Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Request - nie wiem co i jak!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie.

Jak wszyscy wiemy,w ostatnim czasie gra stała się P4F,czyli darmowa.

Dzięki temu nasz dział powiększa się o nowych graczy,oraz ich pytania. Także tworzę JEDEN,OGÓLNY temat do pytań o tą wspaniałą grę.

Możecie się tutaj pytać o wszystko : sprawy techniczne,jak i poradniki in-game typu jak zrobić rocket jump.

Zachęcam do zadawania pytań! Odpowiadać może każdy!

Edytowane przez lajeokr
76561198026780786.png

Opublikowano (edytowane)

Myślę że powinien być podpięty ten temat :)

Pytanie:

Mógłby ktoś mi streścić jak grać Pyro ? Bardzo fajna klasa i widzę jak inni nią koszą innych. Ale ja jak kogoś zobaczę to zdążę tylko podpalić ci puf nie żyję :).

[TuT] Hi.exe - jak naprawić

Pomagałem użytkownikowi z MPC naprawić błąd hi.exe crash i udało się :)

Jeśli wyskakuje ci błąd "Hi.exe przestał działać" to robisz tak:

1.Usuwamy tf2, pobieramy i instalujemy znowu.

2. Wchodzimy do folderu z tf2, klikamy PPM na "hi.exe" i zaznaczamy "uruchom jako administrator" i zmieniamy zgodność na "windows xp lub windows 2000" (można próbować ze wszystkimi).

Może i źle że tu napisałem ten tut ale chcę aby ten temat się rozwinął ponieważ spodobała mi się ta gra i chcę się podzielić swoimi informacjami z innymi użytkownikami a także chcę się też dowiedzieć paru rzeczy od doświadczonych graczy :)

Edytowane przez TheNex2k
Opublikowano (edytowane)

Powinieneś nie wybiegać na otwartą walke ale wyskakiwać i od tyłu pomaga w tym dupalacz który dmg zadaje o 150% wiekszy jeśli od pleców atakujesz

Najlepiej najpierw zabij medyka no i proś o wsparcie medyków

Edytowane przez trele12

A obecnie gram w: Minecraft: Terraria: Team Fortess 2: Empire Total War(sporadycznie)

Na początku 1945 roku, US Navy otrzymała unikalna jednostką: pierwszy na świecie statek będący wytwórnią lodów. Nazywał się "Ice Cream Barge" i jego zadaniem była produkcja lodów dla marynarzy na Pacyfiku. Wydajność produkcyjna wynosiła ok. 36 tys. galonów (ok. 136 tys. litrów) lodów na dobę !! Statek a własciwie - barka, nie miał silników i był holowany z miejsca na miejsce. Był tez - z wiadomych względow - najpopularniejsza jednostka we Flocie Pacyfiku !

Opublikowano (edytowane)

Myślę że powinien być podpięty ten temat :)

Pytanie:

Mógłby ktoś mi streścić jak grać Pyro ? Bardzo fajna klasa i widzę jak inni nią koszą innych. Ale ja jak kogoś zobaczę to zdążę tylko podpalić ci puf nie żyję :).

[TuT] Hi.exe - jak naprawić

Pomagałem użytkownikowi z MPC naprawić błąd hi.exe crash i udało się :)

Jeśli wyskakuje ci błąd "Hi.exe przestał działać" to robisz tak:

1.Usuwamy tf2, pobieramy i instalujemy znowu.

2. Wchodzimy do folderu z tf2, klikamy PPM na "hi.exe" i zaznaczamy "uruchom jako administrator" i zmieniamy zgodność na "windows xp lub windows 2000" (można próbować ze wszystkimi).

Może i źle że tu napisałem ten tut ale chcę aby ten temat się rozwinął ponieważ spodobała mi się ta gra i chcę się podzielić swoimi informacjami z innymi użytkownikami a także chcę się też dowiedzieć paru rzeczy od doświadczonych graczy :)

Pyro - to bardzo dobra klasa,ale niestety na bliskich odległościach. Ja osobiście lubię grać nią na cp_granary,bo jest tam dużo korytarzy i łatwo można zajść przeciwnika z flanki. Moja taktyka to odtłuszczacz dający szybszą zmianę broni,shotgun i toporek,dający crity na palących się przeciwników. Pale wszystkich od tyłu,a gdy mam heaviego to lekko podpalam i dobijam siekierką. Częstym błędem jest okrążanie go bez celu,przez co można wpaść pod jego miniguna.

edit@

A zapomniałbym. Po martwych przeciwnikach zbieraj broń z ziemi uzupełniając zapasy. :)

Edytowane przez lajeokr
76561198026780786.png

Opublikowano

błędem okrążanie bez celu? no fakt ale jeżeli wykonuję sie seryjke skoków kucków i biegów to spokojnie można go rozwalić :) poza tym jeśli nie idziesz sam ale za tobą idzie np. soldier to on przykuję jego uwagę

A obecnie gram w: Minecraft: Terraria: Team Fortess 2: Empire Total War(sporadycznie)

Na początku 1945 roku, US Navy otrzymała unikalna jednostką: pierwszy na świecie statek będący wytwórnią lodów. Nazywał się "Ice Cream Barge" i jego zadaniem była produkcja lodów dla marynarzy na Pacyfiku. Wydajność produkcyjna wynosiła ok. 36 tys. galonów (ok. 136 tys. litrów) lodów na dobę !! Statek a własciwie - barka, nie miał silników i był holowany z miejsca na miejsce. Był tez - z wiadomych względow - najpopularniejsza jednostka we Flocie Pacyfiku !

Opublikowano

Te odtłuszczacze itd. trzeba wydropić albo crafting ? :b

Ja na Pyro nawet 1 kamienia milowego nie mam (8 osiągnięć) a trudne są osiągnięcia u Pyro : /

Mi coś nie wychodzi tak gra Pyro :P Nawet Medyk mnie ubija : /

Moja taktyka:

Podpalam i biegam żeby być jak najbliżej celu, jak ucieka wyjmuje shotgun'a i dobijam.

Myślę że jak troche pogram to będzie mi lepiej szło :P tak samo było na snajperze i na szpiegu a teraz nimi kosze :)

Opublikowano (edytowane)

odtłuszczacz dropi dupalacz craftujesz trening czyni mistrza ^^ ja ci polecam gold rush można zakampić w tunelu i cały czas grzać a ja gram na servie gdzie ammo samo się naprawia :D

masz problem z achiwami na pyro?

zagraj na goldrush i tam biegniesz tym gównym tunelem nie biegniesz do ich bazy tylko na lewo i wbiegasz szybom do ich bazy^^ pomaga to w nabiciu skila na niszczenie wierzyczek itd. oraz na zabijanie sniperów kiedy celują

o.O równo 400 post :DD

Edytowane przez trele12

Opublikowano

błędem okrążanie bez celu? no fakt ale jeżeli wykonuję sie seryjke skoków kucków i biegów to spokojnie można go rozwalić :) poza tym jeśli nie idziesz sam ale za tobą idzie np. soldier to on przykuję jego uwagę

Ja osobiście miałem już baardzo wiele sytuacji,kiedy okrążałem heaviego i niechcący wpadłem pod jego pole rażenia,także to jest igranie z ogniem ;d

I wszystko zależy też od tego,czy gruby jest ogarnięty,czy też nie ^^'

76561198026780786.png

Opublikowano (edytowane)

Wyczerpując temat powiem jeszcze że grając medykiem ok.11h uważam że 1/2 grubasów to n00by które nawet jeśli zobaczą że hp leci nam jak woda z dziurawej butelki albo że ktoś nas pali to to oleją i potem mają wonty żę dedliśmy ;p zawsze może kogoś zlagować

Dla pyro przydatny jest skaut biegnie takie mięsko wszyscy go nawalają a ty prszszszs

poza tym pyro jest silny przeciwko grubemu szybko go kosisz z miotacza

Edytowane przez trele12

Opublikowano

Ja to nie umiem tak jak wy tym Pyrem grać :P

Umiem grać każdą klasą oprócz pyro i skauta.

Mógłby ktoś nakręcić takiego tuta jak grać pyro ? :P

Spróbuję zagrać na Goldrush'u

Opublikowano

Za nakręcenie filmiku i oglądanie go także są achwimenty ^^ tak powiem

Tylko nawet nie wiem skąd frapsa ściągnać :DD