Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bank PKO, pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, chciałem sobie zakupić przedmiot (przez Allegro). Zwykle wysyłałem pieniądze przez pocztę, ale dzisiaj okazyjnie (bo było bliżej) zaszedłem przelać pieniądze z PKO Banku (nie mam w nim konta) do MBanku. I teraz tak, w nr rachunku odbiorcy, podał mi sprzedający (końcówka) xxx... 7200 1598 , podałem ten numer dla pana przy okienku, w domu na wydruku potwierdzającym pisze mi w końcówce nr rachunku tak: xxx.... 2700 0159 . I teraz pytanie. Czy to błąd pracownika, czy numer się zmienia przy wysyłce? Kolega mi mówi, że wiele razy tak miał i pieniądze dochodziły, ale dla pewności chciałbym się upewnić. Proszę o odpowiedź, z góry dziękuję.

@down

nie oczekiwałem takiej odpowiedzi, ale jeżeli kupujesz coś wirtualnego? CD KEY itd?

Edytowane przez ipaikillah

I hope life teach you good... I hope...

Opublikowano

Podejrzewam, ze ten numer to nr. konta banku z ktorego oni robia ci przelew na konto tego sprzedawcy wiec spokojna glowa.

Co do CD-KEYów to automatycznie są wysylane jesli robot / człowiek stwierdzi ,ze dostal pieniadze od Ciebie. Zawsze na maila z twojego konta allegro jest wysylany CDKEY. Takze lepiej miej aktualne konto email , ktore jest na koncie z allegro.

Inaczej nie masz prawa ubiegać się o ponowne wyslanie KEY'a bo to nie ich wina , ze nie zmieniles e-maila na aktualny i uzywany.

jqeuR.png

Opublikowano

Podejrzewam, ze ten numer to nr. konta banku z ktorego oni robia ci przelew na konto tego sprzedawcy wiec spokojna glowa.

Uff, uspokoiłeś mnie, lecz czuję jeszcze lekki smak strachu :P. Poczekam do jutra i dam odpowiedź czy sprzedawca dostał gotówkę :)

I hope life teach you good... I hope...