Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Wybór postaci

KochamBlondynki

Mental czy Body ?  

20 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który b?dzie lepszy do Zarobku i pvp ?

• Mental
      10
    • Body
      10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PISZE 2 RAZ TO SAMO CZEMU ? CZYTAJ ! + ANKIETA

A więc tak po sprzedaniu mojej surki wp 75 lvl i kilku tygodniowej przerwy zachciało mi się grać wojem :). Szukałem po Allegro różne oferty. I mam teraz takie pytanie trafiłem na Mentala 75-80lvl z Buffem 60 lvl za 270zł.

Skile na wojowniku Silne g1-g4 Duchowe g2-g6 walniecie g1-g4 tąpek m7-m10 uderzenia miecza - reszta pkt

Co do eq i tu mnie zaskoczyło chodź z tego się ciesze.

Zatruty miecz +7 all kd +4 19% średnie

Maska strachu +8 i +7

Stalka +5 all kd +4

Branza 1500pz

Upiorna maska +6 20% dt

Ribek +9 40% srednie bez kd ;<

Kozaki +6 2000pz

Lwia tarcza +9 5x bon w tym 20% dt i 5 ludzi

Parta +8 all kd +4 do pvp

Ebo +9 20% dt

Naszyjnik 1500pz

Butki 10% kryta

Miecz egzo +8

i sporo śmieci

Postać ma 60% na umarlaki co świadczy że ładnie by się samemu chodziło na Dt. Do tego Posiada 840 defa + do tego + buffy po 32%

Mam też oferte Bodego !

A dokładnie lvl 75+

Ma eq ;

Zatruty Miecz+7/8 sr30+ 2kd+4 exp

Bojowy Miecz+7/8 kd woja sury+4 i wolny

Zbroja Boga smoków+9 3kd+3

Żelazny hełm+9

Sokoła tarcza+9

Ebonitowe kolczyki+9

perłowe kolczyki+1/4 bonus:10 ludzie

Ametystowa bransoleta 1,500 hp

Jadeitowe buty 1,500 hp

Kryształowy naszyjnik 1,500 hp

Perłowe kolczyki 10% szybkość ruchu

Jadeitowy naszyjnik 10% przeszywka

Skille : Aura Miecza:G1-G7

Wir Miecza:G1-G7

3Stronne Cięcie:G1-G7

Berserk:M6-M10

Szarża:Reszta pkt

Nie wiem co wybrac już ;/ z racji że bodym nie dam rady Dt zrobić ;/ i wtedy mam mniej zarobku ;/ Co o tym sądzicie ? Bodego mam od ręki za 250zł

Opublikowano

Oj racja dylemat jest :mellow: ,ale ja bym wybrał Mentala, nieco trudniej będzie Ci się expiło niż bodziakiem,ale do rozrób idealny+ jak napisałeś lepszy zarobek ;>

1390831561-U140955.jpg

Opublikowano

Oj racja dylemat jest :mellow: ,ale ja bym wybrał Mentala, nieco trudniej będzie Ci się expiło niż bodziakiem,ale do rozrób idealny+ jak napisałeś lepszy zarobek ;>

Lepszy zarobek z racji że jest 60% dt ;/ a spokojnie ripka bym ubił nawet na poli ;/ a bobym nie wiem jak by to bylo no i kombinować te eq na Dt ;/

Z drugiej strony body kosiara na pvp ;/ Mental nie wiem jak to będzie ale parta jest +8 all kd +4

Opublikowano

Hmm...Ja wzialbym bodego gdyz zarobic na eq na dt to nie az taki duzy problem a postac jest bardziej efektowna i sie nie nudzi ;>.Chociaz ten mental tez ma fajne eq szczegolnie ten rib sr 40 . Ale i tak preferuje bodego - zatruty 30+ sr bardzo dobrze sie sprawdza :) .

s5 - 65 / 70 / 82 lv OFF

ferwgre.png

Balmora !

Opublikowano

Ja sie troszke znam;D Mam 70+ na DT na 70lv woj mental ale w DT dobrze by było chodzić na Metki smerci/morderstwa;D

Opublikowano

Ja sie troszke znam;D Mam 70+ na DT na 70lv woj mental ale w DT dobrze by było chodzić na Metki smerci/morderstwa;D

To też :) Miałem WP i się pieknie zarabiało w DT ale czas na zmiane na Mentala/Bodego wiec mam dylemat

Opublikowano

Taakkkk mental bo lepsze eq? A zobaczcie na to z 2 strony... Bodziak w atla koxi... mental slabizna ; <

Ja bym sie gruuubo zastanowil bo teraz sam nie wiem jak Ci doradzic.... eq mentala jest 2/3x lepsze od eq bodziaka;/

Drogi ten bodziak... z takim eq ;/

Zawsze wole bodziaka wiec teraz nie bedzie inaczej

BODZIAK xD

@wdit

Tylko ten zatruty u bodziaka... mmm 30+sr ahhh kosa

Opublikowano

HMm... Myslę ze body lepszy.. Zobaczysz ze mentalem pograsz 2-3 tygodnie i Ci sie znudzi ;>. Moim zdaniem lepszy body. Chodź mógłbyś potargować się z nim.

@A co do PvP To nie pierniczcie ze mental taki słaby w PvP.. Bo jak masz trytka +9 22 ludzie + eq full ludzie i abs to z duchowego mozna ładnie zakurwić ;D. No ale i tak lepszy body xD.

ZBIERAM - !!!! :)

Opublikowano

Body a dlaczego? Racja ze w dt slabo idzie ale jesli bys troche posiedzial tym bodziakiem na metkach morderstwa to w tydzien mialbys troche kasy wiec eq bys se kupil/zrobil i to pro eq ... Body moze nawet sam ogar spot 7pietro wystarczy umiec eq zrobic albo np bodziakiem i poszukac jakiegos buffka i isc na metki jeon-un podropic se RZ ( rekawice zlodzieja ) i dopiero na metki mordy...

A mentalem ? Mental : Ma swoje + i -

+ :

-Jest dobry na dt ale na ripka jedynie w poli ( chyba ze sciana )

-Jest dobry na poczatku w expie do 80lvl

-Na pvp tez niezly z parta moze pokonac bodziaka ale jedynie z dobrym eq

--Szybko sie nudzi ale na poczatku moze byc wiec to normal

-Wiecej nie chce mi sie pisac :P

- :

-Na poczatku jest dobry w expie ale pozniej ? LIPA! jak red las przeszywki i pada i grota :P

-Slaby na metkach do dropu sie nie nadaje na metkach

-Gdy masz silne na P to w niektorych miejscach moze ci to tylko przeszkadzac a ty o tym nie wiesz ( wierz mi znam sie ... )

-Szybko sie nudzi ale na poczatku moze byc wiec to normal

Body :

+ :

-Jest dobry do dropu

-Jest dobry na metki

-Jest dobry na bossy ( bez poli )

-Jest niezly w PVP

-Skile niezle bija

-Aura tylko wzmacnia przeszywke wiec BM'a moze na spoko rozwalic oile dobre eq :P

- :

-Malo defa wiec na dt ciezko ogarnac spota ale da sie i ogolniie tez

-Gdy bije metki czasem musi uciec bo nie wytrzyma nacisku a mental ma sporo defa wiec ale da sie z dobrym eq

-Wiecej mi sie nie chce pisac zalet i minusow bo ktora juz godzina:P

-Prosze mi nie pisac ze body ma wiecej + bo wszystkich nie wymienilem + i - Bodego i Mentala bo mi sie nie chce ktora juz godzina ;/

Osobiscie popieram Bodego!

PS: sry za takie pismo ale juz zmeczony jestem (za duzo dzis przed kompem siedzialem :P)

Opublikowano

to moze ja cos doradze, mowicie ze mental słaby w grocie wpiszcie sobie na youtube s 14 mental vs grota ogarnia spota w v2 groty na 85+ lvlu.

Wez mentala kazdy prawie gra bodym.

ZBIERAM +

Opublikowano

Jeden napisał, że lepiej wziąć mentala i dopisał powody to się już reszta rzuciła i to samo zaczęła wypisywać...

Osobiście z doświadczenia wiem iż Wojownik Body to jedna z najlepszych klas uniwersalnych. Ekwipunek na tej postaci jest bardzo dobry i jeżeli nie DT to co? A właśnie to, czyli Metiny w Lesie i Red Lesie lub na Ognistej Ziemi...

Jak kupisz podwójny drop to kamyki i inne piękne itemy będą leciały jak głupie. Body rules!

Opublikowano

BM ? nigdy w życiu.. każdy potafi odpalić ducha i ochronke.. i latać...

Chyba jednak wybiorę mentala.. Do tego dostaje buffa.. a w bodym nie dostane zadnego buffa. A co do mentala to zmienie mu trutke na +6/7 z 30%+ srednie i styknie ;)

Opublikowano

BM ? nigdy w życiu.. każdy potafi odpalić ducha i ochronke.. i latać...

Chyba jednak wybiorę mentala.. Do tego dostaje buffa.. a w bodym nie dostane zadnego buffa. A co do mentala to zmienie mu trutke na +6/7 z 30%+ srednie i styknie ;)

Dobry wybór :) Pozdrawiam ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...