Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ciągły strach przed przerobieniem...?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, w tym temacie oczekuję wypowiedzi ludzi którzy na prawdę się na tym znają.

Mianowicie jakieś 4 miesiące temu kupiłem PSP (model 3004), aktualnie na sofcie 6.39 oczywiście nówka ze sklepu internetowego, dostałem rok gwarancji na konsolkę.

Wszystko fajnie tyle że na razie mam na nim 2 gierki, które były w zestawie, przeszedłem je i naszła mnie ochota przerobienia PSP, aby sobie

więcej pograć a nawet nagrywać filmiki. Tyle że stracił bym gwarancję po stałej przeróbce i w końcu jest szansa na tego bricka, lecz to mnie akurat nie martwi.

Martwi mnie to, że usłyszałem od kogoś, że dostał bricka po rozładowaniu bateri podczas gry... Proszę o wypowiedzi osób które się na tym znają aby wyjaśnili mi czy takie coś może się zdarzyć i

czy na prawdę powinienem się obawiać bricka.

Prosiłbym też o wypisanie jak największej ilości minusów przerobienia PSP.

TGLNeedQQ_eune_103_4_nozg.png

Opublikowano

nie to niemozliwe zeby otrzymac bricka w wyniku rozladowania baterii w trakcie gry. Mozna go natomiast otrzymac jesli bateria rozladuje sie podczas przerabiania. Ja osobiscie mam stala przerobke psp 3k mialem soft 6.39 zdowngradeowalem do 6.20 i przerobilem stale na soft 6.20 PRO B-6.

minusy:

-tracisz gwarancje jednak mozesz ja odzyskac usuwajac przerobke za pomoca recovery toola :D

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Dokładnie jak up. Z tym, że przy stałej przeróbce na PSP 3k NIE tracisz gwarancji. Wystarczy wyłączyć przeróbkę, skasować jej pliki i już. Albo znowu mi się coś pomyliło, ale raczej tak jest. PSP nie zbrickujesz jak Ci się PSP rozładuje podczas gry.

24g95xl.png

by

Baksiu

Opublikowano

@up Te znawca w kazdym psp nie tracisz gwarancji zrozum to :/ Nie problem wgrac najnowszy soft i skasowac pliki no niee ?

@autor. Przerabiaj smialo tylko pamietaj jak przerabiasz to naladuj baterie + miej non stop podlaczona ladowarke i masz 100% pewnosc ze nie bedzie Bricka

I ogolnie jak bedzie sie przerabiac odloz gdzies to psp i nie dotykaj nic bo wiesz zawsze cos nie pyknie i tylko zabawa w unbrick robienie pandory i magicznej karty :/

Minusy z przerobki :

-

-

-

-

-

Minusow nie ma :/

-

Opublikowano (edytowane)

Z tym się mylę, bo jeszcze rok temu wszędzie gdzie czytałem było napisane, że przy stałej przeróbce starszych PSP traci się gwarancję,

Okey, czyli mając model 3004 nawet jakbym przerobił to potem mogę to cofnąć do oryginalnego soft'u tak? Znajdę jakiś tutorial na internecie jak cofnąć przeróbkę?

Aha i dzięki za odpowiedzi, jeżeli tak mi polecacie to jutro chyba spróbuje tylko dziś w nocy muszę podładować baterie ;)

Edytowane przez EXPIKxMETIN

Opublikowano

Żeby wyłączyć niestałą przeróbkę, wyjmij i włóż baterię PSP, stałą - musisz wejść w to, czym robiłeś stałą przeróbkę, skasować ją tam a potem wyjąć i włożyć baterię.

24g95xl.png

by

Baksiu

Opublikowano (edytowane)

Żeby wyłączyć niestałą przeróbkę, wyjmij i włóż baterię PSP, stałą - musisz wejść w to, czym robiłeś stałą przeróbkę, skasować ją tam a potem wyjąć i włożyć baterię.

Ok, jeszcze jedno pytanie : jaka jest szansa na bricka przy zmniejszaniu softu z 6.39 > 6.20?

I Nicholas jakbyś mógł to wbij na GG bo jeszcze mam kilka pytań.

Edytowane przez EXPIKxMETIN

Opublikowano

minusiki

- nie chce Ci sie przechodzic calej gry bo w kazdej chwili mozesz pobrac nowa i wgrac

- jak na chate przyjdzie policja to przejebane

- w niektorych grach pirackich nie dziala gamesharing

- coraz mniej nowych gier na PSP a softy caly czas nowsze -.-

Opublikowano

Co do trzeciego i czwartego minusa: przyjedzie policja? pytają się o PSP? odpowiadamy grzecznie: nie mam, zgubiłem. Nic nie zrobią. Ostatniego minusa nawet nie rozumiem, chodzi o to, że na najnowsze gry nie działają na niektórych przeróbkach? Minuta roboty w IsoTool i zadziała, a na 5.50 i 5.03 Gen-D Prom-4 działa każda gra.

24g95xl.png

by

Baksiu