Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SZUKAM] Tutów/Informacji na temat dodawania wpisów do bazy, ustawiania tp, npc i miejsca zaczynania po teleportacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie :)

Szukam tutów lub informacji jak napisać własne query do bazy (może nie tyle co napisać, ale jak edytować hp, dmg, bony w itemkach itd). - Już nie trzeba.

Szukam też tuta, jak ustawić tp skądś dokądś oraz jak to zapisać w queście np. dla teleportera oraz wpisać wymagany lvl na dostanie się tam.

Chcę się też dowiedzieć, jak edytować npc NA NOWYCH MAPACH, a dokładniej to, gdzie będą stać (nie umiem się obsługiwać npc.txt :unsure: ).

No i jeszcze pozostaje edycja miejsca zaczynania na danej mapie, bo jak dogram nową to zaczynam na 0, 0 (nie umiem obsługiwać town.txt :unsure: )

Jeżeli ktoś w jakimś stopniu pomoże, to bardzo będę wdzięczny ;)

Jak nie możecie znaleźć tutów, to napiszcie mi chociaż na PW co nieco, to się połapię :P

Ps. Zapomniałem o usunięciu możliwości wywalania yang, żeby nie dupcyć mapek. Need tut :rolleyes:

Opublikowano

NPC się nie ustawia...

http://img607.imageshack.us/img607/3673/beznazwy3m.png

Town też coś nie idzie:

http://img196.imageshack.us/img196/6858/beznazwy2dt.png

Reszta jest git ;)

Teraz jeszcze pytanie, bo np. w player->mob_proto nie mogę edytować locale_name. Jak to edytować, czym, gdzie?

Tak samo w item_proto nie mogę zmieniać locale_name, tylko że tu jeszcze name. - Już nie trzeba.

I mam prośbę ogromną do was ;)

Jakby ktoś miał clienta bez żadnych dodatków, najlepiej z wyglądu taki sam jak na PL, poprawnie działający, to prosiłbym o link do niego :P

Edit: Podmieniam questy w /usr/home/game/share/locale/germany/quest, reboot'uję serwer i dalej mam stare, mimo tego że są już podmienione na serwerze w ftp. Trzeba je jakoś inaczej restartować? Może reload? Jakaś komenda w stylu reload all, lub restart?

Edit2: Z questami sobie poradziłem ;)

Opublikowano

ten sam problem mam

na plikach 2006 jak sie zmmienilo kordy pojawienia postaci to dzialaly a na plikach 2010 nie idzie.:(

Moze kto sie odezwie i powie co jest nie tak.

bez YT