Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Licencja na pliki serwerowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czy do postawienia serwera na dydyku potrzeba mieć oryginalne pliki serwerowe ? Bo szukałem tutaj na forum i znalazłem coś takiego JAK TU było to rok temu a myślę, że do tej pory nic się nie zmieniło więc kieruje pytanie do was czy to jest karalne i jeśli trzeba kupić to czy polskie serwery takową licencję/pliki posiadają, może to śmieszne ale wole zapytać.

Ps: Proszę moda o zmianę tematu na "[Pytanie] Licencja na pliki serwerowe". Z mojego błędu zamiast podgląd dałem napisz i tak wyszło jak wyszło.

Edytowane przez czesiof50

Kamil Steinbach - Odpala GTA 4 -

ZBIERAM +

Opublikowano

A czemu nie legalne ? pierwsze pliki ( udostępnione ) stworzył rain prawie sam, następnie sf2010 wyszło(zajebane), ale zostały zajebane twórcą YMir ale i tak YMir ma na to z lekka wyjeane..

@down sf2010 to prawda jest zajebane, ale YMir i tak na to sra czy ktoś stawia serwera czy nie, bo szczerze mówiąc ma na to wyjebane, bo jak by chciał to by te wszystkie serwery płaciły już grzywnę ale tak nie jest więc co ci mogą zrobić..<br><br><br>#poprawa ;d <br>

Your superman is here, bitch!

Opublikowano

@UP

Gówno prawda. Pliki game i db zostały żywcem zajebane od YMIR'u ( "pliki raina" z 2006r. ), a pliki 2010 jeden z członków teamu metin2.sg podjebał jei i dał serwerowi New World3, który następnie upublicznił je na elitepvpers.de.

Stawiając serwer, popełniasz następujące przestępstwa:

- Korzystasz z nielegalnych(SKRADZIONYCH) plików serwerowych ( nie posiadasz do nich licencji ), w dodatku czerpiesz z nich korzyść materialną (itemshop),

- Modyfikujesz clienta, który jest własnością GameForge i nie jest na licencji OPEN-SOURCE oraz go upubliczniasz pod własnym mieniem

Niech mi nikt nie wmawia, że stawianie serwera jest legalne, bo nie jest ;).

Pliki są własnością YMIR'u, koreańskiej firmy, która jeszcze nie pozwała żadnego polskiego serwera, a client Metin2PL jest własnością niemieckiej firmy GameForge.

Tyle. :)

Jeśli ktoś chce, mogę Wam dać odpowiednie paragrafy i artykuły z prawa polskiego na ten temat.

spake.png

Sygnaturkę wykonała KisuShite

take a gun and count to three...

windows7_userbar10.gif

45180.gif

Opublikowano (edytowane)

Czyli z tego co wyczytałem z waszych postów to polskie dedyki na 100% nie mają licencji na te pliki, a Ymir jak dotąd nie łapie tych co mają serwery (ja o takim przypadku nie słyszałem). Z tego pierwszego posta co napisałem był link i tam koleś jakiś napisał, że licencja kosztuje 10.000 euro no ale to zapewne fak. Chyba wystarczy mi to co napisaliście wszystko wiąże się z ryzykiem, ale jak gameforge i ymir nie wznoszą skargi na policje i jak dotąd serwery działają (Avalonmt2 podajże już rok) czyli ma ta firma w dupie wszystko. Dziękuje za odpowiedzi po plusach dla każdego. Temat do zamknięcia.

ZBIERAM +

Opublikowano (edytowane)

Ok dzięki za info masz plusa. Ciekawe kto będzie stawiał serwer nie dla zysków i na plikach 2006. Po pierwsze może zbankrutować (chyba, że nie ma na co kasy wydawać), a po drugie ludzie już by chyba nie chcieli zagrać na plikach z 06. bo mało ulepszeń-dodatków jest. (x2) Proszę moda o zamknięcie, żeby już nie było spamu bo się już dowiedziałem tego czego chciałem.

ZBIERAM +

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...