Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcibłem spytać bo mam problem mam własny serwer hamachi do minecrafta i zrobiłem na nim prawie wrzystko działki dla graczy, kopalnie miejsce na las i spawner i tu mam pare pytań a mianowicie:

1. Jak zarezerwować komuś działkę aby nikt procz admina niemogl mu do niej wejsc przerobic zabrac itemu ze skrzyni

2. Jak zrobic dobrą kopalnię która jest pełna węgla ktory co 1 min sie zrespia lub nie konczy się

3. to samo co w pkt 2 tylko z drzewami

4. jak ustawić miejsce spawnu nowych graczy bo mam takie pomieszczenie i zeby nowy gracz sie tam pojawiał

5. jak wgrać pluginy na hamachi nie bukkit tylko hamachi

6. jak wgrac rejestracje nicku i spam bota i rózne napisy po zalogowaniu np. witaj na (nazwa serwa)

ilosc graczy np 10/20

i co 5 minut zapis serwera napisany po polsku.

Z gory thx

OsadaMt2 Tak Wiele Do Zrobienia, a Tak Nie Wiele Czasu....

Opublikowano (edytowane)

1. Musisz ustawić cuboid'a za pomocą drewnianego toporka .... A mianowicie :

a) Klikasz lewym na klocek i pisze że pierwsza pozycja została zaznaczona.

B) Idziesz np. po przekątnej i klikasz prawym i zaznacza się druga pozycja.

c) Następnie wpisujesz /region define miasto <nazwa gracza>

d) Na koniec /region save.

e) Dodałeś cuboid'a graczowi ;)

2. Skąd w ogóle znasz takie coś?? Jeżeli coś takiego istnieje ... Poczytaj kolejne punkty ;)

3. Musisz je "spawnić" ... Czytaj kolejne punkty.

4. Set spawn? Albo w plikach serwerowych ustawić "domyślny spawn" na jakieś tam "koordy"

Co do punktów 5-6 ... Najłatwiejszym sposobem na to wszystko jest po prostu pobranie innych plików serwerowych które już będą zawierały to wszystko ;)

2-3 ... Do tego potrzebujesz plików serwerowych ;) (innych)

Co do punktu 1. Po prostu znajdź sobie komendy administratora które będą wszystko zawierały .... Cuboidy , te drzewka i inne takie rzeczy ;)

Jeżeli chcesz abym ci bardziej pomógł ... Te wszystkie komendy znalezienie odpowiednich plików ... To po prostu napisz mi na PW ;)

Jeśli pomogłem daj + ;) Jeżeli nie ... Napisz jeszcze w czym problem ;)

PS : Żeby nałożyć na coś tego cuboid'a ( przydzielić komuś działkę ) Też musisz posiadać pliki serwerowe które te właśnie czynności umożliwiają ;)

Pozdrawiam SparkleZZZ ;)

Edytowane przez SparkleZZZ

2n6n1e.gif

mca.png

8631090_13_23.png

Opublikowano

A jakbys mapisal jak je zainstalnwac itp

Opublikowano

INSTALACJA

1. Pobierz i wypakuj archiwum Gaw3l's CanaryMod.zip

2. Uruchom plik Gaw3l's CanaryMod.exe i wybierz ilość pamięci RAM/typ systemu

3. Poczekaj na wygenerowanie się mapy; przeczytaj README.txt w celu skonfigurowania plików

4. Wyświetlenie się komunikatu "CanaryMod: Loaded 16 plugins" oznacza, że możesz już grać! :)

5. Pamiętaj, aby serwer wyłączać poprzez wpisanie komendy stop, nie przez wciśnięcie "krzyżyka"

2n6n1e.gif

mca.png

8631090_13_23.png

Opublikowano (edytowane)

INSTALACJA

1. Pobierz i wypakuj archiwum Gaw3l's CanaryMod.zip

2. Uruchom plik Gaw3l's CanaryMod.exe i wybierz ilość pamięci RAM/typ systemu

3. Poczekaj na wygenerowanie się mapy; przeczytaj README.txt w celu skonfigurowania plików

4. Wyświetlenie się komunikatu "CanaryMod: Loaded 16 plugins" oznacza, że możesz już grać! :)

5. Pamiętaj, aby serwer wyłączać poprzez wpisanie komendy stop, nie przez wciśnięcie "krzyżyka"

@UP

Używaj opcji edytuj... nie pisz nowego posta... leci raporcik :mellow:

@topic

Kolega chyba nie zna zasad ortografii i gramatyki ... ^^ A na MPC jest pełno pluginów, poradników itp. wystarczy poszukać :angry:

Edytowane przez xTreeemeR
Opublikowano

Xandi. Polecam Tobie te pliki serwerowe :

http://www.mpcforum.pl/topic/339739-dl-pliki-serwerowe-by-krzysztofa-na-minecraft-16-166/

Plusy :

- spolszczone pluginy

- dużo pluginów

- łatwa konfiguracja

- bardzo łatwe komendy

- więcej osób ogarnia bukkit niż canarymod

- ciekawsze pluginy

Minusy :

- nie zauważyłem

Opublikowano

A i jeszcze ja niewiem jak je zainstalowac z tego filmiku nic nie rozumiem co tam jest

Opublikowano (edytowane)
A i jeszcze ja niewiem jak je zainstalowac z tego filmiku nic nie rozumiem co tam jest

Jeżeli nie rozumiesz to się po prostu za to nie bierz , bo według mnie wszystko jest bardzo dobrze , w prosty sposób wytłumaczone ...

Filmik i moja instrukcja ... Oczywiście nie to żebym cię obrażał czy zniechęcał do stawiania serwera ...

Ale gdyby się coś na serwerze zepsuło to co?? Polecisz na MPC?? No ale OK od tego "jesteśmy" że tak powiem żeby pomagać ;)

A jak chcesz znaleźć pliki serwerowe i dobra instrukcje ... To po prostu KLIKNIJ TUTAJ!

Edytowane przez SparkleZZZ

2n6n1e.gif

mca.png

8631090_13_23.png

Opublikowano (edytowane)

Dobra ale jak by ktos dal mi pomoc np gg bo te pliki robie tak ile widze na tym filmiku i omunikat cos tam 5sec etc

Edit

Udało mi sie wkoncu te pliczki krzsysztfoa odpalic ale jak wpisuje ip w multi to mam Server outdated jak to naprawic??

Edytowane przez Xendi<<