Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem otóż.

Najprostszymi słowami, kiedy włączam byle jaką grę , zaczyna coś brzęczeć w środku komputera...

Otwieram kompa, i nie wiem skąd to wychodzi....

Tak samo mam z każdą grą....

I jeszcze jedna sprawa, normalnie mam 2 GB ramu, lecz gdy wchodzę na GTA 4, w ustawienia grafiki, pisze mi ,że mam tylko 457 ramu, a jedyne programy które mam włączone to: Skype, antywirus, hamachi.

Tak mam od roku, wcześniej tak nie miałem, a GTA 4 mi leciało na najwyższych detalach.

Komputer dzisiaj (2.07.2011) kończy właśnie 3 lata. Zaplanowałem sobie już na moje urodziny które są 25 marca, kupić nowy komputer, lecz nie w tym sprawa.

Bardzo proszę o pomoc!

POZDRAWIAM!

Opublikowano

Albo kurz ci się gromadzi na wiatrakach albo wiatrak jest zepsuty, możliwie uszczerbiony albo złamany

Pomogłem? Daj minus!

ilovempc.png

Opublikowano

Odkurzyć - najlepsza rada.Ja tak kiedyś w laptopie miałem.Były 3 garści kurzu.Pc się zwieszał i brzęczał.Zdejmuje obudowę o_0 plaga kurzu

Pomogłem? Daj minus!

ilovempc.png

Opublikowano

Wyczysc radiator i wymien wiatraczek.Ewentualnie pobierz speed fana i tam masz predkosci ustaw se na 50% i zobacz czy sie procesor grzeje jak tak to masz pecha.Co do gta to w ustawieniach jest pamiec karty graficznej a nie ramu-.-

Opublikowano

Mi działa jak wiertarka ^^ jak włączam a komp nowy. W sumie wolę go nie rozkręcać bo ma gwarancje, a znowu z samym jęczeniem nie chce mi się iść...

Nie wiem odkurz podokręcaj może Tobie pomoże, bo ja się za to zabrać nie moge...

sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

Opublikowano

Odkurzyłem go, i jeszcze potraktowałem sprężonym powietrzem.

Żaden wiatraczek nie jest uszczerbiony.

A co do tego ramu, to mój kolega mi powiedział, abym odłączył tą kość ramu, bo mam 2x po 1 GB, i jeszcze raz ją włożył...

Ale skoro piszczy komputer i gry mi spowalnia, to może wina chłodzenia? Mam jakąś maść chyba na to....

Opublikowano

Po 1 to paste termoprzewodzącą a nie maść xxD

Po due to już ci napisałem że w ustawieniach GTA grafiki nie pisze pamiec ram tylko pamiec kart graficznej-.-

Po drei co Ci piszczy?!nic wczesniej nie napisałeś o piszczeniu...przynajmniej ja nie zauważyłem

Opublikowano

Najprawdopodobniej łożysko któregoś z wentylatorków już się wyrobiły :D I jak komputer nabiera temperatury, wentylatory próbują go schłodzić, przyspieszają i wydobywa się opisany przez Ciebie dźwięk.. :D

EMPTY :C

Opublikowano

Wywal te wiatraczek , ja tam nie mam i nic się nie dzieje . ; )

Jeżeli Dasz "Lubie To" Stawiam Piwo

userbar_2.gif

Opublikowano

Wentylator ma zepsute "Łożyskowanie" i brzęczy, możesz nawalic tam oleju/smaru/WD-40 ale polecam zakupic nowy

Co do GTA4, z tego co wiem w grze pokazuje ci dostepna pamiec karty graficznej a nie pamiec RAM.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

Ja bym po prostu zatrzymywał wiatraczki palcem, dopóki bym nie trafił na ten uszkodzony.

Co do pamięci, to w GTA chodzi o pamięć karty graficznej.

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

wiatraki ci brzęczą bo os labo zasyfione, albo nadłamane.

A z grafiką w gta 4 to tam nie pisze ile masz ramu tylko ile karta graficzna utrzyma...

mgr inż. (mogę gówno robić i nieźle żyć)

zanim zadasz jakies pytanie kliknij http://bit.ly/zswIat