Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sposób na Farmienie

Mayki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Chciałem wam przedstawić pomysł na jaki wpadł mój kolega z EPVP a mianowicie frapps992.

Wymagania komputerowe:

Minimum 2gb ramu aby komputer nie lagował.

Procesor 2 x 2.0.

Wolne miejsce na dysku : Około 10gb.

Internet:2/4mb w zależności od pingu.

Opis Pomysłu

Na początek pobieramy Virtual Box.

Wersja pod: Win xp, Vista, 7.

Instalujemy VBox tworzymy wirtualną maszynę i na niej instalujemy Windows XP czy co wam lepiej ja polecam XP ponieważ nie bierze dużo ramu i nie będzie aż tak lagował :).

Opis Instalacji "Dedyka":

Na początek wybieramy przycisk "Nowa" Wybieramy sobie tam system jaki będziemy instalować najbardziej opłaca się Windows XP. Trzeba też zamontować obraz płyty z windowsem lub po prostu włożyć płytę do dysku i wybrać aby machina czytała obraz z dysku CD/DVD F w moim przypadku.

Konfigurujemy swoją wirtualną maszynę i wybieramy w niej swoją kartę sieciową aby "Dedyk" miał dostęp do internetu.

Cała Reszta:

Ściągamy lub kopiujemy na niego instalkę z Cross Fire. Instalujemy Cross Fire na "Dedyku" a następnie uruchamiamy aby się pościągały wszystkie patche zabezpieczenia i modyfikacje.

Uruchamiamy Cross Fire na dedyku a następnie czekamy aż się uruchomi. Wcześniej jednak robimy konto na które będzie za "Farmera" czyli za człowieka stojącego .

Kiedy je już zrobimy wchodzimy na Cross Fire u siebie na komputerze logujemy się do gry i wchodzimy do rooma gdzie stoi "Farmer".

To by było na tyle myślę że się wam to przyda a jeśli już taki temat był to z góry przepraszam.

Pozdrawiam i życzę miłego farmienia Mayki.

Opublikowano

No fajne ale stare;/ Ja tak robie od kiedy gram w CF :D moj nick to Macjas . Fajne dla poczatkujacych:D

#edit#

Oczywiście dałem plusika:D

-PROSZĘ PLUSIKA!

-Nie dziękuję.

zbieramminusynieplusy.jpg
Opublikowano

Trochę to ciężkie dla mnie do rozkminy :P

Mógłbyś zrobić filmik bądź podać link na YT jeśli już takowy jest?

PS.Jeśli już odpalimy tego farmera na tym zainstalowanym XP to na następnego farmera trzeba robić wszystko od nowa czy można kilka na jednym?

PS2. W ogóle tego nie rozkminiam, napisz to jaśniej dla tępaków jak ja :P

Opublikowano

Nie działa;/ Z8games zrobili że nie da się połączyć przez VirtualBox. Przy włączaniu gry, po patchowaniu wyskakuje błąd, że nie można uruchomić gry przez VirtualBox. :D

!PLUS!

zbieramminusynieplusy.jpg
Opublikowano

Jak to działa to trzeba mieć nieźle dobrego kompa.Przez to wszystko się tnie.Program dla ludzi o mocnych nerwach.

Opublikowano

@UP

Nie powtarzaj tego co powiedział już założyciel tematu bo robisz tylko niepotrzebny spam + nabijasz post.

@TOPIC

Sposób działa. Przetestowałem go dzisiaj. Wystarczy nie za szybki procek, ale 3gb ramu i śmiga!

Dziękuje za pomysł i leci +

• 6 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...