowano

Joymax dał przyzwolenie botom likwidując ten gameguard , w ten sposób powstaje coraz więcej botów.A weryfikacje kodu zlikwidował pewnie dlatego ,żeby więcej ludzi kupywało silki na premke.

83416dfa001f9912.jpg
Opublikowano

zgadzam sie w 100% s razielem

niestety ale taka prawde gejmax robi wszystko żeby wpierdolić boty na serwer >_> pewnie za niedługo premka zdrożeje jakieś hmm 20-50 silków jebane żołtki -.- ciekawe co by zrobili gdyby same GF biegały se po serwerach? ciekawe czy by sie skapneli xD

*SYGNATURA KTÓRA BĘDZIE ODPOWIADAĆ MAJKELOWI*

Opublikowano

Gejmax długo tak nie pociągnie xD Pewnie podniosą cene premki, a ceny golda będą spadały w dół xD

MaaTi - uwaga do Ciebie . Co w tym złego, że połowa graczy biegała by w takich itemkach ? Dla ludzi item +1 d2,d3 to już byłoby rare, tym czasem takie coś idzie do sklepu jak zwykła niepotrzebna tabliczka alchemi xD szczerze ? silkroad to dno. Turasy zawsze będą grali, nawet jakby zrobili oddzielne sro dla nich xD ale w tym jest plus ;] byłoby kogo tłuc ;]

Opublikowano
hm nie używają ale ja reklamuje czy to nie jest prawda wiec zabezpieczenie nie musi być ważnie dla nProtect ważne że mają reklamę i pewnie JM jeszcze za to sare dostaje taka jest moja opinia na ten temat :D

I uwazasz ze ta reklama jest pozytywna? Czlowiek wchodzi, widzi o gameguard, wbija pol roku, wkoncu mu sie udaje i widzi same boty. I dreczy sie pytaniem, gdzie jest ta ochrona? Zastanow sie nad tym...

144.jpg
Opublikowano

Ludzie i tak nie opuszczą silka bo wydali w h*j kasy na silki ;s.

Ciekawe czy ktoś z tego tematu wolałby zeby jakas mniejsza grupka ludzi była zadowalona czy zeby $$$ wpływały masowo do potfela?

76561198001815076.png
Opublikowano

@up

jedno nie wyklucza drugiego :D

Gdyby joymax banował boty, na pewno wszyscy byliby na początku wkur***ni ale później nikt by już nie botował , a silki dalej ludzie by kupowali :)

Opublikowano

Wiadomo, joymax leci na kase i tyle... nie interesuje ich za bardzo to co mysla gracze... niestety trzeba sie przyzwyczaic ;D

1683786366.png
Opublikowano

hmm teraz logowanie nie jest takie trudne, 20-30min i jestem na all charach (7) , i dzis jest dziwny dzien przez 13h nie dostalem dc na zadnym!! :D , a likwidacja captchy to dobry pomysl, normalni gracze nareszcie maja lepiej i tak w kazdym bocie juz autologin byl co lamal captche to joymax doszedl do wniosku ze captcha to zaden biznes

a co do tematu, to joymax moze prawnie uzywac loga firmy nProtect poniewaz prawdopodobnie placi caly czas, poprostu wylaczyl ta oslone. Gdyby GameGuard dzialal to byloby tak samo jak kiedy europa wchodzila , ta ogromna banlista :D ponad 7k botow na RedSea zeszlo.. i najlepsze bylo ze GameGuard wychwycal 80-90% gf'ow tych z clientlessa bo laczyly sie sieciowo.

//Ciach

Admin Cienia
Opublikowano

Ta zachłanność ich kiedyś zgubi, wkońcu się ktoś pokusi i wniesie wniosek o pozew do sądu. ;)

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

przy obecnym systemie zostawiem Autoklika 10 sekundowego i mi wbija... już 4 godzinę.

Wbijam na serwa (jak już wbiję -HURRA!) a tu na spocie więcej GF niż mobków

fajnie się wbijało, nie?? :)

nProject na to na pewno gdzieś czy oni odpalili ochronę czy nie, grunt że kasa wpływa regularnie

Opublikowano

To jest cały wątek na e-mail próbuje rozmawiać z nProtect (Maker z GameGuard).

ENJOY!

Nadzieję, że to sprawi, że wszyscy zadowoleni!

Kategoria: nProtect GameGuard

Temat: JoyMax używa GameGuard logo

Spis treści:

Joymax używa GameGuard logo, ale nie udało się go używać. Wydaje się, że produkty firmy działa dobrze, ponieważ masz imponujący clientel i dobrą reputację. Ale JoyMax wykorzystuje GameGuard

ale nie wydaje się, aby pracować. Ponieważ programy hackingu już najechali gry i JoyMax nie reagować odpowiednio. Pls spojrzeć na to z powodu GameGuard reputacji jest zagrożona. Dziękuję!

Data: 2009-05-26 10:00:02

Od:? [email protected]

Do:

Wysłano: wtorek, 26 maja 2009 10:04:11

Temat: Re: JoyMax używa GameGuard logo

Drogi,

Dziękuję za troskę i informacji.

To jest Jay z INCA Internetu, zapewniając GameGuard.

Czy może mi Pani powiedzieć, która gra grasz ponieważ dostarczają nasze rozwiązania do wielu różnych gier, które Joymax usług?

Czy Silkroad lub DarkEden?

Mam nadzieję, że otrzymamy od Ciebie szybko.

Najlepszy,

Wysłano: Środa, 27 maja 2009 5:05 PM

Szanowny Panie Jay

Jest Silkroad Online. Jak stwierdzono w moim e-mail ... Chciałbym wyjaśnić jeżeli Silkroad naprawdę używa GameGuard. Ponieważ GameGuard nadal pojawia się w grze na starcie. Massive wykorzystania Bot programy znajdują się w grze.

Dziękujemy za odpowiedź, nadzieję usłyszeć od ciebie niebawem i więcej uprawnień!

Prawdę Pozdrawiam,

Wysłane: Thursday, 28 maj, 2009 9:26:33 AM

?

Drogi,

Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź.

Chciałbym podziękować wam za pomoc z góry.

Ostatnio mamy kilka zawiadomienia od różnych użytkowników w odniesieniu do tych samych kwestii i mamy invesigating w tej sprawie.

Czy mogę prosić innego duża korzyść?

Czy jest możliwe, aby zrobić zrzut ekranu z uruchomionym na GameGuard Silkroad i wysłać go do mnie?

I będzie się foraward, aby usłyszeć od ciebie.

Najlepszy,

Jay

Wysłano: poniedziałek, 01 czerwca 2009 11:21

Szanowny Panie Jay

Dołączone są zrzuty ekranu z logo GameGuard Silkroad Online w żądanej

Mam nadzieję, że to pomoże i przepraszam za moje opóźnione odpowiedzi.

Dziękuję bardzo

Od:? [email protected]

Do:

Wysłane: Monday, 1 czerwca 2009 12:59:08

?

Drogi,

Dziękuję bardzo za współpracę w tej sprawie.

Twoja pomoc jest bardzo ceniona ze wszystkich członków naszego zespołu.

Gra zablokował nam podłączonych do swoich gier.

Chciałbym prosić o pomoc końcowy.

Czy mogę prosić o wysłanie nam ERL pliku z folderu Gameguard?

Analizując, że możemy dowiedzieć się od razu.

Również ty zamieszkały w USA?

Nadzieja, aby usłyszeć od ciebie szybko.

Najlepszy,

Jay

Wysłano: poniedziałek, 01 czerwca 2009 5:25 PM

Jay Szanowny Panie,

I Dont pobytu w USA ... Jestem z Filipin. O ERL ... I don't know what ERL jest. I nie ma GameGuard folder w katalogu gry. Ale istnieje "GameGuard.des" plik w katalogu gry. I to załączony do tego e-maila, jeśli to pomoże.

Jeśli możesz uczyć, jak znaleźć "ERL" Chciałbym chętnie pomoże więcej!

Thanks and Więcej mocy

Wysłane: Monday, 1 czerwca 2009 4:37:48 PM

?

Drogi,

Dziękuję za szybką odpowiedź.

Ponieważ nie ma ERL plik zip można cały folder GameGuard i wyślij go do nas?

Najlepszy,

Jay

Dla:?

Wysłano: poniedziałek, 01 czerwca 2009 6:02 PM

Szanowny Panie Jay

Jak powiedziałem wcześniej ... Nie ma GameGuard folder w grze Silkroad katalogu. Starałem się wyszukać plik *. erl w całej Silkroad folder i wyszukiwania nie daje żadnych wyników. Ja również starałem się następujące czynności wymienionych w poczty na temat "jak uzyskać ERL". i didnt i fnd istnieją. Również ukryte pliki i foldery widoczne. Ale GameGuard folder didnt show. Jedynym i znaleźć plik z gameguard jest załączony i mój e-mail.

Drogi Will Zenetra,

Jeśli nie ma GameGuard folder w katalogu gry, to wydaje się nie za pomocą naszego rozwiązania.

Będziemy zdecydowanie kontakt wydawcy gier i dowiedzieć się szczegółowych informacji na temat tej sprawy.

Once again, thank you very much for your dotyczą i poinformujemy Państwa o wynikach najszybciej jak się dowiedzieć.

Najlepszy,

Jay

Przetłumaczone w Google :)

Admin Cienia
Opublikowano

@up

To ten translator dużo nie pomógł, już bardziej sensownie brzmi po angielsku. ;)

Opublikowano

Uczcie się angielskiego w szkole to będziecie rozumieć.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard, be evil!

Opublikowano
buahaha a mi śmierdzą nogi :P

oO i co to ma do tematu?

ja natomiast powiem tak plik GG w grze wazy 150kb na isro na tsro wazy on 100kb... i jakoś tam nikomu to nie przeszkadza poza tym GG nie był aktualizowany od Legendy z Eu wiec co z a nowość?: O

po prostu forma produkująca GG dostaje kasę od Joya i jest heppy :D nie ma problemu żadnego :D

ktoś pisze ze boty zawala silka omg to po co w się wypowiadasz w dziale sbot jak uruchomić craka ? chcesz go bardziej zapchać czy coć w ten deseń?

"Zamilcz Chłopie zanim Cię zakopie" 52 Dębiec

Opublikowano

swiatem rzadzi kasa tak to juz jest na tym swiecie ;/

2+2=666 i kazdy porzadny ksiadz wam to powie

za najprostszymi rozwiazaniami zawsze czycha zlo!! zycie to nie bajka :P:P:P

strzezcie sie!! rotfl

Admin Cienia
Opublikowano

Już niema co grzebać w tym temacie, tylko spamzor się szerzy.. zamykam w takim razie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...