Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć : )

Możecie mi podać jakiś sprawdzony build na Amumu? Chodzi mi o tanka.

Drzewko też by się przydało, także jeśli macie coś wartego uwagi to z chęcią przetestuję.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Właśnie zapomniałem dodać, że ma to być build nie pod jungle. Na dodatek na początek na 3 vs 3.

Z moba nie wezmę bo tam sama jungla jest.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Buildy z mobafire są słabe, polecam solomid i leaguecraft

Core znasz (philosoper potem sell jbc), itemy jakie potem można robić to:

Omen, Guardian Angel, Frozen Heart, Abyssal, Fon, Thornmail, Aegis i Quicksilver. Wszystko zależne od sytuacji, kolejność i itemy ;)

Opublikowano

jak grasz mumią na 5v5 to tylko jungla, na 3v3 nie gra się tankami tylko tanko dpsami

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

Może i masz racje, że się nie gra nie będę tego kwestionował, ale ja chcę grać z kolegą i szukam jakiejś dobrej postaci posiadającej stuny etc.

Ja stunuję, on wykańcza. Takie jest główne założenie. Amumu nadaje się do tego celu wyśmienicie. Ma stuna na Q i grupowego stuna na ulti.

1373662483-U83583.png

Opublikowano (edytowane)

alistar (ap oczywiście) masz stuna i odrzut + heal i możesz na luzie tankować nawet w ap

Edytowane przez SurkiPL

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

Też nad nim myślałem, ale wybrałem Amumu bo ma Q pozwalające dogonić uciekającego wroga.

Zresztą jutro będę miał obie te postacie to je porównam. Bardzo prawdopodobne, że będziesz miał rację.

Mimo wszystko jednak narazie proszę o build dla Amumu : )

@DOWN:

Grałem przed chwilą i grało mi się nim świetnie. O wiele lepiej się spisywał niż Rammus.

Wbijasz w środek TF dajesz ulti i wszyscy przeciwnicy mają 2s stuna. A potem spamisz na pojedyńcze cele Q.

Do tego mam jeszcze Exhausta i Flasha ze spelli, także jakby jakiś niedobitek uciekał to dostaje ex i jest dobijany.

Jeśli to nie podziałało to Flash ku niemu i dobijam, a gdy się załaduje Q znowu stun, a mój team załatwia sprawę.

Amumu to prawdziwa zmora dla wroga. Robiony pod tanka nie powinien być focusowany z powodu jego wytrzymałości,

ale z drugiej strony nie można go zostawić luzem z powodu stuna na Q i R. : )

1373662483-U83583.png

Opublikowano (edytowane)

1. Amumu nie jest pod 3vs3. Jest tam tragiczny.

2. Amumu bez jungli nie istnieje.

Hm. Ktoś pod 3vs3 i może zatrzymywać? Xin Zhao robiony pod offtanka. Ma slowa i knock-upa. Albo Jax. On ma stuna i jest OP na TT.

Nie znajdziesz buildu niejunglerskiego pod Amumu. ;x.

Edytowane przez Mariek
Opublikowano

Jeśli gracie we 2-óch to Amumu może być dobrym pickiem. Nunu + Amumu sieją zniszczenie w szeregach przeciwnika. Twój kumpel(nunu) wpada, odpala ulti - przeciwnicy będą próbować się wydostać z obszaru działania. Wtedy wpadasz ty i odpalasz ulti - tf wygrany.

Nie ma co porównywać do Rammusa bo na 3vs3 to już totalny syf - ni to nie pomaga ni nie przeszkadza.

Opublikowano

w sumie nie rób mumi po full tanka tylko itemy tanko ap (abbysal, rylais, zhonyas), dzięki temu będziesz robił cokolwiek dmg, a i będziesz miał armor i m. res

35205.jpg

33071.png