Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

JAK ROZDAĆ SKILE I STATY DO MAGA FIRE/LIGHT?

din0zaurpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

prosze pomozcie.

a sprawa tak jak w temacie.

jestem nowy. gram 2 dni i nie orientuje sie za bardzo a pozniej nie mozna zresetowac skili/ statow wiec jak rozdac by nie spieprzyc?

BEDA + i 5 za odp!

POMOGŁEM? Daj 5 lub +

Opublikowano

po 1 to mozna zresetowac za pomoca sob'a dostepnego tylko za kalcash i soc'a ktorego mozna zdobyc w grze ale jest za duzy popyt na to wiec i tak gowno kupisz jednym slowem :)

nie idz na fire/ice tylko na fire/lighting/ice, ice do g10 daj, fire g10 i lighting magic g10 i ten drugi lighting na 21 lvl tez na g10

po 30 wez meditation, splashy ice, speed up, i na pozniejszych lvlach dopiero Fire blow

po 50 juz raczej bedziesz wiedzial co dawac:)

a staty to 50 int i reszta hp, kiedys moze na 80+ daj full hp domyslam sie ze jakis cymbal powie zebys ladowal w agi, ale nie dawaj, osobiscie mam 80 lvl ascetica i o wiele lepiej mi sie gra z full hp statami niz agi, skille 3rd joba nei dzialaja zbytnio na eva wiec i tak cie trafia i tak

34904.jpg
Opublikowano

Ice g10 - 10 sp = 10 lvli

Fire g10 - 10sp = 10 lvli

light g10 - 9sp = 9lvli

Lighting blow g10 - 10 sp = 10 lvli

10 + 10 + 9 + 10 = 39 lvli aby to zrobić , czego wychodzi ze splash g1 będzie na 40 lvl brawo .

80 ascetic , powiedz mi kolego na którym privie grasz ?

Do stand splasha polecam ci agi build.

Możesz iść na 50 na cjb , łatwiej jest na początku buffki se dasz to na 56 możesz stand splasha , przynajmniej ja tak robiłem , tylko lepsze itemki trzeba.

Możesz iść na hermita , to dobre dmg będziesz miał stand splasha solo nie dasz rady na tym samym co cjb , ale na 56 masz IR i kosisz.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@kamienie

ty sobie jaja robisz? jezeli masz 80 asceta tym bulidem to ten serwer ma raty 1000000x ...

mag bez agi to tak jak knight bez hp. uklad skilli jest jeszcze gorszy :D

ja kiedy gram magiem to lece full hp i agi , ewentualnie wisdom.

wedlug mnie fire jest niepotrzebny. w fire daj kiedy bedziesz mial 65 lvl i odblokujesz fire storma chyba ze chcesz grac cjb.

jezeli chcesz grac hermitem to

na poczatku daj

10 lightinig

10/20 (ja mam 10) ice

10 ligthning blow czy jak tam sie nazywa ten lepszy lightning ;p

1 job:

meditation

speed up

splashy ice

wszystko na maxa

hermit:

wszystko sie przyda oprocz fire skilli (wedlug mnie) fire skille odblokuj tylko dla fire storma.

asceta:

na 90% nie dasz rady zrobic 3joba :D

Opublikowano

OK wszystkim poszły + i 5 ;D

Jeszcze mi powiedzcie w jakiej kolejnosci rozdawac staty i po ile.

POMOGŁEM? Daj 5 lub +

Opublikowano

Ja mam uniwersalny build dla cjb jak i hermita , ale powiem ci tak , daj sobie ze z 60 -70 hp z 50 int reszta agi , w wisdom Ci nie mówie bo według mnie szkoda pointów a masz meditation to pomaga Ci mane ładowac i masz skill beheada ;)

Na początku jak grałem hermitem to nie dawałem w ogóle inta bo myślałem że ta postać i tak ma pierdolnięcie , ale się okazało że jak dałem te 50 w int to już dużo lepiej się w d1 splashowało.

A więc streszczenie odemnie :

60-70 hp

50 int

reszta agi.

Prawde mówiąc zanim zaczniesz grać na incie idź na jakiegoś priva gdzie jest większe rate , to wtedy możesz testować buildy i dostosujesz jakiś odpowiedni do siebie.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@up

masz troche racji z wisdom , ale ta rada sie przyda do 55/60 lvla , na wiekszosc silniejszych mobkow nie da sie uzyc beheada

Opublikowano

glogos nie czuj sie taki pr0, przypomniec ci jak sie prosiles o hacki na epvp?

tak ma rate 124124124x nazywa sie fusion, na dupe mi agi jak moby na vodzie nei dzialaja juz zbytnio na eva chyba ze przy 500+, jedyny problem w pvp mam z generalem i gosem, spin nie dziala na otp i tak mnie trafi i tak, generala nie bede opisywal bo raczej akzdy normalny wie o co chodzi

znajac to forum to camy czy jak ci tam nigdy nawet joba nie miales ;P

34904.jpg
Opublikowano

domysl sie, tak jak mowilem dla ludzi z tego forum dla pokemonow nie ma takiego czegos jak polak z 80+ lvl'em albo mag bez agi, agi ja pierdole xD wal full agi a w pvp bedziesz pizdeczka do naladowania spina jak UG

34904.jpg
Opublikowano

@kamienie

jezeli masz na mysli brak jobu ea , vaga i cjb ... nie cwaniakuj sie tak , bo nie jestes taki zajebisty.

powiem jeszcze raz mag bez agi jest jak kn8 bez hp czy str. w vodzie nikt by ci nadl pt z takimi skillami i statami , byz padal jak pojebany

Opublikowano

ale powiedz mi gdzie ci sie to agi przyda ? w d1? gdzie kazdy room zajety przez bota? d3 to samo, w d2 mozna powalczyc i tak gowno da ci to agi, na vodzie? nie zartuj,

joba mi chodzilo o tego na 70

34904.jpg
Opublikowano

nawet najgorsze builidy maja/musza miec agi u maga. nie wieze , ze na takim lvlu nie masz agi , a jezeli masz to pewnie wszystko cie zabija 3/4 ciosami...

nigdy nie uwierze , ze masz ascete. nie tylko dlatego , ze nie masz agi , ale tez przez uklad skilli jaki mu poleciles. a zreszta nie klucmy sie , bo spam sie robi

Opublikowano

Ja pierdole.

On nie ma ascety.

Gdyby miał taki level to nie robił by tematu z pytaniem jak szybko wyexpić IC na 50 lvl...

Miałby kase i by wiedział jak...

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

jakby czytal tamten temat to bys sie dowiedzial ;P

co jest zlego w tych skillach?;o jedyne co podalem i sie pozniej nie przyda to speed, reszta jest dobra

co ci zalezy na spamie, wszystkie fora do kala sa martwe i zaspamowane, tu nawet moda nie ma

tak na marginesie co za cymbal wymyslij te plusy i minusy, teraz tylko takie cymbaly to uzywaja i mysla ze kogos to obchodzi, idzcie grac w tibie czy tam wolicie minecraft, w sumie to tibia tyle ze w 3d

34904.jpg
Opublikowano

tak smieje sie, kupilem oryginala na allegro a potem mi konto zablokowali, 5 dni pozniej kupilem u nich na stronce, znowu to samo, tam jest gorszy support niz w kalu, podaj nick na s2 to ci pokaze tego piepszonego maga jak tak bardzo chcesz

34904.jpg
Opublikowano

bo noobow banuja w minecrafcie...

moze i masz tego maga , ale nie expiles go sam , bo z takimi statami i skillami nie dal bys rady

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...