Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Gildia, a Lochy

Gamus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Jak zrobić "Forum" w gildii.

I. Wchodzimy w zakładkę Gildia.

II. W miejscu przeznaczonym na opis gildii wpisujemy adres forum np.: " http://forumsfgame.pl "

III. Enter i odświeżamy stronę. Cieszymy się znakiem Forum.

2. Komendy.

/złoto x - pozwala na wpłatę określonej ilości złota np.: /złoto 25 .

/grzyby x - pozwala na wpłatę określonej ilości grzybków. Wpłacać można tylko zakupione grzybki przez Grzybiarza.

/act - pozwala na sprawdzenie czasu ostatniego logowania danej osoby.

/w - pozwala na napisanie prywatnej wiadomości na chacie.

3. Jak opuścić gildię?

Jest to proste, wystarczy że klikniemy na przycisk brązowego buta, pod listą członków gildii.

4. Co się dzieję z gildią gdy ją opuścimy?

I. Jeżeli gildia posiada jednego oficera, oficer zostaje nowym przywodcą.

II. Jeżeli gildia posiada kilku oficerów, to najdłużej przebywający w gildii oficer zostaje przywódcą.

III. Jeżeli w gildii nie ma oficerów, to najdłużej przeybywający członek gildii zostaje przywódcą.

5. Lochy.

W Polskiej wersji Shakes & Fidget występuje 50 Poziomów Lochów, w których znajduję się 14 zwykłych potworków i na końcu broniący

Lochów Boss.

I. Ogólne Informacje.

Aby udać się na wyprawę trzeba posiadać prznajmniej 50 Poziom i musi być to Oficer lub Przywódca.

Kto się nie dołączy na wyprawę nie dostanie doświadczenia. Jest to oczywiste, tak samo jest z Wojnami.

II. Co i jak?

Atak zacznie się automatycznie o podanej godzinie, tak samo jak jest z wojnami(10godzin po zaakceptowaniu).

Uczestnicy wyprawy atakują po kolei w taki sam sposób jak na wojnach.

Zwycięstwo zagwarantuje ulepszenie budynków gildii(+1 Poziom(2%)).

W przypadku niepowodzenia można próbować kolejny raz, aczkolwiek trzeba ponownie zapłacić.

III. Nagrody.

Nagroda dla pojedynczej osoby:

Doświadczenie w zależności od posiadanego poziomu.

Nagroda dla gildii:

Poziom Trenera +1 (bonus do doświadczenia +2%)

Poziom Skarbca +1 (bonus do złota +2%)

TuT'orial By Gamus dla MpcForum.pl

Opublikowano

Wszystko pięknie, ale nazwa tematu to [TuT]Lochy a poradnik jest o gildii (?) ;)

Ale poradnik super napisany, "+" leci :)

Ekhem...
To na tyle :D

Opublikowano

Ładny poradnik, wierze, że włożyłeś w niego dużo pracy i własnego doświadczenia na pewno przyda się nowym graczom tylko tytuł może nieco zmylić.

Imo: oczywiście popieram robienie poradników, tylko tak na dobrą sprawę nie za bardzo wiem po co powstają nowe o tym samym skoro FAQ shakes&fidget jest świetnie zrobione na oficjalnym forum gry.(nawet niektóre zadania są identyczne)

Opublikowano

Ciekawie;] może się przydać, zwłaszcza tym co zakładają gildie lub tym którzy je mają, a są kompletnie zieloni :)

Dziękuje. Opinia innych też dla mnie się liczy.

Wszystko pięknie, ale nazwa tematu to [TuT]Lochy a poradnik jest o gildii (?) ;)

Ale poradnik super napisany, "+" leci :)

Źle napisałem po prostu. Modek już mi zmienił nazwę.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dziwi mnie ten fragment :

"Aby udać się na wyprawę trzeba posiadać prznajmniej 50 Poziom i musi być to Oficer lub Przywódca."

Jeśli ktoś by nie zrozumiał chodzi tu chyba o to kto może kliknąć na miniaturkę aby wyprawa na loch się zaczęła .

bez yt.

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...