Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zauważyłem że jest dostępna darmowo w rotacji postać Ezreal, bardzo chciałem nią zagrać z tego co pamiętam i teraz miałem taką okazję, jednakże pragnę waszej opinii na jego temat, co o nim myślicie? :rolleyes:

PS Za sprawdzony bulid po niego nagradzam +, ale niech będzie przyzwoity!

Opublikowano

manamune, mercury, trinity, bloodthrister, banshee, black cleaver

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

Skoro jest za darmo, to po co mamy pisać Ci co o nim(Nim, nie Jej) myślimy? Ezreal to bardzo fajna postać, częściej budowana pod ad, widywana również ap, ja natomiast zawsze byłem hybrydowy.

AD build, nastawiony jest na dmg, nie crity z powodu iż jego skille nie mogą siąść krytycznie.

Berserki butki standardowo, można pokusić się o merkurki dla obrony przeciwko nukerom, lub ioany by móc jeszcze bardziej spamować skille(mimo to odradzam, cd ma On zwyczajnie nie wielkie).

Na początku składamy Trinity force, kosztowna ale świetna opcja dla Ezreala. Potem The black cleaver lub jak kto woli najpierw The bloodthrister. Na koniec możemy dokupić Bashee's veil dla przeżywalności.

Hybryda, tutaj mamy troszkę szansy do poeksperymentowania.

Butki jak kto woli.

Wybieramy z pośród Nashor's tooth'a, Trinity force'a, Hextech gunblade'a, Guinsoo's rageblade'a lub Lich bane'a. Radzę samemu popróbować.

Opublikowano

AD>AP>hybryda.

Hybryda na Ezrealu ssie, bo ani nie ma dobrego dmg z Q, ani z W, ani z autoataku. Żeby AP mógł coś zrobić musi minąć dobre 30-40 minut(lich bane, czapa, buty, coś do ap jeszcze). AD owni przez całą grę.

Manamune ssie. Ja idę Doran Blade>Shen>Berki/3jki>Brut>TB lub TBC>Banshee. W late Bruta można zamienić na Last Whishpera. No i Sheen w Trinity. E używamy tylko do ucieczki, nie do dmg. W dla buffowania/debuffowania teamu, a Q i autoataku do dmg.

Oczywiście są też inne buildy, ale ja korzystam z tego. Ownage w early -> surrender 20.

Ezreal jest trudny. To postać z 3 skillshotami. Nie załamuj się, jeśli z początku Twoja celność będzie wynosić 20%.

Opublikowano

AD>AP>hybryda.

Hybryda na Ezrealu ssie, bo ani nie ma dobrego dmg z Q, ani z W, ani z autoataku. Żeby AP mógł coś zrobić musi minąć dobre 30-40 minut(lich bane, czapa, buty, coś do ap jeszcze). AD owni przez całą grę.

Manamune ssie. Ja idę Doran Blade>Shen>Berki/3jki>Brut>TB lub TBC>Banshee. W late Bruta można zamienić na Last Whishpera. No i Sheen w Trinity. E używamy tylko do ucieczki, nie do dmg. W dla buffowania/debuffowania teamu, a Q i autoataku do dmg.

Oczywiście są też inne buildy, ale ja korzystam z tego. Ownage w early -> surrender 20.

Ezreal jest trudny. To postać z 3 skillshotami. Nie załamuj się, jeśli z początku Twoja celność będzie wynosić 20%.

Po części przyznaję rację, ale nie do końca.

Last whispera opłaca się składać jeśli Nasze cele mają coś z Def survi, lub musimy też zająć się tankami, w przeciwnym razie TBC lub TB jest lepszą opcją, więc jeśli mamy TBC, to robimy kolejne TB.

E tylko do ucieczki? E świetnie nadaje się do ganków, do ustawiania się by użyć skillshota, czy właśnie zadawania dmg. Escape to tylko jeden z plusów tego skilla.

Prawda ze jest to ciężka postać, a jeśli nie ogarnia się wystarczająco skillshotów to lepiej omijać pozycję midowca.

Opublikowano

Ja osobiście wolę zostawić sobie cd z E na ucieczkę, niż obudzić się mając ekran w odcieniach szarości. 2 flashe przez 2 ściany - nikt mnie nie dogoni, chyba, że złapię stuna przed próba ucieczki.

Opublikowano

manamune to nie taka zła opcja, bo spamujesz cały czas Q i robi Ci się dmg z tego

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

tak, ale daje Ci też regen na early, potem możesz sprzedać co za problem

35205.jpg

33071.png