Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie od czego zalezy liczba zdobywaanych ip? Przed patchem jak grałem jakims ranged championem staiwajacym na ad i dostawalem spokojnie ponad 200ip. Teraz niezaleznie jaka postacia garm czy gram custom czy normal game to i tak liczba zdobywanych przezemnie ip wacha sie miedzy 40-60... Zbieram teraz na(corkiego ktory jest za 6300ip). Wczesniej zbierajac na przyklad na Twicha szlo to bardzo szybko bo farmilem po 250ip za gre... A teraz sie tak nie da. Jak grac polecacie zeby zdobywac wiecej ip?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zgadzam się z tym powyżej :D Jeżeli jesteś wdzięczny za moją odpowiedz możesz mi dać +

Opublikowano

200+ masz z ip boostem, co gre dostaje się mniej wiecej 100+, jeżeli jest krótka gra (skończona przed 20 min) dostajesz mniej, bez boosta można miec i 400+ ale gra musi trwać na prawde długo

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

Jest też takie coś jak "first win on the day" czyli za pierwsze zwycięstwo wciągu 24h od ostatniego wygranego meczu dostaje się więcej ip niż zwykle. To jest taki bonusik :)

Opublikowano

Własnie przed chwila grajac normal game ashe mialem staty 3-1-4. Gra skończyła sie po 20 minutach poprzez podanie sie przeciwnikow i dostalem za ta gre 226ip. Ja juz nie rozumiem o co tu chodzi...

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zgadzam się z tym powyżej :D Jeżeli jesteś wdzięczny za moją odpowiedz możesz mi dać +

Opublikowano

To zależy od różnych czynników..

- długość meczu

- jakość meczu (czyli ile miałeś fragów, asyst, ile zabiłeś minionów, itd)

Opublikowano

Własnie przed chwila grajac normal game ashe mialem staty 3-1-4. Gra skończyła sie po 20 minutach poprzez podanie sie przeciwnikow i dostalem za ta gre 226ip. Ja juz nie rozumiem o co tu chodzi...

Dostałeś 150 dodatkowych IP za pierwsze twoje zwycięstwo tego dnia.

Up wyjaśnił resztę.

Opublikowano
- jakość meczu (czyli ile miałeś fragów, asyst, ile zabiłeś minionów, itd)

Nie. Wtedy supporty byłyby nieźle poszkodowane(0 cs). Ilość IP jest zależna tylko od długości meczu, czy był surrender(-14 czy -11 za surrender) i od wygranej lub przegranej.

Opublikowano

1 win nie liczy się od 24 do 24 tylko co 24h.

Co 22 godziny.

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"