Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam szukam jakiejś osoby która pomogłaby mi w tworzeniu stron www z grami bo ja wogole nie czaje o co w tym chodzi a chciałbym stworzyć taka grę i czy trzeba płacić za wykupienie silnika?

Edytowane przez Merlin55

ZBIERAM +

Specjalista
Opublikowano

"strony www z grami"cytat autora

"chciałbym stworzyć taką grę"cytat autora

Widzę że masz duże plany jak chcesz tworzyć strony z grami, może zacznij od jednej, popracuj na początku na html,php kursy video, możesz za ok. 15zł na chomikuj ściągnąć lekcji jest ich ok 40 i trwają od 2-4h, na YT masz kursy pisania gier, pozinej sciągnij darmowe silniki i edytuj sobię i zobacz, czy będzie Ci się udawało i dopier ozacznij od własneg oprojektu

Opublikowano

"strony www z grami"cytat autora

"chciałbym stworzyć taką grę"cytat autora

Widzę że masz duże plany jak chcesz tworzyć strony z grami, może zacznij od jednej, popracuj na początku na html,php kursy video, możesz za ok. 15zł na chomikuj ściągnąć lekcji jest ich ok 40 i trwają od 2-4h, na YT masz kursy pisania gier, pozinej sciągnij darmowe silniki i edytuj sobię i zobacz, czy będzie Ci się udawało i dopier ozacznij od własneg oprojektu

Ja jestem przeciwny kursom wideo... Nie wiem dlaczego, ale jestem ;d

Ja się uczyłem z książki o PHP + silnik Ugamelli do analizowania...

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

nauka na gotowych rozwiązaniach to jak dla mnie żadna nauka.. zacznij od podstaw typu

To jest ukryta treść, proszę

zdobywaj wiedzę i twórz co raz to bardziej rozbudowane narzędzia :)

przez pierwszy ~rok gdy miałem styczność z PHP mało co się nauczyłem a czemu ? gdy napotkałem się na najmniejszy problem prosiłem o pomoc kogoś a to duży błąd, na szczęście nadszedł dzień w którym zawziąłem się i w momencie gdy miałem problem nie prosiłem o pomoc tylko szukałem w necie co dany error oznacza a następnie jak powinien dany fragment kodu prawidłowo wyglądać, po jakimś czasie zacząłem tworzyć własne gre via www od podstaw i to najlepsza szkoła jaką można przejść :) trochę się podszkoliłem się w xhtml css php i mysql a i tak duuuużo mi jeszcze brakuje :)

Opublikowano

a ja sobie zachwalam pracowanie nad skryptami, bo po przez edytowanie i korzystanie z manuala możesz się wiele nauczyć

Specjalista
Opublikowano

@up, edytowanie...

Jest to dobra opcja bo mniej więcej zobaczysz jak działa plik, czy dana funkcja, jeszcze trzeba wiedzieć podstawy php, żeby było wiadomo od czego jest dany kod :)

Opublikowano

tia.. i zaczyna się przekopiowywanie ;) wiesz że dany kawałek kodu działa ale zbytnio nie ogarniasz o co w nim chodzi , czy jest wydajny i bezpieczny (bardzo ważne)

a później płacz i lament czemu ktoś mi wyczyścił dane z bazy albo zna wszystkie hasła (a w zapytanie gołe i bezpośrednio GET/POST w nim..)

Opublikowano

"strony www z grami"cytat autora"chciałbym stworzyć taką grę"cytat autoraWidzę że masz duże plany jak chcesz tworzyć strony z grami, może zacznij od jednej, popracuj na początku na html,php kursy video, możesz za ok. 15zł na chomikuj ściągnąć lekcji jest ich ok 40 i trwają od 2-4h, na YT masz kursy pisania gier, pozinej sciągnij darmowe silniki i edytuj sobię i zobacz, czy będzie Ci się udawało i dopier ozacznij od własneg oprojektu

O kurde a ja od razu. Tylko nauczyłem się PHP, HTML'a i obsługi SQL'a i robię własną grę. A jak chcesz mieć darmową witryne to polecam cba.pl . Mi chyba jako jedynemu udało się usunąć reklame. WOGÓLE JEJ NIEMA ,a nie ,że jest ukryta gdzieś pod obrazkiem

• Dodaj nową pozycję...