Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tworzę bota do pewnej gry przeglądarkowej. Jednak bot działa poprawnie tylko w mojej rozdzielczości ekranu. Jeżeli ktoś ma większą lub mniejszą rozdzielczość to bot nie trafia w odpowiednie miejsca.

Bot ma głównie zjechać paskiem po prawej stronie przeglądarki w dół aż pokaże się okno gry a następnie klikać w pola (jest około 400 pól). Ma ktoś jakiś pomysł co zrobić aby bot działał też na innych rozdzielczościach??

myślałem o FF.au3 ale gra jest we flashu więc chyba do tego FF.au3 się nie nada...

Opublikowano

dodac opcje rozdzielczosci ;d

wlaczasz program i masz do wyboru np:

1. 800x600

2. 1024x768

3. 1280x800

itd. itd.

musisz napisac funkcje dla tych 3 rozdzielczosci osobno ;p

Opublikowano (edytowane)

Jeżeli po zwiększeniu rozdzielczości położenie zmienia się proporcjonalnie to zrób tak

np. @desktopwidth/1920*$pozycja_kliknięcia ; 1/1920 szer ekranu * pozycja pobaw się tym

albo przez pixelsearch

ew. jeszcze imagesearch

Edytowane przez Sopelek997
Opublikowano

Sopelek997, niezły pomysł tyle że nie wiem jak go wykorzystać... wszystko zmienia się proporcjonalnie w sensie że okienko gry dalej pozostaje na środku ekranu i ma tą samą rozdzielczość...

możesz dać jakieś przykłady??

Opublikowano (edytowane)

To jest ukryta treść, proszę

jak za szybko to sobie zwiększ sleepa. Chodzi o to że nie ważne na jaką roz. zmienisz to 2 ostatnie wartości w tooltipie (@ szer i wys ekranu gdzie padlo kliknięcie) będzie takie samo albo minimalnie inne.

Jak dalej nie rozumiesz to pisz. Coś wymyśle żeby Ci to lepiej wytłumaczyć.

Opublikowano

Przepraszam wprowadziłem Cię w błąd okienko gry się nie powiększa (rozdzielczość okienka gry jest taka sama) i jeżeli rozdzielczość jest większa od mojej to trzeba dodać kilka pikseli na osi X i chyba Y. Myślę że ten wzór byłby odpowiedni do tego ("nowa rozdzielczość_X" - "moja rozdzielczość_X")\2 w sensie że nowa szerokość odjąć moja szerokość i wynik podzielić na 2. W ten sposób chyba wyszłoby ile trzeba dodać do mojego kodu

Dałoby się coś takiego zrobić nie koniecznie z moim być może bez sensu pomysłem??

Opublikowano

heh ale nie takie okienko... Źle się wyraziłem na danej stronie jest gra flash i to o nią chodzi. W nią ma klikać bot w sensie zjeżdża w dół strony (z tym sobie poradzę) i klika w dane pola (w grze flash)

Opublikowano

WinGetPos spróbuj sprawdzić w AU3Info czy ma ten objekt flash jakąś nazwe class. Wtedy zamiast nazwy okna daj [CLASS:nazwa class]

Jeśli nie ma to pozostaje pixelsearch

Poczytaj o nim w helpie powinien ci wystarczyć.

Opublikowano (edytowane)

Dzięki za pomoc... sprawdzę to

//Edit

Pixelsearch odpada ponieważ gra polega na sianiu i zbieraniu plonów (pola są takie same więc ta funkcja chyba się pogubi i będzie klikała bez sensu we wszystko). Mam na swojej działce ponad 500pól w które normalnie mój bot klika lecz gdy zmienię rozdzielczość to się gubi. Na osi X sobie poradzę bo do tego wystarczy wzór ale co robić na osi Y.

1. Chodzi mi o to czy można użyć funkcji np imagesearch aby znalazła określony obrazek (ustawiłbym na taki który jest tylko jeden w grze) w sensie że zjeżdża suwakiem przeglądarki w dół dopóki nie zobaczy obrazka

2. Następnie porównuje jego wysokość z wysokością która jest w kodzie. Jeżeli obrazek jest niżej to odejmuje tyle pikseli na osi y (we wszystkich poleceniach mouseclick/mouseclickdrag) w całym kodzie jeżeli wyżej to dodaje w całym kodzie...

Edytowane przez HPTD
Opublikowano (edytowane)

Zrób żeby użytkownik sam sobie zaznaczył gdzie się zaczyna okienko, grafika tej gierki. np. po najechaniu myszką na pierwsze pole i kliknięciu np. scrolllocka

To jest ukryta treść, proszę

Zapisuje kordy myszy. Wtedy już łatwo Ci się uda zrobić żeby klikał w odpowiednie miejsca

• Dodaj nową pozycję...