Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Jak zrobić dobrego Bodego na privach?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wojownik Body (poradnik poprawiony) ;)

1. Opis

Gra Wojem Body (body z ang. ciało) jest bardzo przyjemna. Duże Hity i Dobre Skille (skill - umiejętność) to plusy z grania właśnie taką postacią. Wojownik Body jest bardzo często wybierany przez dobrych i początkujących graczy, ponieważ jest łatwy do rozwinięcia. Chciałem napisać ten poradnik bo umiem zrobić dobrego Bodego.

A więc do czytania...

2. Buildy

Statystyki:

Maxujemy STR potem WIT, DEX i na końcu INT.

Skille:

Moim zdaniem build do PvP i Expa też: (PvP - Player vs. Player)

Aura Miecza - Berserk - Wir Miecza - Trzystronne Cięcie - Szarża

3. Expy

1-40 Całe M1, Całe M2

41-60 BO (black orc = czarny ork), Pustynia, V1

61-75 V2

75+ Czerwony Las, Atlantyda (grota wygnańców)

4. EQ

1-30 EQ od 1 LvL-a

30-48 Zbroja 26 lub 34 +9, FMS lub RIB+9, Hełm na 1 lub 21+9, Biżuteria może zostać tylko że robimy Ebonki +9

48-70 Zbroja na 48 lub 54 +9, FMS lub RIB +9, resztę możemy zostawić, lecz jak ktoś chce robi wszystko (oprócz Ebonków) na 54 LvL +9, Butki na 47 lub 55 LvL, Hełmu nie trzeba innego

70+ Zbroja na 61 LvL lub Stalka +9, (jeśli są hwangi - robimy hwanga), Broń to Partyzana (magnetyka się nie opłaca), Nimfa, Bojowy, Złodziej Dusz, Żal lub jakieś epiki na +9, Tarczę na 61 +9, jeśli jest smocze EQ robimy je

Poradnik jest w 100% mój i liczę na pozytywne komentarze.

Myślę że pomogłem

Edytowane przez Galinn
Opublikowano

wszystko ok ale nie zgadzam się z tym;

Aura Miecza - Wir Miecza - Trzystronne Cięcie - Szarża - Berserk
- przecież jeśli facet inny na p berka to nawet nie pomogą exp więc lepiej by było tak;

Aura-BEREK max G -Wir-3stronne-Sarża ;)

Maxujemy WIT potem STR, INT i na końcu DEX.
-po co wit jak wybonujemy eq na max HP (PŻ) i siły nie będzie więc lepiej będzie pierw max siła szybciej i bijesz i jest szybszy lvl

od siebie dodam, że polecam do v2 loch pająków zrobić dobrego buffka z 40% i ribka+9 SR+40 i jedziesz spota bez największego problemu ;).Pozdrawiam

//Nieregulaminowa sygnaturka.

Opublikowano

Słabiutki poradnik ale u Bodego podstawa to AURA-BEREK-WIR-3STRONNE/SZARZA

" z braku pieniędzy popełnia się błędy." ~ AK-47

Opublikowano

jak wbijesz max str na początku to będziesz latał na orki z 2k życia i pół spota nie weźmiesz chyba że wybonujesz eq , nikt nie wbija 60 lvl na BO ....

większość 50 na BO i max 55 na Ezotach , za to 80 na luzie w V2

zbroja na początek to najlepsza śmiertelka/smocza broń FMS , RIB na konia , hełm na 41 biżu z niebiańskich albo ametystu

i ci styknie do 75-80

a tak w ogóle to najlepiej zrobić bufa skile na G/P zwłaszcza Błogo/ Odbicie bo to się bardziej bodemu przyda i na luzie całego spota ogarnia

NJxbd4x.png

Opublikowano

Ehem... Jeśli ten poradnik napisałeś z własnego doświadczenia to pozdrawiam ;)

Mhm, coś ode mnie:

Na początek statystyki, max hp, następnie siła, potem zręczność i reszta w inteligencje.

Skille, Aura - Wirek - 3 stronne - szarża - Berek

Dlaczego tak? Na większości serwerów są poty na szybkość ataku a berserk działa tak, że otrzymujesz większe obrażenia. Jeśli jest koń, to Berka robimy drugiego.

Eq, wystarczy FMS/RIB ( zależy od konia ) z śr 44+ oraz KD potwora, zbroja 26-34 +9 spokojnie wystarczy do 61, potem Boga oraz np. Sokoła +9. Nieraz na serwerze są kości z skóry smoka i jakieś tam jeszcze co bardzo ułatwia grę. Eq bonujemy pod HP, oraz krytyka. Dobrze mieć też Buffa z 2-3 skillami G/P ( Błogo + Pomoc + Odbicie ).

Zapewne o czymś zapomniałem ale ja tak robię i dość szybko expie, jak i w PvP wymiatam ;)

PS. Body ma mało deffa i dlatego na początku witalność a żeby szybciej zabić moba lecimy potem w siłę ;) Bo inaczej dość często będziesz padać < 3

e6rltz.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

body nigdy nie bedzie dobry w pvp na privach. Kazdy kto robi abs to odrazu jedzie miecze i 2reka .. Pozdrawiam

sygnlamborginipro.png

Filmy z Metin2.PL Solar s26

Opublikowano

body nigdy nie bedzie dobry w pvp na privach. Kazdy kto robi abs to odrazu jedzie miecze i 2reka .. Pozdrawiam

Ech.. nie wiem czy wiesz ale body jest druga/trzecia postacia do PvP -.-

1.BM

2.Body/Dagger

3.Body/Dagger

sygnabymiyoshi_zpsfbe77387.jpeg

by @Miyoshi

<3
Opublikowano

Według mnie ogólnie nie ma większych błędów, oczywiście na prywatne serwery jedziemy skille tak: Aura Miecza > Wir Miecza > Berserk > Szarża > Trzystronne Cięcie.

Zostawiam plusa, minusa czy co tam chcesz ^^

Opublikowano

Podziwiam was robicie takie pospolite tutoriale dla plusów lecz są bezużyteczne każdy głupi wie jak grac to oczywistologia a po każdym tucie jest spam . Taki jak ''oo fajny tutek troche bledów''

Nie dam ci plusa bo są setki takich tutoriali a ty nawet się nie rozpisałeś ..

Nick Postaci W Grze : Pistan18

cebulasugna.jpg

Sygnatura By Me :p

Opublikowano

nie gadajcie jaka postać która na pvp jest bo jak masz dobre eq albo porządne abs to każdy może być mocny a to że każdy mówi że bm to mocna postać do pvp to także nie do końca prawda

Obecny brak sygny :(