Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Siemka :)

Zaczynam zabawę z C++ robię to w Dev C++ 4.9.9.2

I korzystam z książki do pobrania : Jerzy Grębosz Symfonia C++

I na początek miało się zrobić program wyświetlający Napis na ekranie "Witamy na Pokładzie!" Ale ja zrobiłem wszystko ok i nic..

Możecie sprawdzić mój kod?

To jest ukryta treść, proszę

Z góry dzięki :)

Edytowane przez KubereK

............

Opublikowano (edytowane)

jest przestarzała.

polecam mega toutrial Xiona - jest świetny dla początkujących i co ważne - jest aktualny

nie wspominając o tym że jest darmowy

Edytowane przez Kidjamkas

Wygrywaj bez pychy, przegrywaj bez urazy

Opublikowano (edytowane)

@Osama Ja Ciebie nie rozumiem, o co ci chodzi? Tak, Symfonia C++ jest do dupy bo nie należy już do Standardu?

Jeśli mówisz już, że jest do dupy to podaj Autorowi tematu wersję "Symfonia C++ Standard" która jest w najnowszym Standardzie C++ :).

Edytowane przez saviola136
Opublikowano

@Osama Ja Ciebie nie rozumiem, o co ci chodzi? Tak, Symfonia C++ jest do dupy bo nie należy już do Standardu?

Jeśli mówisz już, że jest do dupy to podaj Autorowi tematu wersję "Symfonia C++ Standard" która jest w najnowszym Standardzie C++ :).

Osama ma racje. Nie ma sensu kupować książek kogoś kto nie trzyma się/ trzymał się standardu bo takie książki uczą złych nawyków.

Zresztą po co książki kupować skoro wszystko masz na necie?

To jest ukryta treść, proszę

mateq

Wideo kurs programowania w c++

TU

Opublikowano

Osama ma racje. Nie ma sensu kupować książek kogoś kto nie trzyma się/ trzymał się standardu bo takie książki uczą złych nawyków.

Przecież pierwsza Symfonia napisana/wydana została jeszcze przed określeniem Standardu dla tego języka. Skąd Grębosz miał go niby znać jeśli jeszcze nie istniał. Dlatego autorowi tematu poleciłem Symfonię Standard. Sam Grębosz Książki przestrzega przed kupowaniem starej Symfonii.

Cytat ze strony Grębosza:

Ksiazka ta jest nastepczynia bardzo kiedys popularnej ksiazki "Symfonia C++". Ta poprzednia ksiazka opisywala jezyk C++ wedlug jego owczesnej definicji zwanej skrotowo ARM.

Natomiast obecna wersja "Symfonii" ma w tytule slowo "standard", co oznacza, ze opisuje jezyk C++ wedlug obowiazujacego obecnie miedzynarodowego standardu ISO. (Stad na okladce obok widac symbol ISO C++)

i drugi

Najtaniej chyba mozna kupic moje ksiazki na aukcji Allegro.

Uwaga jednak - jesli kupujesz Syfmonie, to zwroc uwage, zeby to byla "Symfonia C++ STANDARD" - a nie ta stara.

Opublikowano (edytowane)

@Up

Jak ja przeglądam 10/15 letnie programy w c++ to jakiś jest int main() i jest również return 1 więc jakoś można było poprawnie pisać programy... Zresztą niektóre wydania tej książki były wydawane podczas gdy istniał standard iso.

Edytowane przez NetBeans

mateq

Wideo kurs programowania w c++

TU

Opublikowano

Ja mam symfonię z '96 roku i powiem, że wystarczy do nauki podstaw. Jak czegoś brakuje, to GOOGLUJESZ, a nie zadajesz głupie pytania na forum. Jeżeli chcesz najświeższe dane, to pobierasz sobie dokumentację.

Jeżeli szukasz pomocy, piszesz poprawnie po polsku, a rozwiązaniem twojego problemu nie jest pierwszy link w google - prawdopodobnie pomogę.

Jeżeli chcesz gotowca, to najpierw podaj cenę. Cenę w pln, bo za plusy pracują lamusy :)

Opublikowano (edytowane)

Ja też gdzieś mam symfonię ze swoich początków i również uważam że jest godna do polecenia na start.

Edit: Osama dlaczego zwracasz EXIT_FAILURE ?

Edytowane przez jatokor

linki zewn.

Opublikowano

@up osama zwraca EXIT_FAILURE jedynie pod Windows :)

Cytat

Orientacja seksualna polega na tym, że jeden mężczyzna lubi blondynki, drugi szatynki, że jedna pani woli umięśnionych mężczyzn a inna chudych intelektualistów. Homoseksualizm nie jest orientacją jest chorobą za którą homoseksualiści nie ponoszą odpowiedzialności. Pewna grupa ludzi rodzi się upośledzona fizycznie, na przykład bez ręki ale czy to znaczy, że wszystkim zdrowym powinniśmy też obcinać ręce? Nie, powinniśmy zapewnić im protezy. Obowiązkiem państwa jest zapewnienie homoseksualistom, jak wszystkim upośledzonym fizycznie czy psychicznie profesjonalnej opieki medycznej.

Opublikowano

dokładnie :P

Nie chce nic mówić ale spam w huj sie robi

@topic

zaglądnij na helion.pl i poszukaj dobrej książki, potem ściągasz e-booka i jak ci się podoba kupujesz ;)

Cytat

Orientacja seksualna polega na tym, że jeden mężczyzna lubi blondynki, drugi szatynki, że jedna pani woli umięśnionych mężczyzn a inna chudych intelektualistów. Homoseksualizm nie jest orientacją jest chorobą za którą homoseksualiści nie ponoszą odpowiedzialności. Pewna grupa ludzi rodzi się upośledzona fizycznie, na przykład bez ręki ale czy to znaczy, że wszystkim zdrowym powinniśmy też obcinać ręce? Nie, powinniśmy zapewnić im protezy. Obowiązkiem państwa jest zapewnienie homoseksualistom, jak wszystkim upośledzonym fizycznie czy psychicznie profesjonalnej opieki medycznej.

Opublikowano

Jatokor, genialne :D

Konia z rzędem temu, kto przedstawi mi jedną, istotną różnicę, między 3-tomową wersją Symfonii (nie standard!), a aktualnym standardem ISO -> której nie możnaby naprawić w przeciągu 90 sekund na google'ach.

Inna sprawa, że Symfonia nie opisuje wielu nowinek, które Grębosz przedstawia dopiero w "Pasji C++". Ale o tym istnieje stosowna informacja nawet na okładce (m. in. obsługa wyjątków).

Ta sygnatura jest pusta.

• Dodaj nową pozycję...