Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słuchawki i karta dźwiękowa do 150zł?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż teraz mam Kossy UR20 i kartę dźwiękową Audigy SB0570.

W Kossach zaczęły mi brzęczeć membrany i uszkodził się uchwyt łączący pałąk ze słuchawką.

W karcie działa tylko jedno wyjście i nic więcej. Dźwięk jest niby lepszy niż na integrze, lepiej słychać bas. Dla mnie to i tak mało, więc słuchawki podpinam za pośrednictwem wieży która jeszcze dodatkowo polepsza bas i niestety pogarsza pozycjonowanie. Poza tym, nie wiem czemu, ale na słychać przebicia z płyty głównej(?), ale na szczęście nie zawsze.

Do konkretów, jaką kartę i słuchawki kupię do 150zł? Słuchawki bez mikrofonu, mam swój. Chcę na nich słuchać muzyki, oglądać filmy, ale też grać. Zależy mi na wygodzie i izolowaniu dźwięków z zewnątrz, będę w nich siedział przez cały czas korzystania z komputera. Muszą być wytrzymałe.

Wiem że jest dużo tematów o słuchawkach na tym forum, ale przejrzałem kilka stron z Googli i nie znalazłem nic pasującego do moich wymagań.

Aha, proszę nie podawać propozycji z takim czymś jak Fatal1ty -.-

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Masz 150 zł.

Z najtańszych i dobrych słuchawek poleciłbym Reloopy RH-2350 PRO. Wyrobisz się w 50 zł z wysyłkami. Słuchawki są dość wytrzymałe, idealnie nadają się do muzyki i do CSa. Jedyny problem jaki zauważyłem to wentylacja (po 2-3 godzinach gry mogą lekko pocić Ci się uszy, ale chyba większość zamkniętych sprzętów ma takie problemy). Kolejny plus to cena. Zostanie Ci sporo pieniędzy na wzmacniacz albo kartę, dzięki czemu w pełni zużyjesz potencjał słuchawek.

Pozdrawiam.

PS. Nie napisałem nic o jakości dźwięku. Bass jest jak najbardziej konkretny. Mały opór pozwala na dooobre UMC UMC nawet z MP3jki. Średnie tony czyste. Wysokie są ... przeciętne z plusem. Jeżeli słuchasz współczesnej muzyki, albo czegoś z nastawieniem na bass to nie będziesz miał powodów do narzekania.

PPS. Słuchawki mają jacka 6,3 mm. Musiałbyś dokupić przejściówkę na 3,5 (koszt 2-3 złotych).

f.png