Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Oszust z allegro

Greey

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, kupiłem konto na allegro , pisał że jest 84 ale jest 80, nie pisał że lv może być mniejszy lub większy , w aukcji były wymienione tylko 3 itemki , a na GG sprzedawca napisał mi reszte eq tej postaci i gdy dał mi passy na postaci okazało się że są tylko 2 dobre itemki reszty poprostu niema , co mam teraz zrobić ? Iść na policje czy napisac do allegro ? Chodzi o ok , 300zł ,

Zamawialem juz dla kogos konto 2 razy i ich sprzedawcy byli bardzo uczciwi jednak gdy ja postanowilem zamowowic no niestety ale nie wyszlo i moje pytanie jest co zrobic ?

Przepraszam ale zapomnialem napisac tresci tematu i zostal taki ; o

Staram się pomagać w tematach związanymi z grą Metin2 , ponieważ przez lata gry dowiedziałem się bardzo dużo o grze .

Więc jeśli chcesz aby na mojej twarzy pojawiał sie uśmiech , kliknij " Lubie to " mobilizuje mnie to do dalszej pomocy wam ! :)

Gram/łem na serverach typu :

- Tiveria

- Balmora

- Metin2.PL s3 ,s4 , s8 , s26

- Metin2.SG 35lv , czytam sobie ku :)

- Metin2.US

- Wiele wiele innych serwerów , wymieniłem te , na których na prawde coś osiągnąłem ponieważ grałem na wielu innych , które po tygodniu niestety padały .

Nie znam sie na tworzeniu serverów , lecz mam pomysł na idealny Dedyk , hard ! Który myslę, że by się spodobał :)

Jeśli masz jakieś pytanie , pisz smiało na PV :)

Wyedytowane przez AceBoy

Opublikowano

Napisz do sprzedawcy i poinformuj go, że pójdziesz na policję etc. Może da Ci resztę eq ^^.

Opublikowano

Chlopak sprzedajacy jest pewny siebie i mowi ze gowno mu zrobia poniewaz nie bylo tego w aukcji ,

Staram się pomagać w tematach związanymi z grą Metin2 , ponieważ przez lata gry dowiedziałem się bardzo dużo o grze .

Więc jeśli chcesz aby na mojej twarzy pojawiał sie uśmiech , kliknij " Lubie to " mobilizuje mnie to do dalszej pomocy wam ! :)

- Tiveria

- Balmora

- Metin2.US

- Wiele wiele innych serwerów , wymieniłem te , na których na prawde coś osiągnąłem ponieważ grałem na wielu innych , które po tygodniu niestety padały .

Nie znam sie na tworzeniu serverów , lecz mam pomysł na idealny Dedyk , hard ! Który myslę, że by się spodobał :)

Wyedytowane przez AceBoy

Opublikowano

Podaj link do aukcji, powiedz czy masz rozmowy GG, powiedz co dokładnie było na postaci :)

Sam walczę z oszustem z allegro, tylko że mi się włamali, może będę w stanie pomóc.

52287137559562145640.png

Opublikowano

Oto link do aukcji http://allegro.pl/metin2-twierdza-wojownik-mental-84-i1698500252.html

zelak +9 lwia tarcza +9 ebo +9 zlodziej +6 boga +9 bransa 1,5k hp naszyjnik z lez +1k hp buty na 29 +9 i + 2k hp

Po wejsciu na konto bylo tylko boga ebo zlodziej , w temacie aukcji pisze wyraznie 84lv , nigdzie nie ma ze moze on uledz zmianie

Podobnie jest ze skillami

Duchowe Uderzenie P

Walnięcie Mieczem P

Silne Ciagło g5-g8 P

tąpnięcie G8

W rzeczywiscości 2 pierwsze sie zgadzaja natomiast Silne i tąpniecie jest na poziomie g1

- Tiveria

- Balmora

- Metin2.US

Wyedytowane przez AceBoy

Opublikowano

Kupiłeś postać z 84lvlem - i ma być 84lvl. Pociśnij mu trochę, a jak nie odda brakujących przedmiotów zgłoś sprawę do allegro, z powodu 'stanowczej' różnicy opisywanego przedmiotu i przekazanego przedmiotu oraz nieuczciwości sprzedającego. Do tego przed zakupem było najpierw spojrzeć na jego komentarze, które nie są zbyt imponujące i Ja osobiście nie wchodziłbym w interesy z taką osobą, bo widać, że jakiś małolat chce ludzi wydoić. (bez urazy za wiek). Zresztą wy ludzie chyba nie macie co z kasą robić.. 300zł za postać w grze? - no proszę Cię..

Opublikowano

Masz szczęście, że nie zgadzają się skille i lvl, bo On nie napisał, że te intemy się tam znajdują, On po prostu dał ich fote ;)

Napisz mu, że jak odda itemki, to nic nie zgłaszasz, a jak nie, to towar nie zgadza się z opisem i pisać do allegro, ew. policja i chuj.

52287137559562145640.png

Opublikowano

On nie napisał, że te intemy się tam znajdują, On po prostu dał ich fote ;)

" Postać posiada dobre wyposażenie na początek gry

Wszystkie przedmioty są widoczne na zdjęciu na dole aukcji ! "

btw. Moim zdaniem allegro powinno rozpatrzyć wniosek na Twoją korzyść, gdyż suma, którą wyłożyłeś na tą postać nie jest mała. Jeśli Cię to konto nie satysfakcjonuje ubiegaj się o zwrot kosztów i następnym razem sprawdzaj u kogo kupujesz i co ma wpisane w aukcji ;)

Opublikowano

Napewno sprawy tej tak nie zostawie , narazie spróbuje dogadać sie jeszcze z tym sprzedawcą , poniewaz powiedział że eq ma " kuzyn " i jak wejdzie to mi je odda , poczekam do jutra jak nie napisze napoczatku do allegro , zobaczymy co oni z tym zrobia ;) Dzięki panowie podziekował bym wam + ale dałem juz limit ^^

- Tiveria

- Balmora

- Metin2.US

Wyedytowane przez AceBoy

Opublikowano

Niema takiego czegoś jak odda... On powinien Ci to natychmiast oddać... Wylewasz na to kasę, a on sobie w chuja leci za przeproszeniem.

Nie lubię takiego czegoś, ale jak kolega napisał zawsze jak kupujesz sprawdź komentarze... Dogadaj się z nim, a jak nie zgłoś tą sprawę i tego tak nie zostaw, raz chłopak dostanie po dupie i mu się odechce przekrętów.

Żałosne na coś wydajesz ciężko zarobione pieniądze, a druga osoba Cię w ciula robi... Ogólnie to mam nadzieje, że wszystko odzyskasz i powodzenia.

Opublikowano

Dokładnie to co Upy. Kiedyś kupiłem wojownika Body i wszystko było ok trzymając się tych zasad : ( ostatnio szukalem konta z dosc wysokim lv i skilami ale nie udalo mi sie znalezc nic odpowiedniego)

1. Sprawdzam Sprzedawce najpierw ilość komentarzy i jakość czyli czy były negatywne opinie bo często sa prawidziwe :)

2. Sprawdzam Nr tel Sprzedawcy ( oszusci maja czesto wyłaczony tel lub nie odbieraja;) ), a nastepnie gg - czesto pisze z kilku numerow zeby sprawdzic Typa : P Sprawdzam tez jego gg na stronie gadu, prezenty ( wiem ze to maniaxD)

3. Zadaje szczegółowe pytania co do postaci, oczekuje dodatkowych ssow jeśli sprzedawca wykręca sie niby bezpieczenstwem po prostu rezygnuje, bo z reguły wiem, że coś jest nie tak.

+ chcę znać królestwo

+ wypytuje szczegółowo o konia, biologa ( czesto nawet nie ma wzmianki w aukcjach o tym...)

+ radze uważać bo za takie niedomówienia płacicie Wy:) a 400 czy wiecej zlote samo droga nie chodzi.

+ kiedyś trafilem na kola z którym umówiłem się w grze by pokazał konto ( i tak go nie kupilem bo rzadal zbyt wygorowanej ceny)

+ zawsze też można się dogadać by zbić cene:) Jeśli nie ma innych chętnych na konto czesto można się troche potargować :>

4. Czasem piszę też do osób ktróre coś u niego kupiły i pytam jak oceniaja go ( kiedys trafilem na oszustke jak kupywałem ubranie, miala hurtownie zasypałem ja 50 roznymi emailami z opiniami innych, postraszylem i obeszlo sie bez policji;d)

5. Robię też rozeznanie na forum polskiego globala i na serwerze jakim jest postać bo bywa i tak ze wlasciciel konta byl zlodziejem, a wtedy gra może być niezbyt ciekawa - co juz doswiadczylem nabywajac kradzione konto lecz opinie udalo sie wyrobic:)))

6. To chyba wszystko :D Najwazniejszy jest kontakt z sprzedawca !!

Co do tematu samo pisanie do allegro nie wystarczy, bo wymagają żeby sprawę zgłaszać policji. Pogadaj jeszcze z typem na gg wjedź mu na psychę, zresztą to co czytałem w jego komentarzach to powinieneś się cieszyć, że wogóle konto dostałeś... znając życie to jeszcze i konto stracisz za niedługo ( mój znajomy taka sytuację miał). Jeśli nie bedzie chcial "wspolpracowac" i odmówi wydania itemów grzecznie podziekuj i zgłaszaj na policje typa;)

Próba uargumentowania czegokolwiek idiotom, jest równie podstawna jak mówienie garbatemu by się wyprostował

29 pkt ostrzeżeń <3 Jedziemy do 100

NIE GRAJ TO CI ZASZKODZI.

Opublikowano

Zadzwon doniego szantażuj go ze pójdziesz na policje . Jak nie wyjdzie to wystaw mu przyn negatywa zeby nikt inny sie nie nadzial

No i co z tego? Te typ juz ma pare takich komentarzy typu " oszust uwazac", a jednak autor tematu kupil konto ! Widac robil to na wlasna odpowiedzialnosc wiec drogi autorze pretensje mozesz miec w tej chwili tylko do siebie. Za glupote sie placi.

Patrz realnie? Myslisz ze typo bedzie go wysluchiwal i sie bal? Nie badzmy smieszni... bo wcale nie musi mu na gg odp czy tel odbierac ... poprostu przepasc jak kamien w wode.

Próba uargumentowania czegokolwiek idiotom, jest równie podstawna jak mówienie garbatemu by się wyprostował

Opublikowano

Ciśnij go to może ulegnie, nastrasz go wybuchową babcią z ADHD lub coś takiego, pozdro

hahah dzieci smieszne jestescie. Moze niech zabiegnie powie dla mamusi ...

Opublikowano

Nie słuchaj tych ludzi (nie wszystkich) huh.gif

Jakie szantażuj, ciśnij? to są karalne czyny, a jeśli ten gość jest sprytny to na swoją obronę wkopie też Greey'a za szantaż itp. ;)

bumcfksz :P

Opublikowano

trutno co kolwiek zrobic poniewaz jak mozan cos sprzedac i byc oszukanym jak konto nie nelazy do sprzedajecgo tylko do GF.allegro moim zdaniem oleje to wszystko.na policji to zalezy na kogo trafisz.jedynie zostaje wytoczenie procesu sprawy cywilnej.

Opublikowano

wiesz co ? najlepiej domagaj się o zwrot pieniędzy i nie kupuj kont ponieważ to strata pieniędzy... lepiej pograć i sprzedać masz satysfakcje i kase... a lepiej uzbierać na coś ciekawszego ... zobaczysz że i tak metin ci sie znudzi ;]

pozdrawiam :D

ESTAVIA.PL

Opublikowano

Któryś tam napisał, żebyś zgłosił do GF, chłopie, jest zakaz handlowania kontami, jak zgłosi to ban poleci ;p

Spróbuj z tym kolesiem "delikatnie", a nie "najeżdżaj" go, bo to może jeszcze bardziej sprawe skomplikować ..

Takie moje zdanie.

Sell konto 67 body PL s24 Chunjo i ninja 61 ;)

BEZ EQ.

Więcej szczegółów PW :P

Plusem nie pogardzę ;)

Opublikowano

Któryś tam napisał, żebyś zgłosił do GF, chłopie, jest zakaz handlowania kontami, jak zgłosi to ban poleci ;p

Spróbuj z tym kolesiem "delikatnie", a nie "najeżdżaj" go, bo to może jeszcze bardziej sprawe skomplikować ..

Takie moje zdanie.

Gf ma wylane na to wszystko.ban by polecial na konto to wogle by mial lepiej poniewaz by wyszlo ze konta nie dostal wogle.moim zdaniem i tak za takie konto 300 zl to warto bylo dac.

Legenda
Opublikowano

Na policje możesz dać to, ale sprawa trafi do sądu. Niestety rozprawa będzie ciągła się latami, wiem to z doświadczenia mojej rodziny. Lepiej spróbuj się dogadać z nim jak człowiek z człowiekiem a nie szantażem bo on wtedy może donieść na Ciebie na policje. Pogadaj z nim jeżeli się nie uda to zgłość to na policje a sprawa wczeniej czy puźniej trafi do sądu.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...