Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tutorial] Jak nie zostać wykrytym

Gość Pan Maciek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Pan Maciek
Opublikowano

Przedewszystkim blad podstawowy.

Puszczamy bota na same boxy, i to zawsze.

Najlepiej raz dziennie zmieniac tryb w bocie.

Blad drugi.

Bot 24h na dobe. Znam osoby co tyle lataja,

lecz osobiscie bym nie ryzykowal. Robcie

niewielkie przerwy, chociaz z 4h miedzy lataniem.

Blad trzeci.

Stare, wykryte boty.

Tu chyba podstawa. Bocimy na Valhalli, ktora

zostala wykryta juz przy wrzucaniu na serwer,

to nie ma co sie rzalic o bana.

Blad czwarty.

Zwracanie na siebie uwagi.

To tez jest spory blad wiekszosci botuserow.

Bierzcie nicki, ktore sie nie wyrozniaja, i sa

podobne do wszystkich innych. Dodatkowo

trzaskajcie niebieskimi, nie czerwonymi laserami,

bo to tez sie wyroznia.

Blad piaty.

Bot 24/7 na StrueneRy/3-2.

To mega blad. Jesli puszczasz bota, to ustaw mu

zmiane mapy, chociaz raz na 10 minut. Tu nie chodzi

o wykrywalnosc przez system, tylko jak gracz, po naprawie

widzi cie 10 raz, bijacego StreuneRa na 3-8, to odrazu

przychodzi mu na mysl bot.

Blad szosty.

Uciekanie na 95% (i wiecej)

Tez blad, jesli bot moj bije kryche, jest na zyletce,

to jak jakis liberator proboje ja ukrasc, to raczej nie

uciekam od niego, tylko bije. Osobiscie polecam

ustawic 75%.

Blad siodmy.

Bocimy 5-6 oraz 20-21.

W tych dniach BP co miesiac robi kontrole.

Nie popelniajac powyzszych bledow, masz mniejsze szanse na wykrycie.

Mimoto nie gwarantuje ci, ze nie dostaniesz bana.

BigPoint ciagle ulepsza swoj skrypt, i trzeba uwazac.

Juz kilka razy zbanowali mnostwo botuserow.

Dodatkowo niedawno mozna dostac bana bez ostrzezen.

Osobiscie udalo mi sie ominac oba banwave.

Opublikowano

1. To akurat się stosuję. Zmieniam raz dziennie - z samych boxów na boxy i streuneRy :D

2. Nie stosuję się.

3. To raczej oczywiste.

4. Bez różnicy mi to.

5. Nie stosuję się.

6. Na alieny tak, ale na boxy zawsze ustawiam 90-93%.

Do tej pory nie mam ostrzeżenia nawet. Ale masz +, bo ktoś może o tym nie wiedzieć :)

Gość Pan Maciek
Opublikowano

Powiem wam, ze z bugiem na configi mi bota kickuje czasami na 30 min, bo za szybko boxy moze zbierac :P

n00bek nie rozumiem 1 błędy z tymi boxami czyli dobrze ze puszczam na same boxy czy źle ? sorki ale no nie rozumiem wybacz :|||

Zle.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Używałem nowego bioBot 2.2.2 i coś mi tu nie pasi... skrypt odpalany jest raz w tygodniu i sprawdza jakiś logi prawda? A więc nie ma znaczenia czy bociłem godzinę, dwie czy 24/7 i bez znaczenia kiedy - jeśli skrypt wykryje to warn albo ban ( to sprawdziłem jedno konto bociło z godzinkę i warna dostało a kolejne tydzień i efekt ten sam - warn ) Kolejna sprawa to ubijanie alienów...biłem z 4 godz. dziennie na x-8 bez zbierania boxów i skrzynek cargo a i tak warna dostałem... jakie ma znaczenie czy ktoś widzi czy nie i tak na podstawie donosów nikt bana nie dostaje tylko z automatu bo wsparcie odpisze że w pojedyncze przypadki nie ingerują a więc?

PS

iBot/KBot jest bardziej pewny - zbieram boxy prawie trzy miesiące 24/7 bezkarnie :rolleyes:

To wszytko tylko gdybanie :angry: nikt z nas nie wie jak ten skrypt działa

Opublikowano

Biobota po częsci jest łapany systemowo, a kbota jest niewykrywalny, z tymże jest skrypt, który sprawdza logi i dlatego są też załapani kbot userzy.

Opublikowano

Dla tych co używają biobota:

Gdy włączycie Bota nie logujcie się na stronkę Dark Orbit ! ponieważ za każdym razem jak się logujecie zmienia się SID, a więc przykładowo bocisz chcesz wejść na rozbudowę SkyLab, wbijasz na DarkOrbit i w tym momencie zmienia ci się SID, a twój bot lata wciąż na starym. Ty wyłączasz stronkę poprzez np. logout a bot lata na starym SID z przed 2 logowań więc myślę że przez to też jakoś mogą namierzać BotUserów.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

a jak jest teraz bezpiecznie bedzie bocic codziennie od 20 godziny do 6 rano? tylko czasem nie puszczac bo tak robie teraz na koncie z 1 ostrzezeniem i sie boje

sig.png

Zapraszam!

No to ACTA!

Opublikowano

Mam skrypt WP który pozwala mi podglądać Invisible. Dużo osób ma "brak nicku" ale jeśli na niego kliknę w okienku od grupy pojawi mi się nick (ten po hebrajsku czy jaki tam), mogę go skopiować i wysłać do BP bo mam 100% pewności że ma bota. Więc nie polecam tego robić! Każdy gracz może cie podpieprzyć, nawet twój kumpel - nie dziel się z takimi informacjami z nikim, nawet z mamą. :)

Oferuję moje usługi webdeveloperskie (HTML, CSS, JavaScript (jQuery, AJAX!), PHP, MySQL, PERL).

Więcej pod PM.

Opublikowano

up masz racje ja wydałem kolęge b mnie wydał ja bociłem na veze bez fe 3 irki on na golcu fe i poco mu to bylo :)

sig.png

Zapraszam!

No to ACTA!

Opublikowano

xD @Panowie UP bzdury piszą. I co napiszesz do supportu? Kolega boci, bo ma niewidoczny nick? Odpiszą ci, że wiedzą o tym że wielu ludzi gra no-fair.

Edit:

Co to za kolegów macie, co nawzajem się sprzedajecie dla supportu? xD Beka

Opublikowano
Co to za kolegów macie, co nawzajem się sprzedajecie dla supportu? xD Beka

To przykład, na prawdę nikomu nie można ufać. Każdy każdego rucha... Nie ma uczciwych ludzi, niestety.

Oferuję moje usługi webdeveloperskie (HTML, CSS, JavaScript (jQuery, AJAX!), PHP, MySQL, PERL).

Więcej pod PM.

Opublikowano

Latałem na biobocie 2.2.6 i dostałem bana , ale popełniłem prawie wszystkie błędy tzn . Bot cały dzień na skrzynkach , nie biłem alienow, logowałem sie na strone w trackie latania bota , a bana wychaczyłem wczoraj . pozdrawiam

Opublikowano

A ja wczoraj nie dostałem bana za moją 7 letnią siostrę. Wyłączyła mi ruter o 10 rano gdy byłem w szkole. Potem o 15 wbijam do domu ,wbijam na forum ,a tu kolejny banwave. Ciśnienie 160 ,wbijam na konto i na szczęście nic żadnego warna nie dostałem. Nie ma tego złego co na dobre by nie wyszło. :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...