Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Próbuję zrobić telehack ,za pomocą CE ,ale mam problem ,przy każdym uruchomieniu gry muszę znajdować adresy od nowa. Funkcja "pointer scan" nie znajduje mi żadnych pointerów tych adresów. Natomiast przy skanowaniu w poszukiwaniu adresu ,którego argumentem jest adres mojego bajtu docelowego [metoda z kroku 6 tutorialu] raz znajduje pointery ,raz nie. Nawet jeśli znajdzie to adresy tych pointerów również zmieniają się po ponownym uruchomieniu gry.

Co do tych moich adresów ,po każdym uruchomieniu gry zmienia się w nich adres segmentu ,natomiast offset zawsze pozostaje bez zmian ( czyli jeżeli mam np adres 0098 0123 ,to po ponownym uruchomieniu gry może zmienić się na np. 9932 0123 itd. ).

Moje pytanie ,czy są jeszcze iny metody znajdowania pointerów albo na "związanie" w jakiś inny sposób adresów ,tak ,aby nie wyszukiwać ich od nowa za każdym razem po odpaleniu gry?

Jest trochę późno ,mam nadzieję ,że wszystko przedstawiłem mneij więcej zrozumiale:)

• Dodaj nową pozycję...