Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

podnioslem o 1 klocek iczekam co z tego bedzie ale kolesiom widzialem to na single sie respilo na tej wys/ co mialem

1377531174_U173186.jpg

Opublikowano

Hodowla musi być na poziomie 1-16 kratek. Aby ci się zrespiły musisz stać chyba 25 bloków od nich :) Sprawdź na którym poziomie masz hodowlę.

Opublikowano (edytowane)

od 10? ale przeciez agdaja ze powyzej 16 sie nie pojawiaja ....

Edytowane przez michalbtm

1377531174_U173186.jpg

Opublikowano (edytowane)

assuan zrobilem od 9-19 zobaczymy czy cos z tego bedzie

@edit dalej nic

Edytowane przez michalbtm

1377531174_U173186.jpg

Opublikowano (edytowane)

2 Pytania :

1 Sprawdziłeś czy na tych chunkach jest możliwość że pojawią się slieme( slieme pojawiają się tylko na określonych chunkach jest 10% szans że chunk będzie do tego zdolny)

2 Czy na serwerze są włączone potwory?( slieme mogą się respić w świetle ale pojawiają sie na easy medium i hard)

EDIT O lol to ja mam 212 postów??!! myślałem że około 50 xD

Edytowane przez Krakenos
Opublikowano (edytowane)

1 nei wiem jak sprawdzic to :D 2 tak sa wlaczone

Poszukaj na forum był mod slieme finder czy jakoś tak i on pokazywał gdzie mogły się slieme respić :)

EDIT Znalazłem stronę wpisujesz seed mapy i pokazuje na których chunka pokazują się slieme mam nadzieję że pomogłem :)

To jest ukryta treść, proszę

Edytowane przez Krakenos
Opublikowano

no to problem rozwiązany, naciskając F3 masz współrzędne X i Z, na tej stronce w tej dolnej rubryczce podaj swoją aktualną pozycję i obszar od tego miejsca, jaki ma pokazać, zielone obszary to te, w których pojawiają sie slime, w żadnym innym się nie pojawią. zlokalizuj te miejsca i tam wykop jaskinie. Wysokość na 99% nie ma żadnego znaczenia, moim zdaniem 3 kratki wystarczą, gdyż najwiejsze slimy mają wielkość 2,4 kratki.

Opublikowano

no to problem rozwiązany, naciskając F3 masz współrzędne X i Z, na tej stronce w tej dolnej rubryczce podaj swoją aktualną pozycję i obszar od tego miejsca, jaki ma pokazać, zielone obszary to te, w których pojawiają sie slime, w żadnym innym się nie pojawią. zlokalizuj te miejsca i tam wykop jaskinie. Wysokość na 99% nie ma żadnego znaczenia, moim zdaniem 3 kratki wystarczą, gdyż najwiejsze slimy mają wielkość 2,4 kratki.

Wysokość nie ma znaczenia ale powinna mieć conajmniej 3-4 ponieważ największy slime inaczej nie będzie mógł się poruszać bo podskakuje dość wysoko :)

PS michaltb jak by co nie chcę plusów czy minusów tylko podziękowanie :) bo wolę to od jakiejś niby reputacji bo i tak każdy zbiera to co mu się podoba ;)

Opublikowano

To chyba lepiej, że nie będzie skakał, wtedy trudniej je trafić. W sumie, to myślę, czy wielkość 2 nie była by optymalna, automatycznie duże slimy były by rozbijane na mniejsze, bez ryzyka utraty życia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...