Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Siema dzisiaj pokażę wam jak instalować mody za pomocą GTA Parking

1. Najpierw musimy pobrać ten program STĄD

2. Po rozpakowaniu oraz włączeniu instalki programu pokażę się nam jego główne okno.

Instalacja pojazdów.

I teraz w zależności jaką modyfikację chcemy wgrać będzie trzeba wykonywać nieco inne czynności. Na początek zainstalujmy jakiś pojazd. Mój domyślnie podmienia Sabre i tak tez zrobimy. Na górze programu od razu mamy włączona opcję na dodawanie pojazdów więc tam nic nie zmieniamy. Więc musimy kliknąć " Dodaj "

Po wciśnięciu " Dodaj " pokaże nam się ramka w której musimy pokazać ścieżkę do naszego nowego samochodu ( należy pamiętać aby pliki nowego auta dff oraz txd znajdowały się w jakimś folderze )

W części nazwa trzeba wpisać nazwę ( najlepiej nazwę pojazdu którego wgrywamy )

Zastępowany pojazd - tutaj najlepiej jest zostawić bez zmian.

Całą resztę możemy zostawić w spokoju.

Gdy już powpisujemy dane możemy kliknąć " Dodaj "

Po wciśnięciu " Dodaj " automatycznie powinno nas przenieść na główne okno programu w którym zaszła pewna zmiana :

" Nowy folder " tak nazwałem swój pojazd w programie. Jedynie co nam pozostało do zrobienia to zainstalować program oraz odbudować archiwum.

Naciskamy w instaluj, po krótkiej chwili nasz pojazd został zainstalowany. I pozostała ostatnia czynność ( niektórzy twierdzą że nie trzeba robić tej czynności jednak ja dla bezpieczeństwa wolę to robić ) odbudować archiwum. W głównym oknie programu na górny pasku mamy Narzędzia/Odbuduj Archiwum ( gta3.img ) Po dłuższej chwili mamy odbudowane archiwum gta3.img.

Instalacja domów, skinów, broni.

Tutaj instalcja jest troszeczkę inna ale opisze to w kilku zdaniach gdyż program jest po polsku.

Na górze w głównym oknie program musimy wybrać zakładkę " Inne mody "

Nastepnie kilkamy na dole " Dodaj ", dajemy ścieżkę do naszego modu

I pokaże nam się takie okienko jak powyżej. Najpierw musimy wybrać co to za mod broń,tatuaż,budynek itp. Warto zapamietać że gdy wybieramy rodzaj modyfikacji obok pokazuje się nazwa danego archiwum w jakim znajduja się pliki do podmiany, potrzebne nam to będzie do Odbudowania archiwum gdyż nie każdy mod znajduje się w archiwum gta3.img Następnym krokiem jest wciśnięcie " Dodaj ". Potem program powinien automatycznie przenieść nas na główne okno programu po czym tak samo jak w przypadku instalowania pojazdu należy kliknąć " Instaluj " a następnie Narzędzia/Odbuduj Archiwum.

Myślę że pomogłem i liczę na to że się odwdzięczycie ;)

Edytowane przez xFlow

1309895363-U203760.png

Jeżeli ci pomogłem kliknij w przycisk

add.png

Kliknij w brzuszek pajacyka

Moje tutoriale

http://www.mpcforum.pl/topic/391878-gta-satricking-mod/

http://www.mpcforum.pl/topic/391918-tutsampserwer-samp-filterscripty-gamemodes/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...