Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Rejestracja nie działająca u innych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Mam pewien problem. Dziś zrobiłem serwer na plikach by Aryman. Wszystko ok, działa, wgrałem sobię pliki, zainstalowałem hamachi, portmap itp. No i doszło do tego, że przydało by się zrobić stronę rejestracyjną, bo w sumie samemu na serwerze nudno :), więc szukam tutka, ściągam xamppa, wgrywam do htdocs pliki config i index, zmieniam tam na moje ip z hamachi z końcówką .100, włączam appache i mysql. No i wpisuje swoję ip. (bez końcówki .100) , stronka wchodzi, cieszę się:D. Piszę do kumpla, podaje mu sieć, wbija do sieci, próbuje wejść na stronkę i... lipa. Nie działa.Sprawdzam na 2gim komputerze, tak samo lipa. Bardzo proszę Was o pomoc, bo mi zależy. I jeszcze : mój system operacyjny to : Windows 7 Home Premium 64 bit, zapora systemowa wyłączona, wszelakie programy typu gg, skype wyłączone, antyvirus wyłączony. Gdzieś czytałem, że trzeba mieć w PortMapie włączony portm 80, ale nigdzie nie mogę znaleźć PortMapa z tym własnie portem. Reasumując, mnie stronka działa, a innym nie.

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzie.

@jeśli zły dział, proszę o przeniesienie.

@@ oczywiście, za pomoc nagradzam limitem plusów ;)

Edytowane przez Hipokryta

Fascynująca Sygnatura.

Opublikowano

a to reje wgrales do htdocs ? tam musisz i MUSISZ ZAREJSTROWAC STRONKE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! poszukaj jakis modrych rejek i bendzie

To jest ukryta treść, proszę

polecam albo znajdz inna stronke z instalacja juz :) dawaj + jak pomogłem xDD

Może kiedyś :D:D robię privka na razie

Opublikowano

@Alioz

tak, pliki reje wgrałem do htdocs. Stronkę od KomputeromaniakA również próbwałem, zainstalowałem ją, ale również niestety działa tylko mi.

Fascynująca Sygnatura.

Opublikowano

a sysinstall dobrze ustawiłeś ? w freebsd i wysztko wedlug wskazówek tam komputeromaniak ip dobrze kolega jest w hamachi ? portmap wlaczony xampp skonfigurowany all dobrze ? jak tak to ja nie wiem

Może kiedyś :D:D robię privka na razie