Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry,

Mam zamiar kupywać laptopa na wakacje ^^ mianowicie netbook'a Acer EM350

I mam pytanie (może ktoś posiada) ,chodzi mi głównie o minecraft'a czy będzie się mocno ciol ??? Na dole podaje sprzęt tego netbook'a

Rodzina produktów eMachines

Procesor Intel Atom N450 (1.6 GHz, 512kB cache)

Chipset Intel Express Chipset

Pamięć RAM 1024 MB (SODIMM DDRAM2, 667 MHz, maksymalnie 2GB)

Dysk twardy 160 GB SATA 5400 obr.

Wbudowane napędy opcjonalnie

Typ ekranu 10,1 LED Backlight WSVGA Screen (błyszcząca) (1024x600)

Karta graficzna Intel GMA GMA 3150

Urządzenie wskazujące Touchpad

Typ baterii Litowo-jonowa 3-komorowa

Karta muzyczna Zintegrowana karta dźwiękowa zgodna z Intel High Definition Audio

Karta sieciowa 10/100/1000 Mbps

Wi-Fi 802.11b/g/h

Rodzaje wyjść / wejść

1x czytnik kart

1x DC-in (wejście zasilania)

1x RJ45 (LAN)

1x VGA

1x wejście mikrofonowe

1x wyjście słuchawkowe/głośnikowe

2x USB 2.0

Zainstalowany system operacyjny MS Windows XP

Dołączone oprogramowanie Acer eRecovery Management

Acer Launch Manager

Adobe Reader

Wymiary Szerokość: (258 mm) Wysokość: (25 mm) Głębokość: (184 mm)

Waga Od 1.29 kg

Dodatkowe informacje Gwarancja 24 miesiące – zakup indywidualny

Gwarancja 12 miesięcy – zakup na firmę

Wbudowana kamera 0,3 MP

Wbudowany mikrofon

Zasilacz w komplecie

1388964106-U305854.png

Opublikowano

Komputer jak na 10 cali to ma dobry sprzęt ale nie wiem czy na 15 calowym cie się lepiej by nie grało.Moim zdaniem będzi sie minimalnie cioł ,ale penie tego nie zauważysz .

Opublikowano

Hejka.

No nie wiem czy będzie poprawnie działać, słabiutki procesor. Musiałbyś zoptymalizować minecrafta, i powinno śmigać.

Sam posiadam 1024 Mb ram - i jest dobrze.

Pozdrawiam, Shadowlord.

Opublikowano (edytowane)

Wielkie thx mam nadzieje że tak będzie a jeszcze 1 małe pytanie tamten laptop kosztuje 699zł a za taką samą cene mam Aspir one o takich wymaganiach :

OPIS:

INTEL ATOM N550

10,1 LED LCD

1GB DDR 3 MEMORY

160GB HDD

2IN1 CARD READER

1.3 MEGAPIXEL WEBCAM

6-CELL LI-ON BATTERY

WINDOWS 7 HOME PREMIU

PS Tylko dziwi mnie jedno że jest na nim win 7 a ma 1GB ram z czego win 7 potrzebuje chyba 2 :D

@EDIT kurde każdy mówi co innego ;/ Może ktoś poleci coś dobrego do 750zł ???

Edytowane przez Zgzytek

1388964106-U305854.png

Opublikowano (edytowane)

Procek nie za dobry. Ogólnie atomy są słabe.

RAM 1GB. Na XP może starczy.

Karta graficzna intel gma. Jednym słowem gówno, ale minecraft nie ma znowu wygórowanej grafiki i i tak większość jedzie procesor... Da rade.

Możesz mieć problemy z odpaleniem/ew. dłuższym graniem w minecrafta na takim kompie, ale na najsłabszych ustawieniach powinno śmigać. Najgorzej chyba z pamięcią, bo co jakiś czas pewnie będzie cie wywalać z gry i będzie error "Out of memory".

Przydało by sięprzynajmniej 1,5 GB ramu, procek jeszcze ujdzie.

Ps. Z 1GB ramu nawet się nie pchaj w viste i 7

Edytowane przez Sopelek997
Opublikowano

Procek znów słaby, zainstalowałbyś Windows XP, i by Ci śmigało bez problemu, na windows 7 zdecydowanie były by lagi.

Na windows 7 min. 2GB Ramu potrzebujesz.

Pozdrawiam, Shadowlord.

Opublikowano (edytowane)

7 może jeszcze uciągnie, ale nie jest to zbyt racjonalny wybór. A XP jest lepszym wyjściem na 1 GB. O visice nawet nie wspominam bo ten system to totalna pomyłka...

@edit Poczytałem pare opinii i tym modelu i są dość dobre, laptop za taką cene warty kupienia. Ale wybór należy do ciebie

Edytowane przez Sopelek997
Opublikowano (edytowane)

http://allegro.pl/intel-pentium-m-1-7ghz-2048mb-100gb-17-za-749-i1680167206.html

http://allegro.pl/dell-d630-t7250-core2duo-2x2-0ghz-2-80-xp-dock-i1680862142.html

i co?

Dobra nic nie wykombinuje więcej więc jak chcesz bierz tego Acera bo ja ide spać :)

Edytowane przez schodek

furry.png

Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanie ,natomiast brat kupuje nowego kompa a w starym znajduje się 1 kostka ramu 1GB (chyba) DDR2 czy moge ją włożyc do tego laptopa ??

1388964106-U305854.png

Opublikowano

W laptopie można wymienić ram i gb ale nie można procesoru i karty graficznej. Dowiedziałem się od znajomego informatyka.

Opublikowano

Ale chodzi mi że w EM350 jest raczej 1kość 1 GB a mi chodzi żeby domontować jeszcze jedną kość :rolleyes:

1388964106-U305854.png

Opublikowano

Bierz tego laptopa jednak nie licz, że w przyszłości zrobisz coś poza graniem w stare gry, oglądaniem filmów, przeglądaniem internetu. Nie wysyłajcie mu tych tanich laptopów na allegro. Ludzie... intel pentium ? To nie te czasy, teraz prawie każdy netbook ma core 2 duo czy dual core. Według mnie warto czekać na nowe laptopy, czasem ktoś sprzedaje na allegro lekko używany lub nowe z promocji.

EDIT: Bierz tego emachinesa i dołóż 1gb ramu i powinno być dobrze.

Opublikowano

Nie licze na nic więcej ,tylko potrzebuje małego laptopa (często jeżdże przyczepą z rodziną na wakacje a na campingach często są sieci Wi-Fi ...)A czy napewno ma on pusta kieszeń na kość ???

1388964106-U305854.png

Opublikowano
"Pamięć RAM 1024 MB (SODIMM DDRAM2, 667 MHz, maksymalnie 2GB)"

Z tego można wywnioskować, że albo ma kieszeń, albo można wsadzić jedną kość maksymalnie 2GB ramu, nawet jeśli by tak było to możesz ją wymienić a tą 1gb sprzedać na allegro.

Opublikowano (edytowane)

7 może jeszcze uciągnie, ale nie jest to zbyt racjonalny wybór. A XP jest lepszym wyjściem na 1 GB. O visice nawet nie wspominam bo ten system to totalna pomyłka...

@edit Poczytałem pare opinii i tym modelu i są dość dobre, laptop za taką cene warty kupienia. Ale wybór należy do ciebie

Głupoty pan piszesz, jak chce zrobić drewno z swojego netbooka to polecam XP. Co do samych netbooków, to na nich komfortowo nie pograsz raczej, karta graficzna nie nadaje się do gier, procek 1,6GHz 1 rdzeń, hmm, chyba bez kommentarza. Jak masz kupować netbooka i tak, polecam napisz na forum specjalistyczne, np programosy, dobiorą ci najlepszy sprzęt pod gierki, bo sam to albo dasz się naciągnąć, albo kupisz nie to co chciałeś. Tak czy siak, netbooki nie są do gier, i może się okazać, że minecraft nie wspiera tej karty graficznej i będziesz w przysłowiowej...

PS kupować nie kupywać

PS2 co do tego win7 na tym netbooku, to może są jakieś lżejsze wersje tego systemu pod takie komputery, ale na pewno xp nie wchodzi w grę, nie ma pod niego sterowników do tego sprzętu.

Edytowane przez wacol