Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najlepszy Support :)

Neoo2121

Najlepszy support w grze.  

85 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki najlepszy support wed?ug was ?

• Janna
      19
    • Kayle
      2
    • Sona
      31
    • Soraka
      23
    • Taric
      4
    • Zilean
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Janna/Sona.

Soraka może i ma heala ,ale w tf nie pomaga(oprócz healowania ofc).

Sona jest o wiele lepsza ,a janna może uratować carry ,czy też np. odgonić fiddla gdy ten używa ulta.

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

Ja pi3rdole.

Nie ma czegoś takiego jak NAJLEPSZY SUPPORT.

Każdy jest na swój sposób dobry i potrzebny...

Już naprawdę nie macie innych pomysłów na spam?

Opublikowano

Ja pi3rdole.

Nie ma czegoś takiego jak NAJLEPSZY SUPPORT.

Każdy jest na swój sposób dobry i potrzebny...

Już naprawdę nie macie innych pomysłów na spam?

Od tego jest to forum, żeby podyskutować na takie tematy, tematy związane z tą grą. Ale oczywiście zawsze znajdzie się ktoś to nie umie 'dyskutować' i się wp****ala, że spam itd. Nie chcesz nie głosuj i nie pisz, ale są normalni ludzie którzy chcą rozmawiać na takie temty, doradzić komuś czy zapytać się czegoś. Od tego jest forum...

@ Down

w sumie tak, ale jakbym miał pisać alistara itd. to też teemo, nidalee, lux, morgana jest supportem, a wiadomo jak z nimi jest :)

zbyt duża sygnatura / Enzil

Opublikowano

Janna -> Sona -> Miliony kilometrów -> All

Janna - niby brak spamowalnego heala, ale tarcza nie raz potrafi ocalić, ulti nie dość że obroni carry to jeszcze uleczy całą drużynę czy choćby wybije wrogów spod wieży. Ma też 1 mocny cc (tornado), oraz 1 trochę słabszy(slow).

Sona - super cc - stun na całą wrogą drużynę, pieśni wspomagające wszystkich na około.

boostspeed - owszem, istnieje takie coś jak lepszy support od innych. Potwierdza to fakt że na mistrzostwach najczęściej pickowane były 2 supporty - Janna i Sona.

btw. - Alistar też może być supportem (nie piszę że dobrym supportem, ale jednak jest) - spamowalny heal i 2 mocne CC.

Opublikowano

I co z tego, że były pickowane te dwa supporty? Nie znaczy, że są dobre.

Powiedz mi w takim razie, jeśli często się wybiera Teemo, nie oznacza, że jest dobry.

Są jedynie słabsze supporty, resztę stawia się na równi.

Opublikowano

teemo jest świetny tylko ludzie nie potrafią nim grać ;)

i są lepsze/gorsze supporty tak samo jak lepsze/gorsze postacie

mój głos na sone ze względu na całokształt, ma slowy, speed, heal, dance wszystko w 1

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

I co z tego, że były pickowane te dwa supporty? Nie znaczy, że są dobre.

Powiedz mi w takim razie, jeśli często się wybiera Teemo, nie oznacza, że jest dobry.

Są jedynie słabsze supporty, resztę stawia się na równi.

Teemo często pickowany na high ELO? A to nowość...

Jeżeli pickuje je topka wszystkich rankingów, to chyba coś znaczy.

Opublikowano

i tak talik kox :>

"Więcej czytam niż pisze"

x070x = 0 poczucia humoru.

2chxdoj.jpg

Sygna by Me

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

@up

alistar to jeden z najlepszych tankow...

@topic

Janna/Sona/Soraka najlepsze supporty ;)

o.O DAJ MINUSA o.O

77357311401077046088.png

Opublikowano

A według mnie jest to Karma:)

Sam nią nie grałem, ale mój kolega owszem i zawsze w jakiejś krytycznej sytuacji ratował mi dupę, a nawet zabijał nacierających przeciwników.

Opublikowano

@Contadiono

Tak zgadzam się jest dobra...ale ona to coś w stylu zabójcy ;D sam nią gram więc wiem.

Dzięki swojej pasywce łatwo może zabijać w early game a w krytycznych sytuacjach ratować siebie oraz sojuszników jednak najlepszym supportem nie jest.

Janna - jej tarcza w połączeniu z dpsem jest naprawde bardzo ale to bardzo przydatne potrafi też healować i odrzucić przeciwników więc jest nieoceniona do tak zwanego "ratowania dupy"

Soraka - jeden z lepszych tylko i wyłącznie supportów. Najlepiej posłać ja z kimś AD Range jednak sama na midzie potrafi bardzo długo postać - grałem nią na midzie i przyjemnie było :P 2x Karthusa zabiłem.

Karthus nie mógł mnie zjeść i moich sojuszników (ulti).

Sona - Nie oceniony support, zawsze się przyda. Posiada leczenie, różne aury no i ulti bardzo dobrze użyte potrafi zmienić tf-a oczywiście na korzyść swojej drużyny :)

Długo można by tak pisać ale jak dla mnie te 3 wyżej wymienione supporty są naprawdę bardzo przydatne dla teamu.

Pozdrawiam Luksus aka Kosmita

o.O DAJ MINUSA o.O

77357311401077046088.png

Opublikowano

Dobra ,Sona dobra ,ale czemu ludzie na tarica nie głosują ?

Stun+Heal+Zmiejszenie Armora.

Łatwo z nim wygrać linię ,o wiele lepiej niż z taką Soną/Janną/Soraką :>

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

imo sona lepsza od tarica, też ma heala, ma speeda, slowa, stuna po 6 i o wiele większy DMG niż taric co przydaje się przy harrasowaniu

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

Ja bardzo lubie grać Sorak'ą.Wg mnie najfajniejszy support.Ale to od Ciebie zależy który support lepszy.Każdemu się gra inaczej.

Opublikowano

imo sona lepsza od tarica, też ma heala, ma speeda, slowa, stuna po 6 i o wiele większy DMG niż taric co przydaje się przy harrasowaniu

Tylko że sona ma Stuna co jakieś póltorej minuty ,a taric co parę sekund. :>

Mój kolega ,który gra tylko ranged carry uwielbia tarica ,kiedy go ma przy sobie ma totalny ownage lini :>.

Opublikowano

no ale on ma single targed, a sona global

nie wiem są różne zdania, ale ja preferuje do tfów sone

35205.jpg

33071.png

Opublikowano

Poziom tego forum o.0 ? Ktoś tu ma więcej niż 1500 elo ?

Prawie nigdy nie widuje sony, na stremach HotShota itp. też jej nie ma, za to widuję janne/sorake non stop. Bez porównania 2 najlepsze supporty.

DAJ

delete.png

Opublikowano

pooglądaj dh tam sona była bardzo często

35205.jpg

33071.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...