Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanie :D

Czy da się otworzyć stronę bez przeglądarki?

Nie ma używać WebBrowser'a.

Można powiedzieć że ma ją tylko odwiedzić :)

Z góry dzięki

Polecą +

Opublikowano

Da się na pewno. Nie znam VB, ale w winapi masz URLDownloadToFile().

Jeżeli szukasz pomocy, piszesz poprawnie po polsku, a rozwiązaniem twojego problemu nie jest pierwszy link w google - prawdopodobnie pomogę.

Jeżeli chcesz gotowca, to najpierw podaj cenę. Cenę w pln, bo za plusy pracują lamusy :)

Opublikowano

t3ix: nie sądzisz, że winsock tutaj to przerost formy nad treścią?

>>Można powiedzieć że ma ją tylko odwiedzić

Wystarczy jedno wywołanie funkcji którą podałem, a o ile mi wiadomo, w VB możesz bez zbędnych kombinacji używać winapi.

Jeżeli szukasz pomocy, piszesz poprawnie po polsku, a rozwiązaniem twojego problemu nie jest pierwszy link w google - prawdopodobnie pomogę.

Jeżeli chcesz gotowca, to najpierw podaj cenę. Cenę w pln, bo za plusy pracują lamusy :)

Opublikowano

czekaj czekaj, nie bardzo rozumiem co chcesz zrobić. Chcesz otworzyć stronę w przeglądarce systemowej, w WebBrowserze, zapisać stronę na dysk?

jak to pierwsze, to:

To jest ukryta treść, proszę

Obawiam się, że nie potrzebuję promocji, makinku :)

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

wiem, po części jest to odkop, ale mam identyczny problem, a nowych tematów nie zakładam, bo już jest, ale posty zawarte tutaj nie są wystarczające.

Do rzeczy = chodzi mi o właśnie odwiedzenie strony bez webbrowsera, i wyciągnięciu z niej pewnych wartości, czasem wpisanie w nią wartości z np textboxa.

nie prosze o gotowca, lecz o kierunek [albo wytłumaczenie problemu] gdzie mam szukać.

no chyba, że ktoś napisze, to będę wdzięczny

________

wiem jak zrobić to wszystko z webbrowserem, ale nie wiem jak bez

________

a może rozszerzyć okno programu, zrobić gdzieś webbrowsera i ustawić go jako visible = false ? :D

narazie tylko takie przemyślenia.. :]

Edytowane przez mamama00

1284282093-U138092.png

Yo !

Opublikowano

dzięki, ale jak tak przeglądam info to tej funkcji, to jednak polecenie to jest troche zbyt skomplikowane.

chyba pozostane przy visible = false :D

1284282093-U138092.png

Yo !

• Dodaj nową pozycję...