Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dwa pytania w jednym temacie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Gdzieś czytałem, że youtube ściąga limit 15 minut dla użytkowników, "które do tej pory nie "podpadły", umieszczając niedozwolone materiały na YT, respektowały zapisy Community Guidelines, wystrzegały się wprowadzania filmów naruszających prawa autorskie. ". Moje filmy nie naruszają praw autorskich, a dalej nie mam ściągniętego limitu 15 minut. Więc napiszcie mi czy YT dalej zdejmuje limit, a jak tak to czy muszę już do nich pisać itp.

Druga sprawa dotyczy mikrofonu i karty dźwiękowej. Otóż kupiłem sobie mikrofon firmy Trust za 50 zł. Fajnie się mówi i nagrywa ale jak chcę zobaczyć jakość studyjną to mam niemiłe trzaski itp. wcześniej tego nie miałem i chcę wiedzieć czy jakieś sterowniki mogą pomóc. Kartę dźwiękową mam zintegrowaną i używam Realter HD Audio Driver R2.62.

Opublikowano

Miałem ten sam problem. Zrób tak

Rozwiń pasek narzędzi po prawej stronie i otwórz Realtka, albo panel sterowania>dźwięki i urządzenia audio>Realtek Konfiguracja Audio HD.

Teraz wejdz w zakładkę "Mikser" i tam gdzie masz "Nagrywaj" wybierz z listy Realtek HD Audio Input ("I" musi być duże).

Teraz zaznacz na wyciszenie "Głośność CD" i "Głośność wejścia liniowego".

Na sam konieć chwyć za to "pokrętło" i przesuń je od plusa do minusa, ale nie do samego minusa. Musi być trochę nad nim.

Jak coś nie zrozumiałeś pisz pw. Powinniśmy się dogadać.

Opublikowano

Hm piano.

Jeżeli słyszysz trzaski to fakt możesz zmniejszyć jego głośność. Polecam też sprawdzić kabelek i wejście JACK z tyłu komputera.

Zakładam że podczas nagrywania używasz słuchawek i głośniki są wyłączone ? :)

f.png

Opublikowano

Hm piano.

Jeżeli słyszysz trzaski to fakt możesz zmniejszyć jego głośność. Polecam też sprawdzić kabelek i wejście JACK z tyłu komputera.

Zakładam że podczas nagrywania używasz słuchawek i głośniki są wyłączone ? :)

Tak, używam słuchawek. Końcówka kabelka i wejście JACK jest w porządku. Przy zmniejszeniu głośności w ogóle nie będzie mnie słychać.

Opublikowano

Limity zdejmują różnie. Czasami zdejmą komuś po 10 filmach a znam let's playerów którzy mają po 200+ filmów i 0 złamań praw autorskich i nadal nie mają zdjętego limitu.

1318007489-U170772.png

Sygnatura by

TamiS

Opublikowano

Mnie limit ściągnęli jak miałem chyba 5/6 filmów i były one +10min.

Typ konta mam - Youtuber

Ja mam 30 filmów i są +10 minut. Też mam konto youtuber