Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie! Jak zapewne wiecie,zbliżają się wakacje..a ja nie chce spędzić ich jak zwykle grając w jakąś bezsensowną gre..Chciał bym zacząć uczyć się jakiegoś języka programowania.Takiego najłatwiejszego,bo narazie znam tylko html i to też nie perfekcyjnie (do edytowania gotowych kodów w sam raz xD).Może tak na początek: w czym można napisać bota..hmm,raczej skrypt do gierki via www typu battle knight? php?

Z góry dzięki za odpowiedzi! dobranoc ;D

\m/ \m/

GG: 9261310

Opublikowano

ja tez newbie, ale z tego co mi mówiono ( przejrzałem i rozpisalem sie chyba na 4 albo 5 forach )

bota/cheata mozesz napisac w KAZDYM jezyku programowania - to zalezy od skilla.

ja zaczynam nauke C#. od 3 dni sie ucze. powiem Ci szczerze ze bardzo mnie to wciagnelo. :). przyjemne z pozytecznym.

Polecam książkę o C# - `Microsoft Visual C# 2005 - Krok po kroku ` - do zakupienia w internecie bądź w empiku za 80~88zł. :)

beauty2.png

C# Learning.

Jestem Lajcik.

Opublikowano

C++? to chyba wyższa szkoła jazdy ;p mi chodzi o najprostszy język.w czym napisać bota do gierki via www? tak najłatwiej :)

\m/ \m/

Opublikowano

co ty. C++ to nie jest wyższa szkoła jazdy. w wakacje spokojnie dasz radę go ogarnąć ;) skocz do empiku albo na allegro i kup sobie jakiś poradnik typu C++ krok po kroku ;)

Historia stworzenia Mańka

27.08.2009 Moderator War Rock

08.01.2011 Global Moderator

03.05.2012 Administrator

Now Elita

Opublikowano

A znacie jakiś fajny kurs pisany przystępnym językiem? zacząłem czytać TO ale troche mało przystępnie dla noobka opisane.Z góry dzięki ;d

PS: chodzi mi oczywiście o C++ bo na to się zdecydowałem

@edit

robie zadanka z tego kursu,ale nie moge dojść czemu nie moge skompilować następującego.. polecenia? zadania? skryptu? bóg wie..

#include <iostream.h>

main ()

{

int liczba1,liczba2;

cout<<"Wprowadz 2 liczby a program powie Ci ktora jest wieksza\n";

cin>>liczba1,liczba2;

if (liczba1>liczba2) {

cout<<"liczba"<<liczba1<<"jest wieksza niz liczba"<<liczba2<<endl;

}

if (liczba1<liczba2) {

cout<<"liczba"<<liczba1<<"jest mniejsza niz liczba"<<liczba2<<endl;

}

if (liczba1==liczba2){

cout<<"liczba"<<liczba1<<"jest rowna liczbie"<<liczba2<<endl;

}

return 0;

}

nie wiem gdzie leży problem =/

PS:na dole wywala mi cos takiego:

[linker error] unresolved external '_form1' referenced from (tu sciezka projektu w folderze buildera)

zapewne problem jest banalny ale zacząłem godzine temu ;p

@edit2

powiedzcie mi też co oznaczają takie dodatkowe słowa typu long przy int..nie może byś samo int? to coś zmienia?

\m/ \m/

Opublikowano

Spróbuj utworzyć projekt aplikacji konsolowej (Win32 Console application).

Long i int, to typy zmiennych.

Edit: w C# i VB.NET są klasy, z których można by stosunkowo łatwo zmontować takiego bota. Chodzi konkretnie o WebRequest i WebResponse. Musisz mieć jednak jakieś podstawy do programowania w którymś z tych języków.

Opublikowano

Jak najbardziej moge polecić język c++ (choć osobiście wole C). Dobrą inwestycją również mógłby być jakiś język skryptowy - odważę sie stwierdzić że w tych szybciej osiągasz lepsze (widoczne) efekty ;] Konkretniej python, perl, php, ruby; to są te bardziej znane.

Mają jeszcze jedną zalete: interpretery dostępne są pod większość systemów. Można je wrzucić na stronke www co jest bardzo przydatne gdy np. piszemy sobie bota który ma być 24/7 online.

PS. do c++ pobierz sobie na początek dev-cpp bo jest prosty w obsłudze i w dodatku po polsku lub microshit visual c++ który jest bardziej zaawansowany, oferuje większe możliwości, ale za to jest znacznie trudniejszy w obsłudze.

Jeżeli szukasz pomocy, piszesz poprawnie po polsku, a rozwiązaniem twojego problemu nie jest pierwszy link w google - prawdopodobnie pomogę.

Jeżeli chcesz gotowca, to najpierw podaj cenę. Cenę w pln, bo za plusy pracują lamusy :)

• Dodaj nową pozycję...