Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Dmg 6 skill-u

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mój problem polega na tym że 6 skill dla woja i ninjy nie zadaje obrażeń ;x Nie wiem dokładnie czego to wina ;x Pliki mam 2k10 i game v4.

Wpisy z Skill_proto:

To jest ukryta treść, proszę

Wpisy z Skill_power:

Osobie która mi pomoże jestem skłony postawić 7x dzienny limit +/- oraz 5 w profilu. Zależy mi na szybkiej pomocy.

Opublikowano

Tutaj wszystko jest opisane co i jak, aby atak dodatkowych umiejętności był poprawny i poprawnie działał.

Witam!

A więc tak, niektórzy pisali, że skille na poziomie Grand Master 1-10 oraz na poziomie Perfect Master nie zadają obrażeń (w tym ja :P).

Trochę sobie pogrzebałem w skill_proto w bazie i zauważyłem, że przy wszystkich (prawie, a przynajmniej przy tych które mają podstawowe klasy postaci) skillach w Kolumnie: *szGrandMasterAddSPCostPoly*

Są wpisane pewne wartości, a w przypadku 4nowych skilli tych wartości wpisanych nie ma =)

To samo się tyczy kolumny: *szMasterBonusPoly*

A więc wziąłem odpowiednie wartości i uzupełniłem puste komórki w wypisanych wcześniej kolumnach.

Należy także wpisać odpowiednie wartości do pliku na serwerze - znajduje się on w lokacji:

I nosi nazwe *skill_power.txt*

Jeśli ktoś tego nie zrobił wcześniej =)

PODSUMOWANIE

Jeśli ktoś nie chce pobierać gotowców, a pragnie jedynie wartości do wpisania to pisać na PW.

Lub jest jakiś inny problem to również może pisać na PW :>

GOTOWCE

.:DOWNLOAD:.

.:SKAN:.

GOTOWCE W CODE

.:DOWNLOAD:.

.:SKAN:.

Wszelkie informacje gdzie umieścić pliki są w instrukcji razem z plikami.

Mam nadzieję, że to co tutaj napisałem przydało się komuś

Pozdrawiam, Jobis!

P.S. Jeśli ktoś skorzysta z moich plików to musi jeszcze w pliku skilltable.txt (w cliencie - w locale)

W linijkach z nowymi skillami zmienić liczbę występującą przed: ATTACK,USE_MELEE_DAMAGE oraz ATTACK,USE_ARROW_DAMAGE

z 60 na 25. - to tyle ;p

Jeśli ktoś będzie potrzebował, mogę upnąć plik skilltable.txt z klienta =)

P.S.2 Oczywiście trzeba popracować nad balansem obrażeń. Jakby coś nie chodziło (mimo, że u mnie wszystko jest ok to pisać)

DOWÓD NA TO, ŻE SKILL NORMALNIE DZIAŁA I ZADAJE OBRAŻENIA (na przykładzie woja body i ninjy daggera =)):

0130192620.jpg0130192641.jpg0130195220.jpg0130195222.jpg

@AKUTALIZACJA 01.02.2010 20:18

Poprawiono plik skill_proto (podczas exportowania sie uszkodził i wyczyściła się część komórek, co spowodowało nie zadawanie obrażeń przez skill: Przywołanie Błyskawic oraz Ukłucie Strzałą)

Jak wprowadzić aktualizację?

Odpalić navicat'a. Połączyć się z bazą. przechodzimy do player. Klikamy prawym przyciskiem myszy na skill_proto i wybieramy truncate table i klikamy Truncate.

Teraz klikamy prawym na player i klikamy console.

Wklejamy to:

I klikamy enter. To tyle. Sprawdźmy czy nasza tabelka się nie scrashowała (nie powinna).

@AKUTALIZACJA 02.02.2010 22:47

W dzisiejszej akutalizacji zarzucam plik "playersettingmodule.py"

do Moda od Kamera =)

Należy rozpakować root → wkleić plik → spakować root.

Sprawdzałem plik u siebie, wszystko pięknie chodzi ;)

Playersettingmodule pod Mod Kamera

Skan uważam, że jest zbędny, bo to plik .py " i na pewno jest tam od zaje... wirusów ;)" (sarkazm jak ktoś nie skumał :P) Ale macie:

SKAN

Your superman is here, bitch!

Opublikowano

Ok Sensual thx za pomoc leci dzisiejszy limit do Ciebie ;D wgrywając swoje pliki zamieniły mi się taby na spacje ;x Temat idzie close :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...