Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

"hobbystycznie" zajmuję się "buggowaniem" i "cheatowaniem" w grach, zarówno MMo, jak i singleplayer. Ostatnio pewna osoba powiedziała mi, że za pomocą edycji HEX (cokolwiek to znaczy ^^ ) można np. dodać sobie 'pieniądze' w grach MMoRPG. Próbowałem coś na ten temat znaleźć, jednak Google mnie zawiodło, znalazłem jedynie trochę informacji na Wikipedii.

Może ktoś bardziej zapoznany w tym temacie powiedzieć mi czy jest to w ogóle możliwe, ewentualnie podać kilka stron/for na której znajdę więcej informacji na ten temat.

Dzięki.

Opublikowano

Jest to możliwe, wyszukując wartości hex w hexedytorze, np. ilość golda można je zmienić, a nawet znając adres komórek napisać trainera, jednakże większość gier przy każdym włączeniu zmienia adresy takich wartości, więc będzie to trudne.

Tu masz jakieś tuty. nie wiem ile w nich prawdy, ale...

To jest ukryta treść, proszę

To jest ukryta treść, proszę

Opublikowano

MMORPG i edytowanie ale czego tym edytorem ? to gra w czasie rzeczywistym i żadnych glodhacków czy innych pierdół dodających kase czy itemy tym sposobem nie osiągniesz nawet za pomocą CE

jak zdobędziesz dostęp do serwera gry to nie ma sprawy zmienisz wszystko co ci się podoba ale normalnie NIE, mając tylko klienta i brak wiedzy na temat pakietów czy obsługi pamięci

pomyliłeś pojęcia pewnie z bugiem gry a hakowanie czy edytowanie wartości gry, bug można użyć jak się wie jak

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

• Dodaj nową pozycję...