Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sony Vegas HD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taki problem, otóż chcę konwertować film w Sony Vegas Movie Studio HD Platinum 10.0 w HD (720p) 15 minutowy w proporjach 16:9 (1280x720), który nie będzie zajmował po 600 mb tylko z 150 mb. Szukałem na Youtube, wykonywałem polecenia autora filmu i wszystko na nic. Nie wybrałem zwykłego Sony Vegas 9/10, ponieważ przy imporcie filmu program przestał odpowiadać.

Opublikowano

Na osi czasu klikasz na film wybierasz Properties następnie ODZNACZASZ Maintain aspect ratio i renderujesz normalnie, czyli w 720p a film masz 16:9

12085972280505695227.png

Sygna wykonana przeze mnie <lans>

Opublikowano

Na osi czasu klikasz na film wybierasz Properties następnie ODZNACZASZ Maintain aspect ratio i renderujesz normalnie, czyli w 720p a film masz 16:9

Robiłem tak wcześniej i 10 sekund teraz zajęło mi 5.75 mb czyli 15 minut zajmie z 600 mb...

Opublikowano

Robiłem tak wcześniej i 10 sekund teraz zajęło mi 5.75 mb czyli 15 minut zajmie z 600 mb...

Swojego czasu gdy wrzucałem GP to 4-5min ważyło koło 200mb, także jeśli chcesz HD to niestety coś kosztem czegoś :P Reasumując nie zmniejszysz bardziej "wagi"

12085972280505695227.png

Sygna wykonana przeze mnie <lans>

Opublikowano

Swojego czasu gdy wrzucałem GP to 4-5min ważyło koło 200mb, także jeśli chcesz HD to niestety coś kosztem czegoś :P Reasumując nie zmniejszysz bardziej "wagi"

Ale u Ciebie 5 min to było 200 mb, a powinno 10-15 minut 150 mb

Opublikowano

Da radę. Wyrenderuj Sony Vegasem, a potem w AVS Video Converter. Wybierz opcje Youtube, wyedytuj ją, żeby były opcje na HD i gitara.

Opublikowano

Po wyrenderowaniu Sony Vegasem wrzuć filma do Virtual Duba, ściągnij z neta kodeki divixa i skompresuj VirtualDubem tym kodekiem. Jakość się nie zmieni, a waga owszem.

y5r5.png

Opublikowano

Ale u Ciebie 5 min to było 200 mb, a powinno 10-15 minut 150 mb

Bardzo interesujące, 5 min filmik powinien ważyć około 200mb jeżeli jest w HD. To o czym jest ten temat? No chyba że format mp4 (on waży mniej z tego co się orientuje) ale jak na wmv to normalna waga.