Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

napisałem fajny skrypcik do "rysowania" ramek(?). Możecie tworzyć różne wzorki, labirynty i inne takie. Wiem, że do niczego się zbytnio nie przyda, ale fajnie się w tym bawi ;p.

To jest ukryta treść, proszę

W załączniku daje czcionkę http://www.multiupload.com/BJQWS8SSB1(skan) link do czcionki, która jest wymagana. Wrzucacie ją tam gdzie skrypt, albo przez panel sterowania do czcionek.

W razie błędów/problemów piszcie w postach.

Możecie pisać także propozycje co jeszcze mógłbym dodać, ew. do czego mogłoby się to przydać, bo sam jestem ciekaw co wymyślicie ;).

Sopel

Edytowane przez Sopelek997
Opublikowano

nie bardzo kumam co to jest:P

wykorzystałeś zapis z kolka i krzyzyka twojego chyba mi sie zdaje i po za tym tyle z tego widze

a sensu mało narazie :(

Do
$wiek+=1
Until ŻycieGetMsg() = -3

zbieram +

Opublikowano

Tak wykorzystałem ;d.

Właśnie narazie nie mam pojęcia do czego to mógłbym tego użyć. Zrobiłem to tak z nudów. Może kiedyś coś wymyśle i zrobie z tego coś ciekawszego ^^

Opublikowano

zrob nie litertki tylko kolory i mozna by w tym rysowac:P takie cos ala miesznia barw dajesz czarny kwadrat obok bialego u ciebie zmieniaja sie literki a tam by sie robil szary kolor:P

Do
$wiek+=1
Until ŻycieGetMsg() = -3

zbieram +

Opublikowano (edytowane)

Patrzyłeś na tej czcionce co dałem czy na literach a-k ? ;d Tak wgl. to ciekawy pomysł :)

Juto się tym jeszcze pobawie, bo nie mam co robić. ;p

Opublikowano (edytowane)

Fajna małpka, ludzik, coś :D.

A co do tych kolorów to mógłbyś bardziej wytłumaczyć kiedy by się z zmieniały?

Np. mam taką sytuacje, że postawiłem czarnego. Obok niego daje np czerwony i program zamienia kolory obu na średnią z nich.

Albo jak mam po obu stronach czarny, a w między nimi postawie zielony to zamieni ten zielony na średni z tych trzech?

Lub coś takiego

YXY

XOX

YXY

Po postawieniu O

Zbierze wartości kolorów tylko z pól X i O, czy również z pól Y. Potem wyciągnie z nich średnią i zamaluje na ten "średni" kolor button pod O.

Narazie zrobiłem coś takiego. Zobacz czy o to Ci chodzi i napisz czy ew. coś innego ma być.

(jest dużo kawałków kodu w komentarzach, nie usuwałem bo się może przydać.)

To jest ukryta treść, proszę

PS. Biały uznaje jako brak. Więc jak wybierzesz biały to zakoloruje buttona na biało, a nie na średnią z kolorów. Tak samo nie liczy białego do średniej

@edit 2. Poprawiłem pare małych błędów z wyświetlaniem odpowiednich kolorów na obrzeżach i po wciśnięciu buttona, w miejscu okienka z wyborem koloru jest domyślnie ustawiony takki sam jak na buttonie

Opublikowano

cos podobnego:P

tylko inaczej by kolory mieszal bede mial czas to sprobuje cos podobnego walac:P

Do
$wiek+=1
Until ŻycieGetMsg() = -3

zbieram +

• Dodaj nową pozycję...