Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Teemo - czyli Mały zabójca.

Bboying

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Teemo, The Swift Scout

tguide.jpg

Historia:

Jeżeli chodzi o Yordlów, to z Teemem jest coś nie w porządku. Pomimo tego, że odpowiada mu poziom kontaktów między wszystkimi Yordlami, a w zasadzie, jest dla niego niezbędny, Teemo odczuwa go tak silnie, że wyrusza samotnie, aby niszczyć przeciwników Bandle City. Potrafi on wyłączyć swoje uczucia tak, że życia które odbiera, nie obciążają jego sumienia. Wydawało się logiczne wysłanie go do League of Legends, jako bohatera Bandle City.

Błyskawicznie polubił League, wyszukując przeciwników Yordlów i pozbywając się ich za pomocą rzadkiej trucizny, ajunty, którą zbiera sam w dżunglach Kumungu. Jednakże ograniczone towarzystwo odbija swoję piętno na Teemie, i skazy zaczynają się pojawiać na jego niewinnym obliczu.

'Mimo, że jest znany jako Szybki Zwiadowca, jasnym jest, że Teemo jest kimś zupełnie innym - nieokazującym skruchy zabójcą z Bandle City.'

Statystyki:

Obrażenia 44.5 (+3 na poziom)

Życie 383 (+77 na poziom)

Mana 200 (+40 na poziom)

Prędkość Ruchu 305

Zbroja 14 (+3.75 na poziom)

Blokowanie Umiejętności 30 (+0 na poziom)

Regeneracja Życia 0.93 (+0.13 na poziom)

Regeneracja Many 0.79 (+0.05 na poziom)

Umiejętności:

teemop.jpgCamouflage (pasywna)

Jeśli Teemo stoi nieruchomo i nie otrzymuje żadnych obrażeń, po 2 sekundach staje się niewidoczny. Obrażenia, ruch lub podjęcie jakichkolwiek akcji przerywają ten efekt. Gdy Teemo wychodzi z ukrycia otrzymuje "Element of Suprise", który zwiększa jego attack speed o 40% na 3 sekundy.

teemo1.jpgBlinding Dart

Zadaje 80/125/170/215/260 (+0.8) magicznych obrażeń i oślepia wroga na 1.5/1.75/2/2.25/2.5 sekund.

Cooldown - 8 sekund

Koszt - 70/80/90/100/110 Many

Zasięg - 680

teemo2.jpgMove Quick

Pasywna: Zwiększa prędkość poruszania się o 10/14/18/22/26% dopóki nie otrzyma obrażeń. Pasyw jest odnowiony po 5 sekundach od ostatnich obrażeń zadanych przez championa lub turret.

Aktywna: Teemo zyskuje podwójną wartość przyspieszania pasywnego i nie może go stracić przez 3 sekundy.

teemo3.jpgToxic Shot

Podstawowe ataki Teemo zatruwają cel za 9/18/27/36/45 (+0.14) magicznych obrażeń przy uderzeniu, oraz 6/12/18/24/30 sekundę przez kolejne 4 sekundy.

teemou.jpgNoxious Trap (ultimate)

Teemo kładzie pułapkę która po 1.5 sekundy staje się niewidoczna dla wrogów. Pułapka się detonuje gdy przeciwnik w nią wejdzie, zatruwając pobliskich wrogów. Zatruci wrogowie otrzymują 200/475/700 (+0.8) magicznych obrażeń i ich prędkość poruszania się spada o 30 / 40 / 50% na 5 sekund. Maksymalnie 15 pułapek. Pułapki utrzymują się 10 minut. Teemo otrzymuje grzyba co 30/26/22 sekundy.

Cooldown - 1 sekund

Koszt - 75 / 100 / 125 many

Zasięg - 230

Jak rozdawać umiejętności?:

teemoskille.jpg

Dlaczego Tak?:

Ten build Teemo nastawiony jest na AD, więc pierw maxujemy Toxic Shoot (zadajemy dodatkowe obrażenia od trucizny), a dopiero potem Blinding Dart.

Jakie Kupujemy Itemy?:

3006.gif3072.gif3046.gif3031.gif3115.gif3078.gif albo 3046.gif

Specjalizacje:

Gdy używasz ignite+flash

masterkiteemo.jpg

Gdy używasz Exhaust

masterteemo.jpg

Runy:

teemoruny.jpg

Greater Mark of Desolation - Runy, na armor penetration. Dają one nam +1.96 x 9 = 18.

Greater Seal of Alacrity - Runy, na zwiększenie szybkości ataku. Znikome ilości, lecz zawsze coś się zwiększa. Dają one nam +0.76% x 9 = 6.8%.

Greater Glyph of Focus - Runy, zwiększające nam szybkość regeneracji umiejętności. Widać to najbardziej przy Ultimate, lecz zawsze te kilka dziesiątych sekund uratuje Ci życie. Dają one nam -0.65% x 9 = 5.85%.

Greater Quintessence of Furor - Runy, zwiększające nam krytyczne obrażenia w przeciwników. Dają naprawdę sporo przy większym dmg. Dają one nam +4.46% x 3 = 13%.

Summoner Spells:

2hmeddu.jpgFlash

Skill, który głównie pozwala nam uciec z miejsca zagrożenia. Po użyciu natychmiast ciśniemy W (Bardzo duże szanse na ucieczkę)

11749so.jpgIgnite

Jeżeli nie dobijemy przeciwnika naciskamy Ignite i kolega leży :)

1jamf8.jpgHeal

Przywraca większą ilość HP

egpits.jpgExhaust

Spowalnia przeciwnika. Ładnie pasuje z Ignite.

Sam osobiście używam pierwszej dwójki (tj. Flash oraz Ignite).

Early Game:

Kupujemy Boots Of Speed oraz 2 potki życia. Jeżeli jest wolna linia na środku mapy pędzimy tam czym prędzej, jeżeli nie-idziemy (najlepiej z jakimś tankiem) na dół ewentualnie na górę mapy. Skille rozdajemy tak jak podałem wyżej. Próbujemy zdobywać jak najwięcej kasy z dobijania minionów i jeżeli nadarzy się okazja zabijamy przeciwników. Myślę że na 6 poziomie powinniście mieć już dość pieniędzy więc wracamy na resp (używam oczywiście recall). Gdy już pojawimy się na respawnie kupujemy Berserker's Greaves oraz jeżeli mamy pieniądze Vampiric Scepter.

Mid Game:

Gdy wrócimy na naszą linie próbujemy ustawić jak najwięcej grzybków (ultimate) w pobliskich krzakach na naszej linii (zapobiegnie to nie dobiciu, przeszkodzi wrogiemu bohaterowi). Najlepszym wyjściem jest zabicie Golema w dżungli (daje on bardzo dobry buff na mane), więc jeżeli zabiliśmy golema wracamy na naszą linie. Jeżeli mamy tam naszego przeciwnika i ma on mało HP próbujemy go zabić. Atakujemy go z Blinding Dart (Oślepienie bardzo pomaga), a potem dobijamy z naszych normalnych ataków. Teraz należałoby pofarmić trochę golda. Jeżeli uzbieramy już 2550 Golda wracamy na spawn i kupujemy Bloodthirster (po polsku Krwiopijca), z tym przedmiotem nie powinniśmy mieć większego problemu z zabijaniem minionów jak i bohaterów na linii (60 Obrażeń i bodajże 15% kradzieży życia). Myślę że na tym etapie gry (tj. do 12-13 poziomu) powinniśmy dorobić się Berserker's Greaves, Bloodthirster oraz Zeal (z niego zrobimy Phantom Dancera).

Late Game:

Przeważnie w Late Game, na jakiś 14 levelach rozpoczyna się mass PvP. Wtedy musimy pamiętać by trzymać się z tyłu naszej drużyny, gdyż Teemo ma naprawdę znikome ilości HP. Tutaj Ultimate Grzybiarza, jest jednym z najbardziej przydatnych. Gdy ktoś ucieka, zginie. Gdy nas gonią lub kogoś z naszych braci, zginie. Już nie stawiamy tak dużo grzybków w krzakach, lecz na środku drogi czy po bokach. Pamiętajcie, że grzybki Teemo biją masowa. Czyli jeśli 5 typów idzie blisko siebie to dostaną oni wszyscy 650. Gdy jest chwila spokoju między pvp, chodzimy od linii do linii bijąc miniony. Pod koniec takiej gry powinniśmy mieć złożone nasze itemy i bić potężny dmg [krytyki co 2 strzał + 2,0 Attack Speed (Krytyki po 500-600 z Infinity Edge)].

Dziękuję za uwagę i pozdrawiam :)

Obrazki wzięte z Leaguecraft.com, Leagueoflegends.pl (masteries z poradnika)

@Down

Opis runek dorobiony, dodany opis gry oraz summoners spells

Update V 1.0-Dodane 2 masterki dla flash i ignite :)

errorforlife.jpg

Sygnatura oraz avatar stworzone przez @xamizo

Opublikowano

nie widze maladym, który jest jednym z core dla teemo, tak samo madredki

tym buildem masz strasznie mało survi co w graniu teemonem może być zgubne bo to on często dostaje cały focus

i pamiętaj, żeby złożyć trinity umiejętności muszą być spamowalne (corki, nasus) inaczej mija się to z celem

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

@SurkiPL

Powiem ci że jak składam build żadna postać nie może mnie rozwalać (chyba że gank 3 vs 1 itd.) Hity idą ładnie po 500-600 z AS 2,0+ :)

errorforlife.jpg

Opublikowano

Preferuje build AD / AS ze względu na jego nieskończone grzyby

Także na mocarne Q kiedy osiągniesz sporej ilości AD

Chcesz zobaczyć jakie zdjęcia wysyłają i przechowują na swoim snapchacie? Sprawdź na http://snapfotos.pl/

Opublikowano

Przetestowałem buildka,

musze powiedziec ze gra sie bardzo dobrze .

PS. UP2 Ma racje , chociaz nawet 3 vs 1 teemo mozna uciec :).

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

@Up

W masterkach jest na exhaust ponieważ nie miałem w co już dać masterki (A do AP pod ten build zbytnio się nie opłaca) + czasem biore exhaust jak gram z moim całym teamem :)

errorforlife.jpg

Opublikowano

co z tego, że nie jest to pod build, ale nic Cie to nie kosztuje + marnujesz masterke + zadajesz więcej z grzyba, Q i E

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

SurkiPL czy ty wgl patrzyłeś na co to jest build? Build jest na AS/AD a nie na grzybki (AP)....

errorforlife.jpg

Opublikowano

tak z ignitem i flashem na pewno bardziej się opłaca dawać masterke w exhaust, jak grasz z exhaustem to wtedy możesz dodac tak się jedynie marnuje punkt, który może dać Ci killa

35205.jpg

33071.png

Opublikowano

Preferuje build AD / AS ze względu na jego nieskończone grzyby

Także na mocarne Q kiedy osiągniesz sporej ilości AD

Zioom, naucz sie pisac+czytac, Q teemo zalezy od AP tak samo jak grzyby...

@Topic

Teemo AD ssie, i tyle w temacie! Na AP wale na czysto 800 grzybem i po 700 z Q, a trutka z E wali 150 na sekunde... Teemo to bardziej support niz carry.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Na AP wale na czysto 800 grzybem i po 700 z Q, a trutka z E wali 150 na sekunde... Teemo to bardziej support niz carry.

Nie wiem jaki ty masz build, ale ja z grzybka po 1k cisnę ;) Osobiście wole AP teemo niż AD. Nie wiem czemu, po prostu lepiej mi się gra :>

Opublikowano

Ap teemo more useless jak dla mnie. Build ssie troszkę :< Zero survi! Coś ala "Buduje 50 fantomów i nakurwiam smoki"

Wits end , frozen mallet,jakiś armor. Zamiast berserker graves mercury ; O Teemo dostaje cc na morde i " U has been slain "(bez tenacity)

xxcafs.png
Opublikowano

mi sie gra najlepiej na 3 phantomy i madredy, zaden tank nie ma szans:) 2.5 as i nakladanie trutki i madredow mozna tez wits end

Opublikowano

Nie wiem czemu rifreshujecie, bo build jest z lipca, bierzcie więc pod uwagę stare masterki jak i zmiany teemo między patchami. Dla mnie teemo pod ad jedyny rozsądny, może śmiało oślepic ad carry wykluczając go z team fightu na krótki czas, nawet jeżeli sam Teemo zginie, jeżeli trochę się potrzyma, to ma zajebisty dmg z jego szybkością gdy wyjdzie z niewidki

167161466687770313241.png

Arcymistrz
Opublikowano

Ja mam taki build o wiele lepszy :

-Doran

-Berserk

-Malady

-Wit's End

-Pazurki Mardreda

-FM

-Sytuacja

W miedzy czasie kupuje Kostu na LS i na koniec robie z niego blooda

Twój build nie jest zły ale bez survi teemo moze ma dobry dmg ale taka vayne z +10 killami jedzie go na 4 strzaly bez ulta ... z ultem to jeszcze lepiej :D

Opublikowano

Co do tego builidu to może i jest dobry tylko nie pomyślany , bo żeby zrobić wszystkie te itemki trzeba od hitu feedingu lub długiej gry . A z początku cieżko by było się nafeedować takim builidem bo z tego co widzę to na pierwszy ogień poleciał krwiopijca co jest błędem ze względu na to ze teemo powinnien od początku zaczynać z dużą ilością AS. Najlepszym builidem pod Teemo jest ten builid http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/get-me-teemo-over-here-with-a-blowgun-82617 oceniany jest na 94% przydatności z 1200+ głosów przeliczając to na ocenę to wyjdzie 9,4/10 czyli dobry w nic builid sam nim gram i nieźle się gra szczególnie w środkowej fazie gry ale na początku również szybko idzie się nafeedować. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...