Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CM Punk Zawieszony

Gość Ray

Rekomendowane odpowiedzi

Gość _Shadowlord
Opublikowano

Jak wiadomo, po wczorajszym RAWIE CM punk został zawieszony, znalazłem w internecie co powiedział. CM Punk już na pewno pożegnał się z WWE.

R-Truth udał się za kulisy, tymczasem CM Punk wziął mikrofon i usiadł na rampie pod Titantronem. Punk rzekł, że podczas gdy Cena leży w ringu obolały, powinien wysłuchać, co Punk ma do powiedzenia. Zanim opuści WWE z pasem mistrzowskim za 3 tygodnie, chce wytknąć parę spraw. Punk przyznał, że tak naprawdę lubi Johna bardziej, niż większość innych osób z szatni. Nienawidzi tej idei, iż Cena jest najlepszy, ponieważ wcale tak nie jest. To CM Punk jest najlepszy na świecie. Jedyne, w czym Cena jest od niego lepszy, to całowanie Vinca McMahona w tyłek. Jest w tym nawet lepszy od Hulka Hogana. Dwayne też jest w tym niezły.

Punk uśmiechnął się do kamery, i machając do niej poinformował, iż właśnie złamał czwartą ścianę. Punk podkreślił, że jest najlepszym WRESTLEREM na świecie i to od pierwszego dnia, kiedy się tu zjawił, tylko że był oczerniany, bo Paul Heyman rzekł, iż Punk ma w sobie to coś. Brock Lesnar też był człowiekiem Paula Heymana i on też odszedł, tak jak Punk odchodzi, tyle że on zabiera ze sobą pas WWE. Dzień po dniu przez 6 lat pokazywał, że jest najlepszy w ringu, przy mikrofonie i przy stanowisku komentatorskim, ale i tak nie ma go na kubkach kolekcjonerskich, nie występuje w programach, ani tandetnych show USA. Nie ma go na plakacie WrestleManii, nie ma go na intro RAW na początku show. Oliwy do ognia dodaje fakt, że Dwayne jest w Main Evencie przyszłorocznej WrestleManii, a on nie. Ci, którzy w tej chwili mu kibicują, też są odpowiedzialni za jego odejście - to oni zbierają i piją wspomniane kubki kolekcjonerskie oraz próbują zdobyć jego autograf lub zdjęcie, by sprzedać to na eBay'u.

17 Lipca Punk opuści WWE z pasem mistrzowskim i kto wie, może będzie go bronić w Japonii, a może w Ring of Honor. Skoro mowa o ROH, Punk pozdrowił Colta Cabanę. Punk przypomniał, że to z powodu fanów opuszcza WWE. To oni marnują kasę na tę federację i nawet po jego odejściu Vince McMahon nadal będzie trzepał kasę. Vince jest milionerem, choć powinien być miliarderem. A dlaczego nie jest miliarderem ? Ponieważ jest otoczony przez tzw. "yes men'ów" , jak John Laurinitis (producent WWE). Może z WWE byłoby lepiej po śmierci Vince'a, gdyby nie to, że zastąpi go idiotyczna córka i zięć matoł.

Punk chciał przejść do samego Vincusia, ale w tym momencie CM Punkowi wyłączono mikrofon i RAW zeszło z anteny.

Opublikowano

@Up

Znawca się znalazł. Wg ciebie to kontuzje też są ustawiane??(Patrz Adam Copeland)

@Topic

już nie oglądam tego, bo co tam teraz robią to jest komedia ale dzięki za info.

Opublikowano

@2up

Jakbyś miał w scenariuszu, że musisz latać po ringu jak szmata to też nabawiłbyś się kontuzji.

qsHVsoT.png

Opublikowano

Tak kurwa teatr itp ??? a ponad 70 śmierci zawodowców to na niby ?? konztucje zawodowców co teraz na wózkach inwalickich jeżdżą to też na niby ??

znawcy ... pfff

nieregulaminowa sygna

Opublikowano
Sztuczny, udawany, bezsensowny, głupi. Właśnie takie cechy przypisuje wrestling'owi przeciętny Polak. Wynika to jednak prawdopodobnie z niedoinformowania, dlatego spróbuję przed wami wyjawić prawdę o tym sporcie.

Właśnie, sporcie. Nazwanie wrestling'u sportem już budzi kontrowersje. Wygodniejszym będzie nazwanie go sportem z elementami teatru. Każdy sport ma w sobie coś z teatru (choćby dramatyzm), a w szczególności wrestling. Są aktorzy - zawodnicy, scena - ring, scenarzysta - scenarzysta? Tak, jest taka osoba, która pisze historie zawodników, ustala walki, decyduje kto jest dobry, a kto zły i jaka będzie jego najbliższa przyszłość w ringu. Nazywa się tą osobę booker'em. To właśnie dlatego przeciętny Polak nazywa wrestling sztucznym. Walki są z góry ustalone, tak jak ich przebieg i zwycięzca. Ale nazywanie wrestling'u sztucznym, to tak jakby po przedstawieniu teatralnym podejść do aktora i powiedzieć, że on grał i udawał! Paradoks! Dobry wrestler musi być dobrym sportowcem, ale także aktorem. Musi mieć charyzmę, dlatego, że w wrestling'u chodzi głównie o show, walka ma się podobać i być efektowna. W tym miejscu ujawnia się kolejny element upodabniający wrestling do teatru, a mianowicie feudy. Feudy są to sprzeczki, zatargi między zawodnikami, które ciągną się przez kilka gal, a kończą przeważnie ostatecznym pojedynkiem. Wpisują się w storyline, czyli odpowiednik fabuły. Jest to jeden z głównych elementów show, ponieważ gdy fan na jakiejś gali zobaczy dany feud, chce wiedzieć jak on się skończy i przychodzi\ogląda kolejne walki. To takie same zjawisko, jak podczas oglądania interesującego filmu lub czytania dobrej książki. Interesują nas losy bohaterów.

Gdy już o bohaterach mowa, warto wspomnieć o samych wrestler'ach. To właśnie oni tworzą całe widowisko. Dzielą się na dobrych (babyface, face - są ulubieńcami widowni) i złych (heel). Każdy zawodnik kreuje samego siebie, swój styl bycia i walki na ringu, często też odgórnie narzuca mu się dane zachowanie, wzór zachowania i wtedy mówi się o gimmicku. Styl walki zależy głównie od warunków fizycznych. Więksi wrestlerzy nastawiają się głównie na mocne ciosy, mniejsi bardziej na akrobatykę. Efekt zależy tylko od treningu. No tak, ale po co im trening, jak oni i tak udają?! Tu pojawia się kolejna zła cecha nadawana przez niedoinformowanych. Mówi się, że wrestling jest "udawany", czyli że NIEKTÓRE ciosy i chwyty są markowane. Podkreślam, niektóre, bo tak naprawdę oglądając walki i wiedząc, że nie wszystko tam jest prawdziwe, wydaję nam się, że przyjmowanie takich akcji jest łatwe i przyjemne, a w rzeczywistości to spora dawka bólu, z którą nie wszyscy wrestlerzy sobie radzą... Wielu z nich po niebezpiecznych akcjach kończy walki z poważnymi kontuzjami.

Wrestling czasem wygląda na bardzo brutalny, w szczególności gdy pojawia się krew. W większości wypadków nie pochodzi ona od zadanego ciosu, tylko zawodnik nacina sobie lekko skórę, skrzętnie schowanym narzędziem w chwili, gdy uwaga publiki jest skierowana gdzieś indziej (nie mam na myśli tutaj federacji ultra violent, czyli naprawdę brutalnych jak np. CZW ). Uderzenia przedmiotami są w głównej mierze markowane, mają przydać widowiskowości show, ale zdarzają się wypadki przy pracy.

Wracając do zawodników, niektórzy z nich posiadają atrybut w postaci np. gitary lub pinesek, którym pomagają sobie w trakcie walki lub używa podczas akcji kończących (jest to niedozwolone i to głównie heel'e korzystają z takich atrybutów), co jeszcze zwiększa zainteresowanie publiczności walką i podnosi efekt show. Jednak są tacy, którzy zamiast używać owych atrybutów, posługują się swoimi wysokimi umiejętnościami akrobatycznymi . Jest kilka naprawdę bardzo efektownych akcji, które potrafią wykonać nieliczni wrestlerzy.

Wrestling jest najpopularniejszy w USA, a także w Anglii i Japonii. W Polsce z biegiem czasu mamy coraz więcej wrestlingu w mediach i w samej społeczności - 2 federacje, Do or Die Wrestling i Total Blast Wrestling. Ta druga ma za sobą udany debiut i można powiedzieć, że Polska zrobiła dawno oczekiwany przez wszystkich fanów, krok milowy w stronę popularyzacji tego sportu w naszej ojczyźnie. Długo czekaliśmy na ten moment i teraz gdy znaleźli się odważni do rozpoczęcia działań, my musimy ich wspierać, a będzie tylko lepiej!

Na koniec pamiętajcie, że tam chodzi głównie o show, lecz nie brakuje prawdziwego bólu i emocji, każda kolejna gala to nowe doświadczenie.

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

sorry , jestem nowy i już mi się nie podoba , nie chce mi sie czytać . tak jak Stone ... udawne są śmierci kontuzje ?? powiec mi kto czy w mma / boks ktoś umarł w czasie walki ?? konztuzje?? itp

no proszę .

Opublikowano

Z takimi, jak KozakMaslak i Xenoxik nie ma sensu dyskutować, bo oni nic o tym nie wiedzą, a komentują. O Punku pisałem już wczoraj w statusie, wszyscy pisali, że dobrze mu tak itp. Ja jednak uważam, że WWE marnuje go, bo naprawdę dobrze radzi sobie przy mikrofonie i nieźle w ringu, oni po prostu nie umieją tego wykorzystać. Dalej nie jestem pewien, czy to shoot, czy było to w scenariuszu, ale gdyby był to shoot, to pewnie prędzej wyłączyliby mu mikrofon.

Tak przy okazji: może ma ktoś konto na WF, jakby co, to mam tam nick taki jak na MPC, Nicholas.

@ McArthur:D: wrestling jest bardziej niebezpieczny i bardziej kontuzjogenny niż MMA i boks, naprawdę. Nie wszyscy umarli z powodu kontuzji, np. Owen Hart - wchodził na ring górą areny, zlatywał na linie. Niestety, lina się popsuła, on spadł, uderzył w narożnik i umarł. Yokozuna umarł podczas snu z powodu takiego, że jego serce nie wytrzymało. Mr. Perfecta znaleziono martwego w swoim pokoju. Umarł dlatego, że brał zbyt wiele sterydów z tego co pamiętam.

Nie widzę sensu pisania o takich rzeczach na MPC, bo to nie jest o tym forum. Radzę Wam zrobić tak jak ja: zarejestrować się na Atti albo WF (ja tam jestem) i na tych forach o takich rzeczach dyskutować.

24g95xl.png

by

Baksiu

Opublikowano

Widziałeś kiedyś żeby w boksie albo MMa skakali na siebie z lin ringowych?xDalbo podnosili sie do góry i rzucali na ring??BO ja nie.Tym wlasnie sie rozni wrestling od SZTUK WALKI!;]

Opublikowano

x070x teraz mnie dobiłeś ...

niech mi ktoś napisze jedną śmierć w MMA / boks . dobrze nie skaczą ta lin itp ... ale bez przesady nazywać to teatrem ... jakby był teatrem wszyscy by żyli ... ponad 70 wrestlerów .. i nie jeździli by na wózkach inwalickich ...

a co do cm punk'a , szkoda go , to na prawdę dobry wrestler ... szkoda ;/

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Wrestling jest reżyserowany czyli odpowiednie osoby kilka tygodni przed wyznaczonym pojedynkiem piszą scenariusz na walkę. Kto ma wygrać, co ma powiedzieć, jakich chwytów ma użyć. Owszem zdarzają się prawdziwe kontuzje i to dosyć często, ale są też udawane.

Co do Batisty, który jezdził na wózku inwalidzkim była to tylko historia stworzona na potrzeby Feudu z Johnem Ceną. Tak naprawdę po AA nic mu się nie stało.

Batista ma się dobrze i teraz trenuję w MMA.

http://www.youtube.com/watch?v=LZv9K-y7LrI

tu masz film, jezeli tego nie widziałeś.

Opublikowano

@x70x

Słyszałem o tym, że w MMA właśnie miał walczyć. Było widać, żę nic mu na tym wózku nie jest jak się rzucał.

@Top

Co do Punka to się zobaczy za jakiś czas.

Opublikowano

Batista miał być w MMA, ale organizację, do której chciał dołączyć kupiło UFC.

Co do Punka: nie miał rozpisanego tego, co miał powiedzieć. Improwizował. Shootem (czymś, co nie powinno się pojawić) była tylko wzmianka o Johnie Laurinaitisie i Triple H'u.

24g95xl.png

by

Baksiu

Opublikowano
Co do Punka: nie miał rozpisanego tego, co miał powiedzieć. Improwizował. Shootem (czymś, co nie powinno się pojawić) była tylko wzmianka o Johnie Laurinaitisie i Triple H'u.

Jedno zaprzecza drugiemu :P

Opublikowano

http://pl.wikipedia.org/wiki/Wrestling

macie kurwa i przeczytajcie to sie dowiecie co to ten jebany wrestling z wiarygodnego zrodla

a i wrestling nie jest udawany tylko rezyserowany

Opublikowano

@plaszkapl

Tu się sprawdzi przysłowie

"Mów do dupy to cię osra"

@Top

Jeśli Punk rzeczywiście chce odejść z WWE to szkoda. Karierę miał dobrą. Ciekawe feudy miał.

Opublikowano

x070x - po części był to shoot, po części work :) Mówili mu tylko, żeby powiedział jakiś speech na odejście (chociaż i tak pewnie nie odejdzie, nie wierzę w to wszystko), na opaskach tylko miał napisane o czym powinien między innymi wspomnieć.

24g95xl.png

by

Baksiu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...