Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spis firm oferujących tanie VPS'y nadające się pod serwer Minecraft'a.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po pierwsze, nie kupujcie serwerów na sloty, bo to jest po prostu wyciąganie od Was kasy, nawet z minimalną wiedzą z pomocą tutoriali postawicie serwer Minecraft'a.

Lista nie jest ułożona w jakimś szeregu, cenowo, albo jakościowo, jest przypadkowa.

################ ################ ################ ################ ################

################ ################ ################ ################ ################

AvailableVPS

57834b83f87e.png

Firma godna uwagi, ceny przystępne, sporo transferu, różne lokalizację, bardzo szybki support, średni czas reakcji 1-3h.

Możliwość płacenia kartą, paypalem, alertpay'em bądź przelewem.

Poniżej ciekawszy plan.

20$ ~ 50PLN

578333e86e5d.png

Spory dysk, dużo ramu, dużo transferu, pod 30-40 slotowy serwer Minecraft'a idealnie.

Mankamentem jest mało procesora, dają jedynie 4x500MHz co na serwer Minecraft'a jest mało, dlatego najlepiej napisać zaraz po zakupie ticket z prośbą o zwiększenie CPU.

Zwiększą o 1GHz na każdy rdzeń co razem da 4x1.5GHz, koszt to 5$ miesięcznie.

Łączenie wyjdzie 25$, czyli około ~70zł miesięcznie.

Miałem u nich 3 VPS'y w jednym czasie, zero problemów, okres jaki z nimi byłem to 2msc.

Server4You

578359c7aaff.png

Niemiecka firma, która na rynku istnieje od dłuższego czasu, dużo osób ją poleci.

Cena do jakości jest po prostu super ! Jest to tańsza wersja Hetzner'a. Jednak większość rzeczy trzeba załatwiać formą pisemną, support jedynie odpowie na tickety napisane po niemiecku. Można powiedzieć, że supportu nie ma. Jednak muszą na czymś ściągać, ponieważ w Niemczech nie ma kto konkurować z ich ofertą.

Mój staż z nimi to 6msc, na najtańszym VPS'ie.

Ciekawym planem pod serwer Minecraft'a na start może być vSERVER PLUS X4

29$ ~79PLN

57832526862a.png

Sporo ramu, bardzo dużo transferu, mały dysk, lecz do Minecraft'a on nie potrzebny w ilościach 200GB w górę.

Mankamentem może być mało CPU, bo jedynie 4000MHz.

MyResellerHost

57837e0af835.png

Przyzwoita firma, z bardzo przystępną ofertą, mało znana ale to chyba dobrze. Na początku sam nie byłem pewny, lecz się nie zawiodłem.

Plan pod serwer Minecraft'a to Warp Speed 6

34.99$ ~ 93PLN

57838b1cab87.png

57836692aba3.png

Sześć rdzeni, 4GB dedykowanego ramu oraz nielimitowane łącze 100Mbit, Minecraft może stać spokojnie na takiej maszynie, dodatkowo 850GB dysku.

Pisząc ticket można zmienić kilkaset GB dysku na dodatkowy ram.Byłem z nimi 2msc później msc przerwy i znów msc.

Aktualnie mam maszyny w 2 niemieckich firmach oraz 1 z USA (VPS w Niemczech) jeśli się sprawdzą to je dodam

:)

Mam nadzieję, że komuś ten spis się przyda.

Pytania oraz uwagi piszcie w temacie.

Jeśli szukacie VPS'a lub dedyka pod serwer Minecraft'a do określonej sumy to piszcie, postaram się coś znaleźć.

Były Moderator Metin2, kiedyś z obowiązku, dziś dla rozrywki.

icon-social-apple-outline-64.png

Opublikowano

Na Server4You

Sa Darmowe Serwery? O_O

Nawet Premium

To jest ukryta treść, proszę

Jeśli płacisz za rok z góry w kontrakcie na dwa lata to 6msc za darmo.

Opublikowano
Aktualnie mam maszyny w 2 niemieckich firmach oraz 1 z USA (VPS w Niemczech) jeśli się sprawdzą to je dodam smile.gif

A więc nie dodawałeś dodupawych VPS'ów? Przydały by się, aby ustrzec innych przed wpakowaniem kasy w błoto.

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Dałem firmy, które są tanie ale i trzymają fason.

Jedyny problem był z MyResellerhost, gdy padł im dysk, lecz naprawili w 4h a wszystkie dane były nienaruszone.

Nie są "dodupawe", myślę czy by nie zrobić blacklisty, ale za dużo by było roboty.

• 2 tygodnie później...