Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki bezprzewodowy internet do laptopa?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w sierpniu kupuję laptopa i niewiem jaki internet do niego wybrać i skd.

Chodzi mi o internet który będzie miał dobry zasięg i dobrą szybkość sciągania gier/muzyki i innych pierdół. Jednym słowem mówiąc duży transfer.

50 zł to max. Tyle moge płacić. Proszę o podawanie firm/linków/informacji jaki ten internet wziąść.

fs_pc.png

Opublikowano

Powiem Ci tak internet bezprzewodowy to jest największy syf,jestem posiadaczem takiego internetu od pół roku transfer 5gb za 35zł i te 5gb mi nie starcza na miesiąc :P

Lepiej załatw sobie jakiś internet radiowy,kupujesz router lub antenę Wi Fi i możesz się podłączyć do jakiejś wolnej sieci :P

ja teraz żałuje że tego nie zrobiłem,wcześniej miałem dużo czasu taki internet i byłem zadowolony :P

Chodziaż czasem nie miałem zasięgu do neta,dlatego najlepiej gdybyś znalazł jakąś firmę z takim netem :P

Na teraz mogę Ci polecić internet z Play Ofertę All Inclusive

Stawki w abonamencie Play Online 49

Abonament 49 zł

W abonamencie dostajesz 7 GB

Promocja w sklepie internetowym +1 GB

Umowa 18 miesięcy

Prędkość transferu do 2 Mbit/s

Usługa "Pakiet społecznościowy" 0 zł

Usługa "Nocny transfer" 10 zł miesięcznie

e140e4940d2ec71747f2aa0.jpg

"Powiedzcie mi czy to jest normalne,

że naturalne źródło ukojenia jest karalne !?"

Opublikowano

a jeśli nie ma takiej możliwości i to jest jedyna jaką może ? co kabel sobie sam dociągnie i podłączy się ?

nie każdy mieszka blisko central czy ma kable podpięte od razu do domu , a koszt czasem takiego przyłącza to minimum 400 do 1000 zł nawet jesli w ogóle jest możliwy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

ja mam Play Online za 45 złoty. 10Gb łączę 60-120kb/s. Filmy na youtobe ( pare sekund zbuforować ). 100mb w 30 minut. Filmy na necie z 10 minut zbuforować. Counter Strike odpada. Metin2 - luz.... Nie zapomniaj o tym że jest 10gb ( filmy na youtobe, czy na megavideo też zżerają ). PS: Na 2-4 filmy w miesiącu starczy xD

sygnanu.jpg

Opublikowano

Nie bierz radiowego -.- bo to wieksza chujnia od kabli/ światłowodów. Znajomy ma problemy z netem gdy są duże wahania pogody typu : BURZE itd.

Co do internetu bezprzewodowego to brak słów. Totalna chujnia ... limity żałosne.

Polecam ci wziac internet kablowy/swiatlowodowy i kupic sobie router WIFI z firmy NETGEAR . Spokojnie wystarczy wersja 54mb/s za 99zł. Wtedy w filtrowaniu adresow MAC wylapujesz swojego lapka i jak masz komorke z wifi to też wylapie jej adres MAC wtedy odpalasz aktywne filtrowanie i masz wifi TYLKO dla siebie. Bo inni nie wejda bo nie maja adresow MAC w twojej bazie.

Podsumowując :

- > KUP INTERNET KABLOWY/SWIATLOWODOWY + ROUTER WIFI NETGEAR 54mb/s 99zł .

jqeuR.png

Opublikowano

ja mam Play Online za 45 złoty. 10Gb łączę 60-120kb/s. Filmy na youtobe ( pare sekund zbuforować ). 100mb w 30 minut. Filmy na necie z 10 minut zbuforować. Counter Strike odpada. Metin2 - luz.... Nie zapomniaj o tym że jest 10gb ( filmy na youtobe, czy na megavideo też zżerają ). PS: Na 2-4 filmy w miesiącu starczy xD

a tam gadasz jeden film na mega video który leci z 2h bierze tak koło 300/400 mb :P

e140e4940d2ec71747f2aa0.jpg

"Powiedzcie mi czy to jest normalne,

że naturalne źródło ukojenia jest karalne !?"