Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak się nie nabrać, kupując na allegro Steam !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż coraz częściej zdarzają się oszustwa na stronach typu : allegro,e-bay i inne strony oferujące handel przez internet.

Częstym zagrożeniem są również strony przez które można kupić Steam CS za SMS.

Od dziś dowiecie się na co zwracać uwagę przy zakupie.

1. Dokładnie czytaj aukcje. Przeczytaj cały opis aukcji kilka razy przed zakupem i upewnij się czy towar zasługuję na kupno.

2. Szukaj odnośnika do regulaminu. To najczęściej w nim znajdują się "haczyki" na które nabiera się kupujący.

3. Nigdy nie kupuj Steamu typu:

-Oferuję CD-Keye do steam.

-Sprzedam CD-Key steam.

Na własnym przykładnie przyszedł e-mail z informacją : Dziękujemy, własnie kupił pan CD-Key. Pozdrawiamy.

4. Kupując SMS-em dokładnie przewertuj zawartość strony na której kupujesz. Często własnie tak ludzi nabierają.

Jeśli kupujesz przez formę płatności jaką jest SMS a w aukcji lub na stronie pisze, że po wysłaniu SMS-a przyjdzie na telefon link/cd-key. Jest to pewne oszustwo.

5. Jeśli masz możliwość skontaktuj się ze sprzedającym i wypytaj go dokładnie o to co kupujesz.

6. Komentarze poczytaj komentarze czy nie są negatywne czy ludzie nie zostali oszukani to własnie dzięki nim - komentarzom często nie zostajemy oszukani.

Pozdrawiam i myślę, że nikt od tej pory nie zostanie oszukany.

Opublikowano

Czy to jest związane z cs?

Na allegro można śmiało kupować cd-keye. No chyba, że ktoś jest idiotom i nie czyta aukcji.

g0Tef.jpg

Opublikowano
Czy to jest związane z cs?

Na allegro można śmiało kupować cd-keye. No chyba, że ktoś jest idiotom i nie czyta aukcji.

pisze, że steam. Poczytaj tylko sobie komentarze ile ludzi wpadło nie czytając opisu czy z innych stron.

Opublikowano

"Naciągany" ten poradnik.. nic wspólnego z cs'em wiadomo najlepiej kupić przez store.steampowered.com i teraz jeszcze jest zniżka na wszystko.

Nic nie zbieram

Opublikowano
"Naciągany" ten poradnik.. nic wspólnego z cs'em

Steam to przeważnie zawsze Counter-Strike, jak czytam ile ludzi wpadło to mnie szlak trafia.

Opublikowano

Czasem są takie cwaniaki, że na białym tle białą czcionką napiszą, że klucz jest używany.

Zapewniam steam to nie tylko cs. :P

g0Tef.jpg

Opublikowano

no moda jest na używane CD-Keye , które nie mozna już aktywować a ludzie kupują.. ale 90% to debilizm i nie umiejętność czytania co się kupuje.

b_560_95_1.png

Opublikowano

Nie można tam śmiało kupować, sam chciałem to zrobić i czytając ofertę był tam taki oto fragment : CD-key który sprzedaję został już użyty i nie ma możliwości za jego pomocą aktywowania platformy STEAM. Nie dajcie się zwieść!

lts2.png

Opublikowano

Dodaj ze czasem pisze STEAM COUNTER STRIKE 1.6 a tak naprawde gdzies tam ukryte jest, ze zeby grac w te gry trzeba kupic cd-key :)

Czesto wlasnie sprzedaja zwykle konta steam -_-

x

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Według mnie wystarczy tylko przeczytać całą aukcje, a najlepiej te mało widoczne napisy ;)

Potem sprawdzam ile ma pozytywów jeśli dużo pisze na gg umawiamy się i już....

twix.png

by Equ.

Dla napsuff

av-19499.jpg

Czy twój pies też się ślicznie uśmiecha ?:>

Opublikowano

Tak, Ja kupiłem Konto Steam przez allegro, zgadnijcie co przyszlo...

A przyszło puste konto steam ^^ to dopiero oszustwo ale można na tym wiele zarobić:P

najlepiej kupić przez store.steampowered.com

Dokładnie jak @up Najlepiej kupic przez pewny sposob. Od np Firmy Steam która napewno was nie oszuka^^

rozpruwacz.png

Sygnatura i awatar zostały wykonane przeze Mnie

Opublikowano

steam jest związany z cs bo na cs - steam w pewnym sensie lepiej się gra ;] a co do tych idiotów co nie czytają aukcji to było zdjęcie telefonu i łepek zapłacił 450zł za samo zdjęcie o.O

Opublikowano

Heh, ja dużo razy widziałem na stronkach i na allegro:

Klucz steam za 11 zł sms.

Jak nie podaje do jakiej gry to od razu wyjść :P

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

"Klucze na mojej aukcji są używane i nie ma możliwości ich ponownej aktywacji na platformie steam" Mówi to coś Wam ? Radzę na to uważać ;)

mca.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...